Ga naar inhoud

Sore hocks/pododermatitis


kaatje

Aanbevolen berichten

Tja ik weet als geen ander wat het is een konijn met sore hocks te hebben, mijn Sam is overleden daardoor, niet zozeer door de sore hocks, maar wel doordat er via de wonden een bacterie in zijn lichaam is gekomen. In mijn vakantie heeft mijn vrijwilliger Jojo hier twee weken in de opvang los laten lopen en toen belde ze mij op in Belgie dat er bloed in jojo's hok lag ik wist al genoeg, ik heb haar gezegd dat ze jojo meteen in haar hok op moest sluiten en dat heeft ze gedaan. Bij terugkomst bleek ook jojo nu sore hocks te hebben. Ik heb in de tijd van Sam een zalfje gekregen van een kennis, ik weet helaas niet hoe het heet, maar als je de zalf opsmeert, word het na een paar minuten hard en heeft het een soort beschermlaag. Ik heb Jojo nu hokarrest gegeven en ze zit al 4 weken in haar hok met resultaat, de sore hocks zijn helemaal over.

Ik wil een ieder toch het advies geven in geval van echt open wonden om ervoor te zorgen dat zijn of haar konijn op een zachte ondergrond te zetten, hetzij met dekens, gras, stro,hooi maakt niet uit maar stenen moet je echt vermijden. Zorg dat de wonden snel genezen. Bij Sam en zowel met Jojo hoef ik echt niet aan te komen met sokjes, die rukken ze er meteen vanaf. Het is wel leuk sokjes maar je kan een konijn niet zijn hele leven met sokjes om laten, dus ik adviseer ook echt om de konijnen op een zachte ondergrond te zetten anders blijf je aan de gang.

Link naar reactie
Delen op andere sites

heb je VM gehoord konijnenvrouwtje! (was aan het werk) dank je, mail je nog over het zalfje!Uiteraard zit oor op een zachte ondergrond, daarbij de sokjes als hij los loopt (binnen op een zachte vloer) en zalven, dan moet ik toch een heel eindje komen!

Dank jullie wel voor jullie reacties. Ik zal nog een foto plaatsen van zijn voeten in rustigere toestand (nu gelukkig) en met sokjes aan....als ik ze binnen heb en hij ze er idd om laat zitten...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .