Ga naar inhoud

Heel veel drinken


Daantje

Aanbevolen berichten

hoi,

ik heb er een nieuw konijntje bij maar nu viel me op dat ze heel veel drinkt!

ze is ongeveer een halve kilo en drinkt 250-300 ml water per dag. ze krijgt nog geen groenvoer en eet alleen biks en hooi. Drinkt ze teveel of normaal? en als het teveel is wat kan dan de oorzaak zijn? (mijn moeder dacht aan suikerziekte maar kan dat bij konijnen?)

Link naar reactie
Delen op andere sites

dat is inderdaad nogal veel voor een konijntje van 500 gram :s

ik ben geen specialist op dat gebied dus ik laat het wel aan de andere members over.

maar ik ben in ieder geval ook benieuwd of dat normaal is.

laten we hopen van wel!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op zich lijkt het wel logisch dat ze dan minder zou gaan drinken maar ben benieuwd of jouw nijn daadwerkelijk minder gaat drinken dan. Mijn konijntjes drinken namelijk ook heel veel en die krijgen iedere dag een grote groenteschotel. Ik maak me dr soms ook wel zorgen om maar volgens de da zijn ze gezond..Ik moest iedere dag 3 flesjes van 300ml vullen, waarvan 2 helemaal leeg gingen en de 3e half, voor 2 konijnen. Nu heb ik een fles van 500 ml gekocht omdat ie zo vaak leeg was:blink:

Link naar reactie
Delen op andere sites

En het hangt er ook maar net vanaf hoe groot je nijn is.. die van mij drinkt in 2 dagen maar 300ml leeg.. die van m'n broertje drinkt in anderhalve dag 500ml leeg.. Die van mij is een dwergje.. en die van m'n broertje een hangoordwerg.. maar toch wel 2x zo groot..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .