Ga naar inhoud

Zieke NHD nijntjes zowel volwassen als kleintjes


Bianca71

Aanbevolen berichten

Wij fokken nu ongeveer 15 jaar NHD. Helaas sinds 2 1/2 jaar hebben wij grote problemen. In deze tijd hebben wij 4 voedsters verloren aan verstopping. De laatste afgelopen week. 1 voedster heeft het wel gehad maar hebben we erdoor heen gekregen. De jonge nijntjes overlijden allemaal aan diarree. Met 3 van de voedsters ben ik bij de dierenarts geweest. deze kregen toen een antibiotica en vocht. Tot onze spijt hebben deze meiden de volgende dag al niet meer gered.

In Januari jl. zijn wij maar weer eens naar de dierenarts gestapt met een jong konijntje. Bij deze werdt coccidiose vastgesteld. Hiervoor hebben wij medicijnen gekregen voor dit konijntje en de andere jonge konijntjes die we hadden. Dit ging goed. Ook het voer hebben we aangepast naar voer met medicijnen. Is dit genoeg of is er ook een medicijn om alles te behandelen?

Helaas is dit geen goede oplossing gebleken en hebben we in april jl. sectie laten plegen op alweer een overleden jong ding. Uit dit onderzoek is niets opmerkelijks uit gekomen wat het evt. zou kunnen zijn.

Op dit moment hebben we weer een ziek kleintje. Deze heeft epileptische aanvallen nadat hij deze week eventjes last heeft gehad van dunne ontlasting. Dit nestje is van de voedster die de verstopping overleeft heeft. Kan dit ermee te maken hebben?

Qua voer krijgen de beestjes biks met coccidiose medicijnen van Treurlings, er is altijd hooi anwezig en s'morgens krijgen ze een stukje appelschil als dit er is.

Ontsmetten doen we 2 keer per week met Halamid.

Het is een hele lijst om te lezen, maar ik hoop dat er iemand nog een tip heeft voor ons zodat wij weer gelukkig kunnen zijn met onze lieve nijntjes. We gaan met angst naar de hokken toe, hopend dat er niet weer iets aan de hand is.

Bianca

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben het met Cindy eens dat je dit beter op een fokkersforum voorlegt.

Enkel 1 ding...4 voedsters verliezen aan verstopping lijkt me veel....2 mogelijkheden...OF je hebt het steeds veel te laat opgemerkt OF je hebt de verkeerde behandeling gekregen bij je DA... Tenminste dat in geval van een "gewone" verstopping, dus geen tumor, parasiet of andere onderliggende oorzaak...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .