Ga naar inhoud

ik ben woest


Jimmy&Nijn

Aanbevolen berichten

ik begrijp je machteloosheid. zit zelf in een vergelijkbare situatie. Mijn konijn gijs staat niet mij mij thuis maar bij mijn vriend ( mijn ouders willen geen dieren) Nou is mijn schoonmoeder nogal eigenwijs over de verzorging van gijs. Biks is te enzijdig voer dus hij moet gemengd voer hebben. en crackers ( van die stokjes met suiker aanelkaar gesmolten graan) mogen ook niet ontbreken. Zeg steeds wildat ik niet wil dat ze die rommel zoveel geeft maar het is net of ik tegen een muur praat. Met als gevolg dat gijs dus steeds een beginnende verstopping heeft (het gaat niet verder omdat ik er goed op let en hem gelijk medicijnen geef) het enige wat ze laatst weer zei is dat ik niet zoveel met medicijnen moet doen en er niet zoveel over moet lezen. tja soms zou je wel eens willen dat je er niet zo veel kennis van had, scheelt een hoop zorgen. maar gijs is mijn eerste beestje wat ik na 20 jaar eindelijk he gekregen en hij is me erg dierbaar. k blijf dus voor hem zorgen en tegen mn schoon moeder ingaan. mijn gijsje pakken ze me niet zomaar af ;)

lilian en gijs

Oh Wupsie, wat lastig zeg!!

Schoonmoeders.....:grrrrrr:

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 60
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

ben bang dat het niet helpt. Dit vind ze allemaal maar overdreven en het zal allemaal wel meevallen. Ze hebben zelf ook een konijn gehad (chagrijnig agresief beesje omdat hij geen aandacht kreeg) en die is tog ook oud geworden? ( wel 4 of 5 jaar) en die kreeg ook altijd zo'n stokje en gemengd voer. Heb al 100 keer uitgelgd dat niet elk konijn het zelfde is en dat gijs dus duidelijk gevoeliger is. ben bang dat de strijd nog wel ff voortduurt :P en ben zelf ook op zoek naar een huisje met mijn vriend en dan gaat gijs mee en krijgt hij een vriendinnetje. Zodra mn ouders op vakantie zijn komtie ook hier :) en hij gaat hier vaak in de ren als het mooi weer is dus dat scheelt.

en ik denk maar zo: De aanhouder wint :)

zo krijgt hij dus echt geen gemengd voer en zodra ik dat soort "rommel" ( dwergkonijnenvoer, snoepjes en crackers) in zn hok vind gooi ik het direct weg. Dan heeft hij nog genoeg gehad van de keren dat ik het niet op tijd vind:P

aangepast door wupsie
Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh wat erg :(

Mensen beschouwen konijnen als minder.. erg jammer vind ik dat.

Laatst was ik op het werk.. en sprak een meisje me aan die ik nooit eerder had gezien/gesproken. Of ik een wit pooltje wilde? Ik zeg nee, ik heb al 2 konijnen. Waarop ik ook vraag waarom ze dat aan me vroeg.

Haar antwoord: ze had dus een wit pooltje, maar die werd te groot en moest weg! Ik vroeg naar een foto, beestje zag er gewoon "normaal" uit en was een week of 10.

Een paar dagen later spreek ik haar, laat ze me een foto zien van haar nieuwe konijn. Het beestje zag er heel jong uit, en bij navraag is ze 5!! weken. Dus ik leg uit dat dat te jong is om bij de moeder weg te gaan.. kreeg ik echt zo'n reactie dat de fokker het wel beter weet.. want hij had wel 100 kleine konijntjes en er dus heel veel verstand van.

Ik haar weer uitgelegd dat dat dus ws een broodfokker is, en dat je moet oppassen met zieke diertjes etc. Nou ging ene oor in andere oor uit bij dr, had net zo goed niks kunnen zeggen.

Arm klein diertje... vraag me af wat ze heeft gedaan met het 1e konijntje, en wat ze gaat doen met dit diertje als ie straks ook "groot" is.

Pff ik ken het.. En ze willen echt niet luisteren naar je

Link naar reactie
Delen op andere sites

wat ik dus ook super irritant vind is dat andere mensen vinden:

1. je mag er NIET mee bemoeien! zelfs als het op dierenmishandeling lijkt(konijn elke dag in bad) dan alsnog mag je niks zeggen omdat het je niks aan gaat en je bent geen dierenbescherming dus je hebt de rechten niet

2. mensen vinden dat je dieren niet kan vergelijken met kinderen of mensen, dus als je zegt die doe je je kind niet aan vinden ze onzin en absuurd!

URGH

Link naar reactie
Delen op andere sites

1. Natuurlijk mag je er wel wat van zeggen! Of zouden ze ook hun schouders erover ophalen als ze zouden merken dat een kind stelselmatig mishandeld wordt, omdat ze zelf niet van de kinderbescherming zijn? als je onrecht signaleert mag je dat best aankaarten. Als iedereen zijn ogen sluit en doet of zijn neus bloedt verandert er nooit iets!

2. Dieren zijn ook levende wezens, waarom zou je die wel mogen verwaarlozen of misbruiken/mishandelen, wie geeft hen dat recht?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ik snap het ook niet! Mensen doen alles voor honden en voor katten, maar op een één of andere reden zijn konijnen maar konijnen. Ik vind dat je beter overbezorgd kan zijn, dan helemaal niet. Zo ben ik gister naar de da geweest omdat hij een mini wondje had. Het zal je maar overkomen dat het iets ergs is. Nou bij mij gebeurd dat niet!

Je zou mensen die zo met hun beesten om gaan een klap voor hun harses geven en eens zo met hun omgaan. Dan zullen je zien dat ze binnen de kortste keren gaan mekkeren dat ze ziek zijn of wat dan ook. Maar ja, zoals nog steeds bekend is. Konijnen kunnen niet zeggen dat ze pijn of wat dan ook hebben.

Echt schandalige mensen af en toe! Kan me er echt boos om maken!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is zo frustrerend om steeds weer dit soort verhalen te horen en te lezen. En het het geldt niet alleen voor konijnen, maar ook voor ander kleine huisdieren.

Ik moet wel zeggen dat ik de afgelopen dagen alleen positieve reacties kreeg als ik moest zeggen dat ik vooral druk was geweest met Muts omdat ze ziek was. Zelf de twee mensen met wie ik een verslag moest inleveren boden meteen aan zij het op dat moment in orde zouden maken. (Maar ik mag nu wel alle verbeteringen maken aan de hand van het commentaar van de docent.)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ik sowieso niet snap... Je neemt een huisdier toch voor je plezier? Het is toch leuk om iets levends om je heen te hebben? Ik snap niet hoe mensen een dier kunnen kopen en het beestje in een hok zetten, eten en drinken geven, maar er verder amper naar om kijken.

Dan beleef je toch ook geen plezier aan je diertje? (Naast al die jaren in een klein hokje dat het beestje moet doorstaan...)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .