Ga naar inhoud

konijntje opgenomen bij de dierenarts


Mangootje

Aanbevolen berichten

Ik wikkel haar al in een handdoek inderdaad, want anders lukt het toedienen van medicijnen niet. Voor het zalven leg ik haar op dr rugje.

Ik dacht dat zo'n kapje niet kon bij konijnen, hoe moet ze dan eten? Een hond of kat staat wat hoger op de poten en kunnen van bovenaf nog eten. Maar bij een konijn? Maar anders zal ik daar maandag eens naar vragen.

Ik hoop nou doordat ik er voldoende zalf opsmeer dat ze meer tijd kwijt is aan het schoonlikken als dat ze echt aan de wond gaat bijten en dat de jeuk afneemt. Afleiden helpt op zo'n moment niet, daar trapt ze helaas niet in. Hulp heb ik niet ik moet t in mijn eentje met mijn twee handjes doen helaas.

Ik was eigenlijk al blij dat ik de pilletjes voor het vochtafdrijven in de witlof kon verstoppen, dat gaat goed en dat is toch een stressmomentje minder. Maar helaas. Kon je ze maar uitleggen dat het veel minder erg is allemaal als ze meewerken he....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik geloof niet dat dit konijntje dat vrijwillig aanhoudt, en ik denk dat de abcessen net buiten de bedekte gedeelten vallen. Een zit op een plekje bij dr pootje en de andere bij dr plasding zeg maar. Ik denk dat wat ze ook aan krijgt, dat ze er gruwelijk aan zou gaan zitten en vechten om t af te krijgen. Het is nogal een pittig ding. Maar bedankt voor het meedenken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zag dat er een flink stuk korst lost zit, dat zal het afgestorven stuk huid wel zijn. Ik vroeg me alleen af of ik t moest laten zitten of eraf halen. Ik dacht wel laten zitten, maar met afgestorven huid vroeg ik me toch af of daar niet verkeerde bacterieen of infecties aan kunnen zitten die de nieuwe huid weer kunnen infecteren.

En ik heb dr afgelopen dagen in de kamer rond laten lopen om dr lekker de benen te kunnen laten strekken, maar of die bacterieen niet mijn andere dieren die er ook af en toe rondlopen kunnen besmetten. Misschien denk ik nu veel te veel door maar ik ben nogal panisch als t gaat om dat iets van t ene dier naar t andere dier over kan gaan. Maar het zal wel meevallen zeker als de andere dieren gewoon gezond zijn. Over de korst heb ik de da gebeld. Wel lullig zo op zondag, maar ik moet pas dinsdag terug en als dan de nieuwe huid zou gaan onsteken omdat ik niet weet of ik iets wel of niet moet doen dat zou ik ook zuur vinden. De kost moest ik zo toch laten zitten.

Het is beter om dr op kranten te zetten, ik heb dr nu op zaagsel. Maar op zich plakt t zaagsel, of eigenlijk zijn t houtsnippers, er niet echt aan, en kranten gaat ze niet echt laten liggen denk ik, waarschijnlijk gaat ze er aan bijten of opvreten.....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee handdoek of deken gaat ze aan bijten. Een handdoek is wel t laatste waar ik een konijn of caaf op zet, al die kleine lusjes, vreten ze allemaal aan. Ik zag net dat ze de krant een beetje verbouwd heeft, maar t meerendeel ligt er nog. Dus ik laat t er vannacht in en dan kijken we wel of t morgen weer krant of zaagsel wordt. Zometeen nog even insmeren en dan hebben we t voor vandaag weer gehad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Deze week twee controles gehad, de abcessen zijn zo goed als weg. Eentje zit nog een beetje een bultje (veel kleiner dan eerst) maar er komt niks meer uit dus hoef ik alleen nog in te smeren met betadine.

De rest van de huid heb ik al die tijd ook in moeten smeren met betadine. Nou ontsmet dat goed, maar naar mijn idee gaat daar de huid echt niet van dicht. Dus ik heb daar vandaag naar geinformeerd en heb nu acederm meegekregen, een andere soort wondzalf. Ik ben benieuwd. Ik hoop dat t goed werkt. Iemand van jullie ervaring met deze zalf? Want ik ben eigenlijk wel benieuwd naar jullie ervaringen daar mee. Het trekt volgens mij meer in dan betadine. Vind em wel een beetje stinken.

Maar verder eet ze goed en zo. Wel een beetje blaaszand weer gezien maar maar een klein beetje dus dat houden we in de gaten. We moeten so wie so daar over twee weken weer voor op controle.

aangepast door Mangootje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .