Ga naar inhoud

Daantje! :'(


buddy&glenn

Aanbevolen berichten

  • Reacties 186
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Heb ze wel samen in de kamer rond zien lopen, maar heb ze nog niet samen weer in de kooi gelaten :)

En dat mag dus wel van je ouders?

Ik ben persoonlijk dus ook van mening dat het geen zin heeft om ze te scheiden.

Apart ik een hok, maar wel samen laten loslopen is al helemaal 'zever'...heeft dus totaal geen zin. Als je schrik hebt ivm mogelijke besmetting, heb je die dus ook als je ze samen laat rondlopen.

Ze zaten hiervoor ook al samen, dus het is het meest waarschijnlijk dat Buddy al 'besmet' is.

Dat hoeft geen probleem te zijn... er zijn erg veel konijnen die EC dragen.

Buddy 2 weken behandelen met panacur is veel nuttiger dan ze scheiden. En dat zou ik persoonlijk dus ook doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fijn dat het beter gaat met Daantje!

Moon heeft ook vanaf haar geboorte al E. cuniculi bij zich gedragen en toen ze net 2 maandjes bij mij was werd ze er ook erg ziek van (omvallen e.d.). Ze heeft toen ook panacur en antibiotica gehad.

Het klopt wat al gezegd is dat het erg besmettelijk is. Als twee konijnen samenleven en de een heeft het dan heeft de ander het ook. Het hoeft alleen niet tot uiting te komen! Ik heb uit voorzorg Sprokkel ook twee weken behandeld met Panacur ook al had hij nergens last van (op aanraden van de DA). En ik zou ze ook echt niet uit elkaar houden dat is totaal niet zinvol.

Aangezien Moon het best heftig heeft gehad ben ik nu nog steeds iedere dag Panacur aan het geven. De DA raadde me aan om dat gewoon haar hele leven te blijven doen (hoezo kostenpost? ;)) En zolang Sprokkel geen symptomen vertoont hoef ik hem niet meer te behandelen.

Sorry dat ik een beetje off-topic ga. Maar ik MOET hier gewoon op reageren, dit akn ik niet zomaar laten staan.

Heeft jou DA jou dan ook geïnformeerd dat panacur mogelijk een negatief effect kan hebben op het beenmerg? En dus ook ernstige gevolgen kan hebben voor de immuniteit van je konijn?

Ik vind het eigenlijk absoluut geen goed idee een konijn levenslang panacur te geven. Ten tweede is het eigenlijk zinloos...

Je krijgt EC nooit volledig weg en sommige konijnen zullen ook gewoon restletsels houden. Het is enkel de boedoeling om met de panacur de EC te onderdrukken zodat je niet meer te maken hebt met actieve maar passieve EC. Als de EC onderdrukt is na (meestal) 6 weken panacur, heeft verder behandelen gewoon geen effect of zin meer. Toch niet een positief effect.

Met een EC konijn moet je altijd oplettend blijven. En als er ooit een terugval is, kan je opnieuw een behandeling met panacur geven.

Maar levenslang panacur...daar krijg ik echt de kriebels van.

Link naar reactie
Delen op andere sites

We gaan morgne naar de DA, (andere) en dan vraag ik Panucur (je kan het toch gewoon kopen ofniet?) en dan behandel ik buddy mee.

Kan ik buddy en daantje dan gewoon weer bij elkaar zetten? Of beter morgen, dat ze niet de hele nacht zonder mijn toezicht zijn. Mag trouwens van mijn ouders Buddy meebehandelen, heb het toen net nog eens Besproken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goed om te horen dat je Daantje ook gaat behandelen. Zoals al eerder gezegd is, draagt Buddy de parasiet nu sowieso bij zich, dus is behandelen wel zo slim. Eigenlijk wel raar dat je nu naar een andere DA moet, terwijl het JOUW konijn is en behandelen nodig is. Het lijkt mij toch dat je zoiets als panacur dan wel mee zou kunnen krijgen. Als Buddy en Daantje elkaar nog gewoon herkennen en zo kan je ze best samen zetten denk ik? ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dankjewel!

Ik vind het zo erg voor mijn arme meisje :(,

Kan zo toch niet gaan slapen? Ik kan het gewoon niet, lijkt alsof het nu nog erger is dan 2/3 dagen terug :erf:. heb haar net weer wat drinken gegeven met het spuitje.

Ga elke keer bij haar kijken, ze ligt op bed, onder het deken. heeft de oogjes wel open, neusje beweegt heel langzaam. en toen ik haar net drinken wilde gaan geven was ze zo ontzettend slap dat ik echt even dacht dat ze ... was :(

Link naar reactie
Delen op andere sites

ach wat sneu! Je hebt iniedergeval goed voor haar gezorgd glenn! Daar zal het niet aan gelegen hebben. Het moet voor daantje ook ook erg fijn zijn geweest dat je er tot de laatste minuut voor haar was. Heel veel sterkte en geef buddy ook maar een dikke knuffel, die moet nu ook zn meisje missen.

Xxx

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .