Ga naar inhoud

HELP Vosje is verlamd


maria

Aanbevolen berichten

:(Ik kwam vanmiddag van het werk en het eerste wat ik doe is kijken bij de konijnen en ze dan lekker vrij laten zodat ze in de tuin kunnen rennen. Toen ik het huis van Vosje en Snowy opendeed sprong snowy eruit en Vosje maakte aanstaalte om te springen over een tak maar ik zag dat het hem niet lukte dus ik tilde hem op maar hij was helemaal slap aan de achterkant. Ik schrok me rot en barste in tranen uit, maar heb gelijk de DA gebeld en kon gelijk komen.

Alles duid op een letsel in de rug, op pijnprikkels reageerde hij nauwelijks aan zijn achterkant maar aan de voorkant weer wel. Als ze op zijn ruggetje voelde vond hij dat niet echt prettig. Hij ligt er echt erg zielig bij en beweegt alleen zijn koppie hij heeft gelukkig wel wat gegeten en een beetje gedronken. De DA zij dat we hem wel een kans moeten geven en dat wou ik natuurlijk ook ik laat hem niet zomaar gaan en ze heeft hem een spuitje gegeven met allerlij medicijnen erin voor kneuzingen, pijnstiller, onstekkingen ect. vraag me niet hoe het heet want was er niet echt bij met mijn hoofd ik hem hem alleen zitten knuffellen. De DA zij dat hij effe op een wat kleiner ruimte moest en zijn eten en water dicht bij hem in de buurt, en morgen om 18:20 moet ik weer met hem naar de DA om te kijken of hij wat opgeknapt is, maar ze zij wel dat ik me op het ergste moest voorbereiden. Dat zou betekenen dat als hij niet opknapt dat ik hem dan moet laten inslapen.

Zoals hij er nu bij ligt is echt zielig om te zien en echt geen echt konijnen leven, hij is altijd erg tierig en lekker aan het rennen en komt altijd naar je toe het is net een hond zoekt altijd aandacht.

Heeft iemand van jullie ooit zoiets meegemaakt en wat zijn de voorspellingen voor zo'n beestje. Ik heb niet echt het idee dat hij enorm lijd maar hij is niet echt happy zo.

AUB alle raad is welkom

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 52
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ik zou toch de moed nog niet opgeven. Laatst had iemand hier op het forum ongeveer hetzelfde voor. Door een verkeerde sprong ofzo was de achterkant van het konijntje verlamd. Het heeft een hele tijd geduurd maar het konijntje is toch beter geworden. Dus...ik hoop dat het bij jou ook goedkomt. Sterkte alvast!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heel erg veel sterkte voor jullie..

Ik heb een jaar geleden 1 verlamd achterpootje gehad bij mijn konijn, en deze voelde bijna geen pijnprikkels meer, reageerde nergens op.

De dierenarts heeft toen volgens mij een soort prednison gegeven, en zei dat de kans bestond dat er een zenuw (weet ik niet zeker meer hoor!) gescheurd kon zijn, en dat deze mogelijk weer goed aan kon groeien. maar dat kon een poos duren.

Echter na 3 weken deed ze alles weer met de poot.

Ik hoop dat er een oplossing is voor jullie.. 2 achterpoten is natuurlijk een heel ander verhaal.

Ik duim hier iniedergeval mee voor jullie, en onwijs veel sterkte toegewenst, ik weet nog wel hoe ik me voelde die avond.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij loopt echt niet, valt inderdaad om en kan moeilijk zijn hoofd omhoog houden. Hij heeft ook steeds op dezelfde houding gelegen. We doen steeds vers stro onder zijn kontje voor de plas en proberen hem wat lekkerder te laten liggen. Maar het is echt een zielig hoopje, echt heel triest om te zien. Je ziet ook echt aan kleine vosje dat hij niet gelukkig is. Hij probeerde zich net nog te wassen kreeg die trill met zijn voo pootjes maar kon ze niet omhoog doen echt erg om te zien. Eten doet hij wel maar echt heel weinig en drinken geven we zelf want hij kan zich echt niet voort bewegen.

Het lijkt dus ook in zekere zin op E. Cuniculi. Maar onze DA voelde echt dat zijn rug niet goed zat en wat zwelling en als ze daar op drukte merkte je echt dat hij het niet prettig vond. Wat hij gisteren avond wel wat aan het schokken met zijn lichaam, toen dacht ik nou dit was het dan, maar daarna lag hij weer erg rustig. Hij kijkt zelfs niet naar zijn vrouwtje snowy en daar is hij echt helemaal idolaat van.

Het is echt in en in triest om hem zo te zien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Siebe van Mintaka had ook een verlamming, via de link hieronder kom je bij het topic uit:

http://www.bunnybunch.nl/community/gezondheid/9717-duimen-voor-siebe.html

Siebe is nou weer helemaal in orde, dus hou de moed erin!

Ik heb het net allemaal gelezen, alleen siebe trok zich nog wel voort en dat doet vosje niet. Ik zal vanmiddag aan de DA vragen over E.Cuniculi of het dat niet kan zijn. Maar ze zij gisteren ook dat konijnen zich flink kunnen afzetten en dat hun rug daar flink mee kunnen bezeren en ze voelde wel iets in zijn rug. Ik was gisteren zo van slag dat ik de helft gewoon niet eens heb gehoord. Mijn dochter van 13 die is ook de weg helemaal kwijt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb precies hetzelfde mee gemaakt met Pluisje, mijn vorige konijntje :'( Hij had een onsteking in zn wangetje waar hij aan geopereerd werd. Dat ging helemaal goed, maar toen hij uit de narcose kwam was zijn achterkant ook verlamd! Hij viel steeds om en sleepte zich wel voort met zn voorpootjes. Ontzettend zielig om te zien!

We hebben het een aantal dagen aangekeken maar hij toonde geen verbetering.

Ik ben toen wel een uur lang bij de dierenarts geweest omdat ik maar geen afscheid kon nemen :'( De da nam lang de tijd voordat ze het spuitje uiteindelijk zette.

Pluisje is toen in mijn armen in slaap gevallen...

Ik word er nog verdrietig van nu ik er aan terug denk, en het is bijna 10 jaar geleden :O (Ik was toen 15 ofzo).

Hij was gelukkig al wel redelijk oud. Een jaar of 8 geloof ik. Ik weet niet hoe oud Vosje is? misschien dat jongere konijntjes makkelijker genezen...

Ik duim voor je iniedergeval!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Och tjeetje, zo ligt die van mij er ook bij een drinken geven we ook zelf en dat neemt hij wel, want hij kan niet zelf alleen een beetje hooi eten doet hij nog wel maar beweegt nauwelijks.

Had jij het idee dat hij pijn had?

Die van mij was de temperatuur gisteren goed zij de DA het was 38.1. Het zit er dus voor ons niet echt rooskleurig uit, maar ik heb zo met vosje te doen het verscheurt je hart om hem zo te zien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij was net toch weer aan het eten wat peterselie en andijvie en hooi en heb hem water gegeven daar heeft hij heel veel van gedronken. Hij zit er nu wat opgewekter uit vind ik zelf. Maar bewegen doet hij niet, zijn voor pootjes zijn volgens mij ook niet helemaal 100%. Het eten doet hij heel langzaam normaal schrokte hij alles in een keer weg, dus dat is ook niet helemaal okee. Maar hou hem goed in de gaten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is hij wel zo goed als helemaal verlamd? En niet alleen achter?

Misschien dat het dan het Floppy Rabbit Syndrome is?

Zei de dierenarts dat?

Ze voelde echt dat zijn rug niet helemaal okee was, als ze erop drukte vond hij het niet echt prettig. Sorry maar was er door de schrik niet helemaal met mijn hoofd bij. Maar hij blijft gewoon op een stand liggen. Ik moet vanavond om 18:20 uur er weer naar toe. Ze zie gisteren dat ik me op het ergste moest voorbereiden dat betekent in laten slapen. Maar ik vind hem nu iets opgewekter. Ik houd hem goed in de gaten en geef het niet zo maar op.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .