Ga naar inhoud

Knaagstenen


Annuhtjuhh_friends

Aanbevolen berichten

wilgenhout bedoel jij Marijke

maar inderdaad, veel hooi, en groenvoer (bijvoorbeeld witlof of andijvie, dat is goed voor ze, en vinden ze meestal lekker). en als je af en toe (niet te vaak) wortel geeft, of fruit, dan is dat ook al 'snoep' voor je konijn, want dat is lekker zoet (zit veel suiker in, daarom dus ook niet te vaak geven).

aangepast door Castarah
Link naar reactie
Delen op andere sites

Knaagstenen zijn blokken van zout en andere mineralen die blaas en nierstenen kunnen veroorzaken. Als je je konijn wat om te knagen wilt geven zijn wilgentakken een veel gezondere optie, en konijnen vinden ook erg lekker!

De tanden van een konijn slijten door het eten van hooi, ze hebben stifttanden waardoor ze bij de kauwbeweging slijten. Als de tanden niet slijten zal de beste knaagsteen hier zelfs niet tegen helpen, dat kan alleen een DA verhelpen door tanden te knippen of te trekken.

Als je je konijn wat lekkers wilt geven... fruit! Appel, banaan, druif (zonder pit), stukjes aardbei. Verantwoorde lekkere snoepjes waar je zelf ook van mee kan eten ;).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Snoepjes zijn slecht voor konijnen omdat er heel veel suikers inzitten. Deze snoepjes zijn dan ook ontzettende dikmakers. Je kunt een konijn daarom beter een stukje groente of fruit geven.

Knaagstenen zijn ook heel slecht. In een knaagsteen zitten heel veel mineralen en zouten waardoor een konijn nierstenen kan krijgen. Dat zijn een soort ophopingen van die mineralen en zouten waardoor de nieren van je konijntje gewoon verstopt raken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .