Ga naar inhoud

Kamille?


toedeloe85

Aanbevolen berichten

Ja hoor, dat mag. Sterker nog; het heeft zelfs een geneeskrachtige werking! Onderstaande tekst vond ik op internet:

"Kamille; dit is een niet giftige ontwormer. Het werkt niet zo snel als andere natuurlijke ontwormingsmiddelen. Het heeft een versterkende werking op spieren (inclusief het hart, de blaas en ook de baarmoeder) in het lichaam. Verder heeft het ook verschillende andere werkingen zoals: zorgen dat het konijn trek krijgt, het is goed voor de spijsvertering, verlicht bij gas, het kalmeert, het heeft uitwerking op de zenuwen, en kan slaap bevorderen. Kamille kan dus gebruikt worden als het konijn last heeft van gas, koorts, pijn en slapeloosheid. Het kan ook gebruikt worden bij huidirritaties van insectenbeten en allergieën. Ook word het wel gebruikt om ogen schoon te maken. Het is wel mogelijk dat jouw huisdier allergisch is voor kamille, dus probeer het eerst voorzichtig uit op een klein stukje huid voor je het voert aan je konijn. Kamille mag je nooit gebruiken als je konijn (mogelijk) zwanger is. De bloemen kun je gebruiken, maar ook de verse kruiden, oplossingen en zalfjes van kamille." (bron).

Link naar reactie
Delen op andere sites

kan ik daar ook gewoon kamille uit de supermarkt of natuurwinkel voor gebruiken?

wil voor van de winter namelijk zelf kruidenhooi gaan maken met allemaal elkkere gedroogde palnten erin (kersnbladeren, brandnetelbladeren, peterselie, mint, basilicum, frambozenblad....je zou er bijna zelf honger van krijgen :P)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .