Ga naar inhoud

Lexie is Lexie niet meer...


chan

Aanbevolen berichten

Ze is nu in en uit de kooi aan het springen, ik heb de kooi open gezet.

Na die enkele keutels van een paar uur geleden heeft ze niets meer gelaten helaas.

Wel heeft ze een paar hapjes eten weer op. Ik hoef waarschijnlijk niet te gaan dwangvoeren, gelukkig. Het is al moeilijk genoeg om die medicijnen erin te krijgen, dit is mijn enige konijn wat ik normaal niet mag aaien/aanraken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

die keutels komen vanzelf weer als hij eet. door de verstoppin is een deel van de darmen niet/minder gevuld. zeker met de ciseral wat de darmen op gang houd. als er niets in de darmen zit kan er ook niks uitkomen ;) (heb aardig wat ervaring met verstoppingen door mijn konijntje gijs ;) )

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat best de goede kant op!

Ze eet alweer graag andijvie, tomaat, komkommer en gras. Er liggen ook al veel meer keutels, ze zijn wel harder en kleiner dan normaal, maar ze zijn er!

Alleen haar hooi vind ze minder intressant, dat is wat minder natuurlijk.

Medicijnen geven is echt een ramp, ik krijg haar moeilijk te pakken en als ze eindelijk in de handdoek gewikkeld is, gaat ze schudden met haar hoofd als ik het spuitje in haar mond wil doen. Een half jaar geleden moest ik 1 van mijn andere konijnen medicijnen geven, maar die bleef gewoon rustig zitten en vond het allemaal best.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij mij hielp het door het konijn op te pakken in het nekvel en te gaan zitten op een stoel waarbij je het kontje van je Nijn richting je buik houd. Ondertussen heb ik de spuitjes al gevuld en hou ik met de achterkant in mijn mond. Dan leun ik naar voren, waardoor Nijn niet achteruit kan lopen, pak met één hand het koppetje vast en met de andere duw ik het spuitje in de mond. Het is even wennen, maar bij mij was het op het laatst in ongeveer 30 seconden gepiept. ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik zet het konijn ergens op. Bijv. Aanrecht of tafel. Dan kunnen ze er niet zomaar vandoor. Evt met zn kont tegen je buik. Dan het hoofdje bovenlangs vastpakken met je hand over de ogen en dan zachtjes in de wangen knijpen zodat het bekje open gaat. Dan snel de spuit er in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor alle tips, ik ga ze zeker proberen.

Ik doe haar nu idd al in een handdoek en dan op het aanrecht, met haar kont tegen mij aan.

Het is best lekker weer hier, dus heb haar buiten op het terras gezet, want ze was haar hele hok aan het verbouwen. Volgens mij voelt ze zich dus al beter, ze verveelde zich nogal. Ze is nu even lekker aan het rennen en springen en is blij weer even bij de andere konijnen te zijn.

Moet ik haar dalijk weer alleen binnen zetten of gewoon buiten laten bij de rest??? (ze is dus een buitenkonijn) Weet ook niet of ze aan de temeperatuur van binnen is gewend zo snel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .