Ga naar inhoud

wie laat de konijntjes niet inenten?


Simoon_X

Aanbevolen berichten

  • Reacties 68
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Welke dan, als ik vragen mag?

Dat mag je vragen maar daar kan ik je geen antwoord op geven, dat heeft mijn moeder mee het graf in genomen, al kan ik haar gedachtengang er achter helemaal begrijpen omdat ik hetzelfde zou doen.

Mijn vader hield zich daar nooit mee bezig en was te in de war na mijn moeders dood om dat allemaal te onthouden, mijn zussen weten wel dat we bepaalde niet hebben gehad, maar kunnen me ook niet vertellen welke.

Degen waarvoor mijn huisarts me laatst wilde sturen omdat ik verhoogd risico loop op kanker gezien mijn familie geschiedenis (de enting tegen baarmoederhalskanker) heb ik ook geweigerd

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tsja, dat je het al zoveel jaar niet gehad hebt vind ik persoonlijk geen argument. Het kan namelijk zomaar opeens een keer toeslaan, en dan sterven al je konijnen een gruwelijke dood.

Wat ik me nu afvraag, al die mensen die hun konijnen niet enten, zouden die hun kinderen ook niet laten inenten tegen difterie, kinkhoest, tetanus, polio (DKTP) en rode hond? De kans dat je een van die ziektes krijgt is namlijk kleiner dan de kans dat een konijn myx of VHD oploopt. En ook aan die vaccinaties bij kleine kinderen zijn de nodige risico's verbonden. En daarbij, de ziektes waar mensen tegen ingeent worden zijn niet eens allemaal dodelijk, terwijl de ziektes waar we konijnen tegen laten enten dat wel zijn. Waarom zou je je kinderen dan wel laten inenten, en je konijnen niet, wat is het verschil?

Daar heb je wel een punt.

Ik heb mijn dochter klakkeloos laten enten en ze is er heel erg ziek van geweest. Haar gedrag veranderde zelfs.

Uiteindelijk zijn we bij een homeopaat gekomen die haar met korrels weer in ballans heeft gebracht.

Bij mijn zoontje hebben we het anders gedaan en eerst zijn lichaam laten wennen aan de stof doormiddel van korrels van de homeopaat.

En dus op een ander schema laten inenten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vroeger altijd (buiten) konijntjes gehad, die ik nooit heb laten inënten.

Nooit geen problemen mee gehad eigenlijk..

Nu heb ik sinds 20 februarie Truus (binnenkonijn) en heb haar nu toch maar ingeënt..

Best lang getwijfeld ook, aangezien ze binnen staat..

Maar reden dat ik het toch gedaan hebt voor de zekerheid is,

Mijn vriend en ik wonen drie hoog, hebben een zeer grote schuifpui die je zomers helemaal open kan zetten, heerlijk als het zo warm is.....

Maar denk omdat je zo hoog zit, best veel vliegen & muggen binnen enz.

Nou beroof ik ze wel van het leven met mijn tennisrakert, maar je weet maar nooit, straks vliegt er nog één rond, die mijn nijn ziek maakt!

Dus ik heb het toch maar wel gedaan uiteindelijk..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ik hier lees is dat de meeste niet enten omdat de ouders het niet goed vinden. Zouden jullie wel laten enten als het thuis wel mag?

als het zou mogen van mijn ouders zou ik ze zeker wel laten enten, ik zou het fijn vinden als ik daarmee (tenminste het idee heb dat ik) kan voorkomen dat ze ziek worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze kunnen het daarbij alsnog krijgen als ze geeent zijn.

Ze sterven alleen niet zo'n gruwelijke dood als ze wel ingeent zijn. Dat maakt de keuze voor mij persoonlijk wel heel erg makkelijk: voor die 50 euro per jaar (voor twee konijnen, straks 90 euro per jaar voor vier konijnen) wil ik wel voorkomen dat ze ziek worden. En mochten ze dan toch op de een of andere manier ziek worden, dan voorkomt de vaccinatie in ieder geval de meest heftige ziekteverschijnselen en dus ook een afschuwelijke dood.

Link naar reactie
Delen op andere sites

tja kiwi kijk dan eerst hoe lang jouw enting je konijnen veiligheid bied.....1 maand zegt de maker.........van myx...dus 2 keer paar jaar enten geeft je 2 maanden veiligheid.Naast het meer ricico dat je konijn ziek word en of overlijd aan de enting.....

dit weegt bij mij heel zwaar.( aangezien ik er 9 ben verloren aan een ent reactie)

En voor heen 23 jaar nooit een aan myx......

aangepast door bunny ranch chanty
Link naar reactie
Delen op andere sites

ik ent die van mij wel, kost hier 20 euro per konijn. of je nu wel of niet ent, aan beide dingen zitten risico's. Ik kan het me wel voorstellen dat je niet meer ent als je al veel konijntjes eraan verloren bent. maar niet laten enten vind ik ook weer eng. Ik blijf ze gewoon maar enten, bij dat soort dingen bid ik ook voor ze, zal voor sommigen stom klinken maar ik vind het een fijne gedachte. Zijn toch een soort kindjes voor me ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb Aslan woensdag voor het eerst laten enten (ze is van april en ik heb haar sinds juli). Ze was donderdag wel wat sloom en koud, maar vrijdag was ze weer helemaal de oude Aslan. Ik ent dus wel, gewoon omdat ik niet wil dat Aslan ergens aan dood gaat wat ik eigelijk had kunnen voorkomen. Ook moet ik zeggen dat ik het enten niet zo heel duur vind, ik had een veel hoger bedrag verwacht. Mijn ouders moeten voor hun hond veel meer betalen en ik kreeg ook meteen een zakje Premiumvoer mee. ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tot nu toe heb ik mijn konijnen nooit geent, maar ze stonden ook tot voorkort binnen. Nu ze buitenstaan overweeg ik het wel. Maar ik vraag me heel erg af wat het beste is. Ik lees namelijk dat de enting maar kort werkt... en dat er ook een risico aan zit dat je konijntje aan de enting sterft....

Ik vraag me nu eigenlijk af hoe groot de kans is dat een konijn 1 van die 2 ziektes krijgt... ten opzichte van de kans dat een konijn aan de enting sterft. Zijn hier cijfers van bekend?

En is het inderdaad zo dat een enting maar heel kort werkt, en je konijn dus helemaal niet een half jaar beschermd is?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .