Ga naar inhoud

Sloom, lusteloos ziek konijn.


Karen

Aanbevolen berichten

Beste allemaal,

Ik ben nieuw op dit formum. Zelf heb ik een konijn van 3 jaar die sinds een aantal dagen niet meer zichzelf is. Ze eet slecht, is afwezig zit maar een beetje in haar hok en komt er niet uit.

Ben naar de dierenarts geweest. Daar bleek dat ze koorts had. Heb antibiotica en pijnstillers gekregen. Dit helpt niet echt want ik zie geen verbetering. Ze eet geen biks wel een beetje groente en hooi. Heb hooithee gemaakt en probeer haar buik te masseren, haar keutels zijn namelijk kleiner dan normaal dus misschien een verstopping? Weet echt niet wat ik verder nog kan doen. Ik maak me erg veel zorgen....Aangezien ik veel nuttige info van dit forum heb gehaald wilde ik dit probleem eens hier voorleggen.

Hebben jullie misschien nog tips? Zodat ze snel weer de oude wordt.

Groetjes Karen

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 55
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Hoi Karen,

Het klinkt inderdaad wel als een probleem met het spijsverteringskanaal en daar zullen alleen AB en pijnstillers niet bij gaan werken.

Als het een verstopping is, heb je metocloral/primperan en ciseral nodig om de darmen op gang te krijgen. Pijnstillers wel blijven geven en ook zachte groenten en hooi aan blijven bieden. Masseren ook zeker mee doorgaan!

Wat verstaat jouw DA onder koorts? De temperatuur van een konijn ligt van nature al hoger dan bijvoorbeeld van een mens (normale temp. van een konijn is 38-39.6 graden Celsius).

Wat je nu het beste kunt doen is naar een konijnkundige DA gaan. We hebben hier op BB een lijst met dierenartsen waarbij de leden goede ervaringen hebben gehad. Die lijst is hier te vinden:

http://www.bunnybunch.nl/community/gezondheid/19037-lijst-konijnkundige-dierenartsen-vernieuwd.html

Vraag ook of de DA het gebit wilt nakijken, slecht eten/lusteloosheid kan ook een oorzaak zijn van gebitsproblemen. Neem eventueel ook wat keutels mee naar de dierenarts toe, aan de keutels is namelijk ook veel te zien.

aangepast door lianne
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Lianne,

Bedankt voor je reactie! Mijn dierenarts is gespecialiseerd in konijnen en zag ook dat hij tussen te lijst staat. Mijn konijn had 41,5 graden koorts...echt koorts dus.

Ik moet nog tot en met maandag de antibiotica geven en de pijnstillers zijn op. De keutels heeft de dierenarts ook gezien en hij zei dat het konijn het nu echt zelf moet doen, want hij kon niet meer doen dan dat hij nu heeft gedaan. Haar gebit is ook gecontroleerd dus dat is allemaal goed. Hij hoorde volgens mij wat rommelen in haar buik dus het probleem zal daar wel liggen. Waar kan ik metocloral/primperan en ciseral kopen? Bij de dierenarts? En stel dat het geen verstopping is? Ze is ook heel slap komt bijna haar hok niet meer in heeft ze gewoon geen kracht voor lijkt wel zo zielig!

Ik zal doorgaan met het masseren en probeer haar straks hooithee te geven. Ik zou het fijn vinden als ik eens verbetering zag want het duurt me nu eigenlijk te lang....dan word ik ongerust!

Groetjes Karen

Link naar reactie
Delen op andere sites

De medicatie kun je alleen bij een DA halen, maar ik denk wel dat het slim is dat de dierenarts er nog even een keer goed naar kijkt (of overleg even telefonisch met de DA) omdat -voor zover ik weet- koorts een symptoom is dat niet bij een verstopping past.

Drinkt ze ook nog wel goed? Anders zul je haar met een spuitje ook wat water moeten gaan geven om uitdroging te voorkomen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de reacties. Ze drinkt op zich wel maar niet heel veel. Als ik het flesje voor haar neus houd dan drinkt ze wel wat. De dierenarts zei dat het niet 'maakbaar' was. Hij vond het ook heel onbevredigend maar hij kon niet zoveel doen maar ik denk dat ik deze week nog wel een keer bel voor overleg. Ik blijf hoop houden maar koorts wijst meestal in de richting van een infectie/ontstekikng dus ik zou ook echt niet weten wat het is...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Houd haar in ieder geval goed in de gaten, of ze blijft eten en drinken. Zo niet zul je haar moeten dwangvoeden en water toe moeten gaan dienen, en hou bij twijfel contact met je dierenarts.

Dat ze sloom en lusteloos is zou ook prima door de koorts kunnen komen natuurlijk, maar waar komt de koorts vandaan...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat zeker niet beter met haar. Heb geen keutels gevonden en ze zit heel de tijd met haar hoofd naar beneden. Daarnaast heb ik nog een wondje op haar buik gevonden??? Weet echt niet hoe ze daaraan komt.

Ik ga vandaag denk ik nog een keer naar de dierenarts.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou zeker nog met haar naar de DA gaan want dit klinkt echt niet goed! Of in ieder geval even bellen en aangeven over dat wondje. Klinkt inderdaad als een eventuele ontsteking, daar kunnen ze behoorlijk ziek van zijn, koorts hoort hier ook bij.

Je zegt dat de da verder niets kon doen maar hoorde wel gerommel in haar buikje, weet je wat de reden is dat hij verder niets heeft meegegeven voor haar darmen?

Wel goed dat ze nog steeds eet! Blijf haar masseren dat stimuleerd de darmen.

Hou ons op de hoogte.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb de dierenarts gebeld. Heb nieuwe medicatie. Iets om de darmen op gang te houden, iets voor haar maag, nieuwe pijnstillers en dwangvoer. Want inmiddels eet ze eigenlijk niet meer zelfstandig. Een hele batterij medicijnen maar ik hoop dat het werkt! Ik heb alleen sinds vanmorgen geen verbetering meer gezien. Weet iemand wanneer je dat zou moeten zien?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hè, wat vervelend.

Ik kan verder niets nuttigers zeggen dat wat al is gezegd, maar wel dat je die hooithee weg moet halen.

Hooithee werkt stoppend, en als je konijn slecht keutelt of een verstopping heeft, werkt hooithee juist tegen.

Je kunt haar wat takjes peterselie aanbieden. De meeste konijnen vinden dit onweerstaanbaar lekker, en het is heel goed voor de darmen en de rest van het spijsverteringsstelsel. Verder goed doorblijven gaan met masseren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De dierenarts heeft haar al twee keer bekeken en kon er niet achter komen waar het aan lag. Daarom nu dus de extra medicatie in de hoop dat het helpt. De hooithee heb ik idd snel weggehaald ze heeft het gister alleen gekregen en heeft er gelukkig bijna niets van gedronken. Ik denk niet dat ze last heeft van haar operatie aangezien deze in februari was. Ze krijgt antibiotica dus wat er verder nog gedaan kan worden? Geen idee....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .