Snowy&Witje Geplaatst: 10 september 2009 Delen Geplaatst: 10 september 2009 Is dat hetzelfde? Zonee, mogen konijnen dan Selderij ik weet dat ze selderie wel mogen Bedankt alvast, Wissem:mdr: Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Kiwi Geplaatst: 10 september 2009 Delen Geplaatst: 10 september 2009 Er bestaan verschillende soorten selderij; als kruid, als knoldelderij, als bleek- of groenselderij. En die worden ook wel eens selderie genoemd. Alle soorten zijn geschikt voor konijnen. Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
pleuntje Geplaatst: 11 september 2009 Delen Geplaatst: 11 september 2009 Is hetzelfde hoor. Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Snowy&Witje Geplaatst: 11 september 2009 Auteur Delen Geplaatst: 11 september 2009 Fijn hoor!!!Ik denk dat ik dan groenselderij geef, want het lijkt heel erg op peterselie, alleen is het ietsje groter. En het heeft geen knol ofzo, gewoon groene takjes met groene blaadjes.Bedankt!! Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FemkeS Geplaatst: 11 september 2009 Delen Geplaatst: 11 september 2009 Nooit gedacht dat konijnen bleekselderij mochten hebben. Ik dacht dat het veels te "nat" zou zijn, en daarbij heeft het best een sterke smaak. Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Kiwi Geplaatst: 11 september 2009 Delen Geplaatst: 11 september 2009 Wissem, wat jij geeft is gewone selderij, en dat kun je inderdaad prima geven. Over bleekselderij: ze eten hier 1 of 2 struiken per week met z'n tweeën. De smaak lijkt me niet sterker dan die van gewone selderij, en ze vinden het heerlijk. :yes: Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Lirazel Geplaatst: 11 september 2009 Delen Geplaatst: 11 september 2009 Hier krijgen ze ook dagelijks bleekselderij en selderie. Meestal wordt wel geadviseerd om bleekselderij in kleine stukje te snijden, wegens de taaie 'draden' die er in kunnen zitten. Ik snij hier sowieso al het groen in stukken, maar ik weet eigenlijk niet of het echt noodzakelijk is voor bleekselderij. Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FemkeS Geplaatst: 11 september 2009 Delen Geplaatst: 11 september 2009 Ik moet zowiezo alles in kleine stukjes snijden, anders kan die arme Sprokkel er alleen maar aan sabbelen (en dat doet ie ook als een idioot als eten te groot is). Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Kiwi Geplaatst: 11 september 2009 Delen Geplaatst: 11 september 2009 Ik snijd ook altijd alles in stukjes, dat eet gewoon een stuk makkelijker voor ze. Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Snowy&Witje Geplaatst: 11 september 2009 Auteur Delen Geplaatst: 11 september 2009 ik snij nooit de takje peterselie, die laat ik gewoon heel en eten ze per dakje op, en dat vinden ze niet erg??! Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Lirazel Geplaatst: 11 september 2009 Delen Geplaatst: 11 september 2009 Peterselie is natuurlijk niet echt groot van zichzelf.In het begin toen Muts nog alleen was deed ik het ook niet, ze kreeg toen een heel worteltje en hele bladeren andijvie. Maar sinds ik het klein moest snijden om te zorgen dat Pet ook wat kon pakken ben ik daar niet meer mee gestopt. Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Snowy&Witje Geplaatst: 12 september 2009 Auteur Delen Geplaatst: 12 september 2009 uuhm, hoe groot bedoelen jullie met klein, met het woord klein denkik stukjes van 1 bij 1 cm...of niet? Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FemkeS Geplaatst: 12 september 2009 Delen Geplaatst: 12 september 2009 Ik zou normaal eigenlijk nooit iets klein snijden voor konijnen, maar Sprokkel mist zijn voortanden...dus hij kan niets afbijten. Vandaar dat ik alles wat niet echt buigzaam is in kleine stukje snij/scheur. Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Lirazel Geplaatst: 12 september 2009 Delen Geplaatst: 12 september 2009 (aangepast) Hoe groot ik de stukken maakt hangt af van de soort groente. Een worteltje snij ik echt in dunne plakjes, maar andijvie bijvoorbeeld gaat in een paar stukken, dus dat zijn dan brede repen. Wortelloof gaat meestal in drie delen. De kruiden gaan ook in kleine toefjes, maar dat is omdat ik er niet zo veel van geef en dan hebben ze allebei evenveel kans om er wat van te eten. 12 september 2009 aangepast door Lirazel Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Chani Geplaatst: 12 september 2009 Delen Geplaatst: 12 september 2009 ik snij niks, konijnen hebben goede tanden, en in de natuur is de groente ook niet gesneden.toen ik nog een nijn met olifantstanden had sneed ik inderdaad ook wel, maar nu doe ik dat echt niet hoor. ze knagen er gewoon lekker op los Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Snowy&Witje Geplaatst: 12 september 2009 Auteur Delen Geplaatst: 12 september 2009 Mijn vader heeft peterselie en selderijvandaag krijgen ze 12 takjes peterselie en 1 takjes selderij per konijn! Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten