Ga naar inhoud

Wat nu..


Aanbevolen berichten

Ondanks de donkere foto snap ik wel wat je nu bedoelt.

Ik heb het vermoeden dat je DA het helemaal verkeerd aanpakt want aangezien je ook geen anti biotica hoeft te geven en hij zelf niet al over pijnstilling begint vind ik vreemd.

Heb je evert-jan de boer gesproken van Wilhelmina park utrecht?

Zo niet zou ik even naar hem vragen en als hij niet aanwezig is even vragen of hij je terug wil bellen.

Ik denk echt dat tot 12 mei te lang is, ik denk dat de ontsteking dan nog veel grotere vormen aan kan nemen.

In laten slapen lijkt me echt niet nodig maar het is wel belangrijk dat de juiste behandeling wordt gestart.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 101
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ze heeft wel antibiotica en pijnstillers gehad hoor.

Ze eet en drinkt en poept en beweegt enzo heel goed.

Wij hebben in iedergeval iemand die tot 12 mei vakantie heeft dus ik denk

diana of evert-jan.

ik woon in helmond.

Heeft iemand van jullie dit ook meegemaakt of kennen jullie iemand die dat ook heeft gahad, is dit dan wel goed afgelopen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij my heeft dierenarts Loek Gussenhoven mijn Nijntje geopereerd toen zij een baarmoederontsteking had.

Ik neem toch aan dat niet alle 3 de dierenartsen tegelijk weg gaan.

ik zou er persoonlijk eerlijk gezegd niet mee wachten.. zeker omdat 1 dierenarts al spreekt over inslapen, denk ik dat het van belang is dat het goed uitgezocht wordt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je helemaal naar Utrecht kan met je konijn ;kan je ook naar Roosendaal...dierenkliniek Visdonk...zitten hele goede artsen.

Kan je zo terecht bij drs.Stijn van Gils of drs. Femke van Lauwerijsen.

Schoonmaken alleen is niet voldoende...ze zullen het moeten openmaken,spoelen,AB (duplocilline of Procpen),en openlaten van de wond....

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja dat bedoel ik met schoonmaken dat ze die opensnijden en dan die pus eruit drukken en dan krijgt ze AB en PS en PS moet ik zelf dan ook nog paar daagjes geven. Maar ik heb gehoord dat ze in Utrecht heelgoed waren dus we proberen het wel maar kan hij niet gevaarlijk worden voor hij telkens onder gas want ze is al 8/9

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eindhoven is een stuk dichterbij voor haar denk ik.

Dat is 20 minuten vanaf Helmond (ik dacht ergens gelezen te hebben dat je daar woont) en er is al eerder gezegd dat daar dierenarts Don de Bruijn zit, die gespecialiseerd is in konijnen. Ik zou even naar zijn praktijk bellen voor een afspraak, het lijkt me namelijk verstandig om zo snel mogelijk te gaan behandelen.

Omdat het zo'n dikke pus is (abces denk ik dan aan), zal er penicilline gegeven moeten worden (via injectie, want oraal overleefd het konijn niet).

Natuurlijk gaat die bult weer snel dicht, maar het is ook de bedoeling dat je het open houd (als er een korst op zit, korst eraf halen), tot het genezen is. Ofwel, tot er geen pus meer terug komt.

Hopelijk ga je Don de Bruijn in Eindhoven bellen, hij heeft ook heel veel verstand van konijnen, net als Wilhelminapark in Utrecht. Wilhelminapark is niet de enige dierenartsenpraktijk die verstand hebben van konijnen.

aangepast door kaatje-kim
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gelukkig. Maar als dit hopelijk goed komt vindt het maar raar van onze DA want dat schijnt een goede te zijn hoor. Maar moet ff eten.

Ik zou Don de Bruijn in Eindhoven even bellen. Deze man heeft veel verstand van konijnen en kan precies vertellen wat er gedaan moet worden en de juiste behandeling starten. Kans is aanwezig dat je morgen al terecht kunt, of je gaat naar een inloopspreekuur (als ze die hebben, niet elke praktijk heeft die). Maar dan moet je wel bellen om te vragen of hij er zelf is (ik weet niet of het een praktijk van hem alleen is, of dat er meerdere dierenartsen werken).

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb alles uitgelegt aan aan maar niet gevraagd naar die don, vergeten:$ maar dat snapt ze toch wel

morgen om 13.15 mogen we komen eigenlyk ook al vanvond maar dan heb ik geen vervoer. dus hopen dat er iets aan te doen valt.en als je daar ook zeggen dat in moet laten inslapen valt er denk ik niks meer aan te doen hé:(

Hoe ziet die don er eigenlyk uit kan ik kijken ofdat hij het is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .