Ga naar inhoud

Incontinent? Urinebrand!


leentje_1978

Aanbevolen berichten

Hi,

Laatst melde ik vol trots dat Cato, al 3 dagen netjes op de bak plast.

Alleen de afgelopen twee dagen is het weer helemaal mis, en goed mis.

Ze laat alles lopen, overal.

Toen wij Cato net bij ons hadden zat ze helemaal onder de urine, haar pootjes, haar kont zelfs haar rug.

We hebben haar toen netjes gewassen.

Later ben ik naar de DA geweest en die vond het zorgelijk, maar nog niet zorgwekkend. Ik moest het goed in de gaten blijven houden omdat haar huid niet was aangetast.

Gister stonk mijn kleine meid weer vreselijk naar urnie ik heb haar weer na gekeken en waar ik al bang voor was, haar vacht laat los en haar huid word rood.

Ik heb haar gelijk in een badje met lauw water gezet. Ze vond het heerlijk, ik denk dat ze er echt last van had.

Toen ik haar voorzichtig aan het wassen was, voelde ik allemaal harde stukjes in haar vacht. Allemaal opgedroogde urine, gelukkig geen keutels.

We hebben alle haren die doordrenkt waren met urine en niet schoon te krijgen zijn weg geknipt en ook de harde stukken hebben we er uit geknipt.

Nu is Cato een probleemkonijntje, te dik (wel heel erg afgevallen) eet geen BDkeutels en laat haar urnie lopen.

Ze is nu wel zoveel afgevallen dat het geen probleem meer kan zijn om haar BDkeutels op te eten, maar ze doet het gewoon niet. Ook krijgt ze echt niet te veel eten, ze krijgen twee keer per dag een handje SS (ik blijf erbij als ze eten zodat ik in de gaten kan houden dat ze allebei eten en niet de één meer dan de ander), een ontbijtbord groenvoer (met zijn tweetjes) en onbeperkt hooi.

Ze keuteld wel, maar geen ronde keutels maar meer dikke lange keutels (alsof er haren in zitten maar dat zitten ze niet) en dat al eigenlijk zolang wij haar hebben (ze heeft nog nooit "gewone" ronde keutels gehad).

Ze eet geen BDkeutels.

Ze plast overal en laat het echt lopen (ik weet niet goed hoe ik dit uit moet leggen, maar Jip die doet zijn staart omhoog en gaat er echt voor staan bij Cato niet die kan zelfs al lopend plassen)

Cato is 3 jaar en nu 4 weken bij ons. Ze heeft altijd in een te klein hok gezeten met weinig tot geen bewegingsruimte tot ze bij de opvang kwam. Ze heeft niet lang in de opvang gezeten, nog geen twee weken.

Ik heb voor vanmiddag een afspraak bij een dierenarts gespeliseerd in konijnen.

Maar misschien dat één van jullie de sympoton herkent dan ga ik wat zelfverzekerde naar de DA.

Thanx.

Marleen

PS sorry voor het lange verhaal

Link naar reactie
Delen op andere sites

Later ben ik naar de DA geweest en die vond het zorgelijk, maar nog niet zorgwekkend. Ik moest het goed in de gaten blijven houden omdat haar huid niet was aangetast.

Was dat eind augustus ?

Kan namelijk wel iets terugvinden over die wam, maar niet over de 'zorgwekkendheid' van het plassen..

Heeft de dierenarts toen gekeken naar een blaasontsteking of misschien heeft Cato wormpjes ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je moet eens vragen aan de DA of ze de reflex die het eten van BD-keutels kan afgeleerd hebben...lijkt me interessant om weten en wat je daar aan kan doen...

De keutels die nooit mooi rond zijn, vormen een goede indicatie dat er in de darmen iets mis zit, mogelijk eet ze daarom ook haar bd niet op. Misschien heeft ze last van 1 of andere parasiet waardoor ze "weet" dat haar bd's niet gezond zijn? En die de darmen zo verstoord dat ook haar keutels niet normaal zijn?

De DA zal naar de blaas voelen waarschijnlijk. Het is handig een urinestaal mee te nemen als je dat nog te pakken krijgt. Gewoon opzuigen met een spuitje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi,

@Zaza, ja dat was wel toen, ik heb het toen niet gemelt omdat de DA zei dat het niet zorgwekkend was maar dat ik het in de gaten moest houden. Het idee van haar was toen dat Cato nog bij ons moest wennen en omdat de huid niet aangetast was en nog geen kale plekken dat ik het alleen in de gaten moest houden en als het erg werd dat ik dan terug moest komen (en dat gebeurt vanavond)

@Caroline, dat had ik ook al bedacht van dat reflex omdat ze echt alles laat liggen en ze sinds kort pas weer bij haar kont kan door dat haar wam een stuk geslonken is (hoeft ze daar in ieder geval niet aan geholpen te worden, aan die wam dan.)

Ik had ook al bedacht dat ik keutels en een plas mee zou nemen. en ze plast zoveel dat ik waarschijnlijk geen moeite hoef te doen om dat op te vangen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat zielig zeg voor Cato. Dat klinkt echt als incontinentie, ze heeft duidelijk geen controle meer over haar blaasspieren, en daar kun je naar mijn weten niks aan doen, maar ik ben geen konijnenspecialist dus ik HOOP van harte voor jou en Cato dat het te verhelpen is!

Ben je al terug van de DA? Wat is er uit gekomen?

aangepast door Rian
Link naar reactie
Delen op andere sites

Goeiemorgen,

Cato is bij de DA geweest, ik kon helaas niet mee omdat ik echt iets af moest maken op mijn werk. Dus Bart is alleen geweest met Cato. (vind hij helemaal niks maar ja voor Cato heeft hij alles over :$)

Maar goed, vriendlief heeft dus keutels en urine meegenomen (wel de verkeerde keutels) en is met Cato bij de DA geweest.

De uitslag: (ik bel dadelijk nog even naar de DA omdat Bart het niet helemaal goed begrepen had dus neem me niet kwalijk als het nog niet helemaal correct is)

- Lichte verlamingsverschijnselen van de achterhand, voornamelijk haar linkerpoot "blijft achter"

- door de verlaming is het waarschijnlijk dat ze daardoor incontinent is geworden

- de plekken op de huid komen van de irretatie van de urnine.

Conclusie is E.Coniculli, hiervoor hebben we Panacur voor 28 dagen gekregen en voor haar plekken hebben we een zalf gekregen.

Waarschijnlijk zal de verlaming blijvend zijn dus de incontinentie ook. (de verlaming is heel licht aan haar achterpoten voor ons niet waarneembaar, ik voelde mij al heel schuldig dat mij dat niet was opgevallen, maar de DA zei ook dat incontinentie één van de eerste symptonen was)

Hij heeft niet meer gevraagd of ze de reflex van het eten van haar BDkeutels is verloren maar dat vraag ik dadelijk nog aan de telefoon. Ook is hij vergeten te vragen of het besmettelijk is.

Het is wel vervelend als Cato incontinent blijft want het is een binnenkonijntje en nu dweil ik elke dag het parket en in sommige hoeken is het parket al aangetast :frown: We moeten goed kijken wat we doen als Catootje incontinent blijft.

Waarschijnlijk wordt Cato dan een buiten konijntje. Betekent wel dat er nog twee konijnen bij moeten komen hahahaha een nieuwe lover voor Jip en Cato één binnen en één buiten.

Maar eerst maar eens kijken of het over gaat.

Groetjes

Marleen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heel veel konijnen met e.c blijven verschijnselen houden of worden zo slecht dat ze ingeslapen moeten worden, ook met behandeling met panacur. In Amerika zijn ze al langere tijd bezig met e.c. behandelen met ivomec en met goede resultaten, misschien kan je je konijn ook die injectie's geven baat het niet dan schaad het niet.

Hier de website :

http://www.barbibrownsbunnies.com/ecuniculi.htm

Ik wens je veel succes ermee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb de link van Miriam even doorgestuurd naar Esther. Haar website staat daar ook als bron vermeld en ze heeft er zelf een kleinschalig onderzoek naar gedaan aan de uni Zürich. Ik haar gevraagd wat haar ervaringen zijn en wat volgens haar nu als de "beste" behandeling van EC geldt. Eens kijken wat ze antwoord straks...

Ik vond de link trouwens erg interessant, Miriam... als die persoon gelijk heeft, dan zouden dus veel "onbekende" doodsoorzaken aan EC te wijten zijn... Het is natuurlijk mogelijk... we steken veel op "een hartstilstand" maar weten eigenlijk zelden waarom...

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Cindy, Als ze beter is kan ze dan wel naar buiten? Of moet ze permanent binnen blijven? Misschien wel logisch als ze zulke plekken blijft houden dan blijft ze een risico voor maden natuurlijk. Moeten we alleen even kijken hoe we dat met de woonkamer doen, alle tips zijn welkom. (hoe ga je om met een incontinent konijntje in je woonkamer?)

Kan ik Jip ook Pancur geven? Of moet ik met Jip ook naar de DA voor een recept? Op een handdoek moet dat altijd? Ze kan nog wel gewoon lopen, het was mij namelijk niet opgevallen dat haar linkerpoot het niet zo goed deed. De testen van de DA wezen uit dat de achterpoten langzamer waren. Ze kan bijvoorbeeld ook niet springen, ze kan wel hupsen maar niet ergens op springen (een doos of een kussen bijvoorbeeld)

Bedankt voor al jullie reacties.

Liefs

Marleen

Link naar reactie
Delen op andere sites

In de huis kamer op een was bare kleed laten lopen beste optie.Het probleem is dat bij het plassen blijft ziten en zich zelf nat maakt daar door..Je hoopt dat dit tijdelijk is en ze wel weer op gaat knappen.Ik zou toch de website link van mirjam eens goed door lezen om naast pana cur toch ook ab en ivomec te gaan gebruiken.

Stuur desnoods de link naar je dieren arts en maak plannen campange!!!

De besmetting van de paraciet word over gebracht door o.a urine dus je andere konijntje zou ik met pana cur zeker mee behandelen.

aangepast door bunny ranch chanty
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ok... ik krijg net reactie van Esther...ze heeft al contact gehad met die mevrouw blijkbaar en is het er niet mee eens...

Haar antwoord op de site

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, hele gevaarlijke site.

Ik heb die vrouw al eens gezegd dat ze fout is, dat ze oormijt of oor infectie verwisseld, met E. cuniculi. Grof gezegd, 80% of head-tilt = middle or inner infection, nutrient deficiency, 20% or less E. cuniculi.

Ivermectin helpt alleen bij oormijt. Een erg geval van oormijt kan een ontsteking komen, rupture of the eardrum, infection in the middle ear, head-tilt. Bij head-tilt is zelf-genezing bij konijnen gezien.

Ze voegt er nog aan toe dat bij in-vivo testen met ivomec de parasiet vrolijk bleef doorgroeien en dus duidelijk GEEN effekt heeft. Ze heeft zoals ik al zei zelf testen op deze manier uitgevoerd aan de uni van Zürich. Ik weet niet of zij deze test specifiek gedaan heeft of overgedaan heeft.

Voor de juiste behandeling van EC zei ze dit:

Fenbendazole, oxibendazole, met vorzicht albendazole. Pyrimethamine en lufenuron tonde goede resultaten, en worde door sommigen da gebruikt. Ik moet er misschien bij zetten dat ivermectin niet tegen E.c. werkt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .