Ga naar inhoud

moet sla


cody

Aanbevolen berichten

Het is met koolsoorten altijd zo dat voorzichtigheid geboden is.

Je moet voor je zelf inschatten of je konijntje er wel of niet tegen kan.

Koolsoorten staan erom bekend dat ze makkelijk gas kunnen veroorzaken.

Als jij geregeld boerenkool geeft en dit geen problemen geeft voor jouw konijn zou ik het bij dat kleine beetje houden.

Ik geef het niet meer nadat een van mijn konijnen er eens niet lekker van is geweest.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Toevallig heb ik deze week voor het eerst paksoi aan de nijnen gegeven. Dat gaat prima. Ik ben zaterdag met een klein beetje begonnen. Inmiddels geef ik een heel paksoi blad, samen met een stuk of drie witlof blaadjes. Daarnaast krijgen ze (als we het in huis hebben) een beetje broccoli, wat stukjes sla uit de slamix. (Als er veldsla of ruccola in zit geef ik dat vooral.) Als we verse kruiden in huis hebben, krijgen ze dat. 's Zomers pluk ik ook nog wat soorten onkruid uit de brandgang.

Ik heb ze ook wel eens radijs gegeven, maar dat blijft geen week goed. Ze vonden het in het begin ook niet zo heel lekker, geloof ik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dus eigenlijk blijft het alsnog erg verwarrend :D Boerenkool en broccoli kunnen gas veroorzaken maar het hoeft niet...Ik vind het ook zonde om ze het niet meer te geven want ze zijn er hier idd erg dol op...Maar voor de zekerheid ga ik toch maar wat meer op veilige groentes overstappen

Link naar reactie
Delen op andere sites

winterpeen,wortelloof,ruccola,of ruccola mix,peterseli,witlof,andijvi,wilgentakken,paarde stekken pff is toch genoeg gezond groen lijkt mij.Zorg wel dat het groen vers is en niet half bedorven want daar krijgen ze ook gas van.

Dat heb ik wel eens in de supermarkt zien liggen geloof ik, in zo een zakje. Maar dat is dus ook goed voor konijnen? Dan heb ik weer wat om uit te proberen! :yes:

Link naar reactie
Delen op andere sites

het ene konijn is het andere konijn niet en daarom kan je niet zeggen boerenkool veroorzaakt gas.

Wel is het wel zo dat het een groente is die gas heel gemakkelijk kan veroorzaken.

Het ene konijn is gevoeliger voor gas dan het andere en zal het dan dus sneller van boerenkool krijgen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn konijnen krijgen allerlei soorten groente, we krijgen altijd veel bakken bij de supermarkt weg ook voor de dieren achter in de tuin. Mijn 2 konijnen die binnenstaan krijgen dus vanalles en de vlaamse reus krijgt eigelijk heel veel groente. Ik denk doordat hij dit van jongsofaan al krijgt zij er ook gewoon goed tegen kan. De andere konijn heb ik nog niet zolang en die kreeg dit van zijn oude baasje nooit en daar ben ik ook wel wat voorzichtiger mee!

mijn konijnen hebben nog nooit ergens last van gehad, de konijnen achter (die we al veel langer hebben) hebbben ook nooit ergens last van gehad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat heb ik wel eens in de supermarkt zien liggen geloof ik, in zo een zakje. Maar dat is dus ook goed voor konijnen? Dan heb ik weer wat om uit te proberen! :yes:

Ja diverse super markten hebben de ruccola of krulsla mix vinden de konijnen geweldig.Deze soorten vallen niet onder gewoone sla en bevatten minder nitraten.

Ik haal het gewoon vaak bij de liddel maar bekijk wel goed dat de groentens vers zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je konijn altijd al brocolli of boerenkool at en hij/zij daar nooit problemen mee gehad heeft,mag je dat natuurlijk geven`! Dat is helemaal geen probleem.

Ik zou koolsoorten enkel tenstelligste afraden aan jongen konijnen of konijnen met gevoelige darmen, dat is alles. Je kan het testen, lusten ze het en hebben ze er geen last van,mag je het gewoon geven, maar altijd met mate...

Mijn eerste konijn leefde bijna uitsluitend op brocolli, witloof en wortel (voor mijn bb-tijd) en die heeft nooit gas gehad of verstopping of iets dergelijks. Het hangt dus echt van het konijn af...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Noortje van mij kun je alles onder haar neus schuiven, ze eet alles op! en ze word al zo dik... daarom let ik ook goed op haar voeding ze krijgt minder als de andere twee konijnen, die zijn juist mager of slank. maar noortje word zo een Bolletje, moet ik echt mee oppassen, sla, wortels, en als ze in de tuin vrij rondloopt hapt ze ook nog wel eens van de klimopplant... als ze dat doet gaat ze altijd voor straf in de ren want ik las op internet dat klimopplanten heel gevaarlijk kunnen zijn voor konijntjes. :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

volgens mij ben je in de war brigit met nitraat,dat onstaat als je spinazie 2 keer opwarmd geloof ik ..?

andijvie,wortel en witlof zijn favo,ook veldsla en blaadjes spinazie vinden ze lekker,ik doe als wij gaan avond eten voor hun voer bijvullen en dan groentes erbij,tussendoor een stukje appel en soms sinaasappel daar geniet koos erg van!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .