Ga naar inhoud

Knuffeltje

Members
 • Items

  5.784
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Knuffeltje won de laatste dag op 26 november 2018

Knuffeltje had de meest gelikete inhoud!

2 Volgers

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Knuffeltje's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

103

Reputatie

 1. 2 rammetjes en een dame, een goede combie of niet? Blijven toch heren, dus niet doen?
 2. Knuffeltje

  Huisje niet uit

  Hoi, Sinds een paar weken heb ik nieuwe konijntjes, een heel hecht koppel. De eerste week kregen ze beide een gasbuik en waren heel ziek. Dus de hechting en wennen aan mij was er niet. Met pasen was ik een lang weekend weg. Ze eten weinig biks maar zijn wel veel groente gewend. Goede reminder, dat schoot er vroeger weleens bij in om dat vooradig te hebben... Maar nu heb ik een 2x3 ren, alle ruimte, plus een ruim binnenhok. Zitten, nee wonen ze haast in het houten Actionhuisje. Zo een voor de kat, waar de kat ook bovenop kan liggen. Hoe kan ik ze stimuleren meer naar mij toe te komen? JoepJoost begint zelfs te trillen als ik naar hem toe kom. Kan ik nog meer doen dan lieve woordjes, lekkere hapjes en er veel bijzitten? Voorlopig alleen laten ruiken, niet aaien? Groetjes
 3. Ze doen alles weer wat ze horen te doen! Witlof, biks, hooi. Lekkere kruidenhooi. Nooit meer daar op bezuinigen, die les ook geleerd, want dat waarschijnlijk ze ook weer sneller doen eten.
 4. De ren is 2 bij 3, dan binnen het binnenhok 2 bij de breedte van een wasmachinelekbak. Die staat iets van de grond voor de vorst. Het is van dat gladde houtspul, betonplex? Overal knaagstrips. Alleen het Actionhuisje niet en dat heeft de nieuwe voedster snel ontdekt.
 5. Ik heb al jaren een account, dat kan ik niet meer wijzigen. Helaas mijn fouten ook niet. Ik heb ook al jaren minimaal gepost. Mag ik mij eens opnieuw voorstellen? Hoi ik ben Knuffeltje en ik tik straks alweer de 30 aan. Ik houd dus al sinds mijn 12e konijnen. Ik ben een jaar konijnloos geweest. Ineens ging het heel snel met konijntjes die ziek werden en uiteindelijk bleef er een dame over. Maar toen was mijn zoontje net geboren en gezien ik de dame net had en er weinig mee op had heb ik een fijn nieuw thuis gezocht en een jaar geen konijnen gehouden. Nu begon het weer te kriebelen en heb ik nu (nog) twee middelgrote hangoortjes. Helaas door de stress zijn ze heel ziek geworden. Ze beginnen nu pas langzaam te eten. Ik doe het nu keurig, twee konijntjes in een 2 bij 3 ren, een ruim binnenhok in de schuur waar zeker 2x een wasmachinelekbak in past. Nuja, 2 meter lang dus, de breedte van mijn ren. Lekker veel groente en onbeperkt hooi. Ik weet niet meer hoe je met je profielfoto een foto kleiner maakt en upload. Dat was nog met mijn vorige diertjes.
 6. Ook stom, bedenk me nu pas dat je ook online overal kruidenhooi kunt bestellen... Vinden ze vast lekkerder als wat ze nu hebben. Welkoop had toen niet wat ik normaal koop dus de standaard en ik kan me voorstellen dat ze die niet heel super vinden om aan te beginnen...
 7. Ik had bix meegekregen. Ja die 24 uur dacht ik dus ook, maar blijkbaar aten ze wel iets, want ze zijn blij en actief? Ze hebben lekker veel plekjes om terug te trekken inderdaad. Dwangvoeding kreeg ik er amper in, liep er meteen uit. Maar blijkbaar ging er toch iets in gezien ze wat zijn opgeknapt? Hoelang zal ik ze vooral lichtverteerbare groente geven?
 8. Ik ga het weer met ciseral proberen... Dankjewel!
 9. Vorige week twee konijntjes overgenomen. De reis duurde een uur. Blijkbaar toch teveel stress. Voor ik het door had beide een gasbuik, dat was donderdag. Ze gingen het waarschijnlijk niet redden. Twee injecties gehad, siseral mee. Dwangvoeding. Twee adviezen daarover van mensen gehad. Wel geven, niet geven. Ik had zondag de hoop opgegeven. Pas voor dinsdag stond de afspraak om ze in te laten slapen... En ineens, aten ze gister een beetje gras. Ze hebben gisteren geleefd op een paar blaadjes witlof, gras en andijvie. Vannacht bijna niets gegeten, misschien gedronken, maar uit het waterbakje buiten kan ook de kat zijn geweest. Die dagen. Leven op lucht? Wat kan ik nu verder doen naast wat handjes gras? Is er nog hoop of zijn de organen al dusdanig aangetast dat dit zinlloos rekken is? Mvg
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .