Ga naar inhoud

Necrose


The Email Female

Aanbevolen berichten

  • Reacties 59
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ik hoop echt dat ze morgen wat meer info + tips voor me hebben... Ik maak me behoorlijk zorgen om Jango. Hij bijt nu soms in de bult en er zitten restjes oud bloed en etter in zijn vacht.

Ik denk dat ik ga vragen of ze niet het stukje dode huid en de bult weg kunnen halen... Lijkt jullie dat een goed plan? Ik ga vanavond nog even googelen voor extra achtergrond info.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik lees dit topic nu pas.

Ons konijn Stitch heeft ook een grote necrotische plek op haar rug gehad.(ong.7 cm doorsnee).

Het stonk ook echt naar kadaver.

De da heeft de necrotische huid helemaal verwijderd en de onderliggende pus verwijderd.

Daarna is het uitgespoeld.

Ik heb vervolgens metacam en antibiotica meegekregen welke ze zeker een maand heeft geslikt,net zolang tot er geen pus meer uitkwam.

Ik moest haar ook 2 keer daags de wond helemaal met afgekookt water schoonmaken en alle pus eruit drukken.Dit alles heeft zeker een maand geduurd,maar nu is ze helemaal genezen en zit er weer een mooie vacht op.

De wond moest ik na ieder schoonmaakbeurt ook insmeren met dermiel zalf,dit is een fantastische zalf die verzacht en de genezing bevordert.

Ik wil met dit verhaal alleen maar zeggen dat je necrose niet moet onderschatten,en dat dit heel intensief behandeld moet worden.

Ik wens je morgen veel succes bij de dierenarts.

Link naar reactie
Delen op andere sites

We zijn weer terug van de dierenarts. Ik heb ervoor gekozen om naar de konijnkundige dierenarts te gaan en niet meer naar onze eigen.

De dierenarts heeft de pus er weet uitgeduwd en toen zagen we dat er een heel stuk dode huid los zat :bounce: Er zit nu nog maar een heel klein puntje dode huid in. Onder het stuk wat los zat zit roze huis. De wond is nog maar een beetje ontstoken.

Ik moet toch de bult elke dag uitduwen en dan met een pincet de korst eraf halen. Daarna moet ik zalf in de wond spuiten. De dierenarts heeft zijn eccuses aangeboden dat hij de vorige keer vergeten was om mij zalf mee te geven.

De vorige keer was ik mee met Liesbeth van opvang Franky. Er moesten ongeveer 6 konijnen geënt worden, een EC konijn en een blind konijn met een gebroken pootje. Ik denk dat het hierdoor een beetje onoverzichtelijk is geweest en hij het doordoor vergeten is... Of hij dacht dat ik bij de opvang hoorde en er dus wel verstand van zou hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja gelukkig wel :) Ik heb besloten om niet meer naar mijn eigen dierenarts te gaan. Ik heb me vandaag ingeschreven bij de konijnkundige dierenarts. Het is wel een tijdje reizen ( 45 min. met de bus inc. overstappen). Jango heeft het erg goed gedaan tijdens de reis. Hij ging zelfs lekker uitgestrekt in het reismandje liggen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Net hebben we de korst eraf gehaald... Nou ja, we... Ik kon het niet :(

Ik kon er niet goed bij (was bang om hem pijn te doen) en hij zat ook niet goed stil. Ik heb hem toen in een handdoek gewikkeld en stevig vastgehouden. Mijn vriend heeft toen met een pincet de korst eraf gehaald. Er zat geen pus meer in de wond en we konden heel goed het witte puntje dode huid zien. De zalf zit in een knijptube en was dus handig om te druppelen in de wond. Jango zit nu even in het reismandje tot de zalf tijd heeft gehad om in te trekken.

Pfff... het was wel een gedoe zeg (en vies)... Ik heb het er nu nog warm van...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gelukkig hebben wij het nou zo verdeeld dat ik hem mag vasthouden :) Mijn vriend moet het vieze werk doen, maar wel onder streng toezicht van mij. Volgens mij vind ik het spannender dan Jango :) Zou het pijn doen als we de korst eraf halen? Hij reageerde niet en lag lekker suf tussen mijn benen en bleef liggen toen ik hem losliet.

Pfff... morgen weer...

Link naar reactie
Delen op andere sites

oooh kan me levendig voorstellen dat je daar het zweet van uitbreekt..... mijn nijn had laatst een tandprobleem en bij de behandeling voelde ik de pijn gewoon in mijn mond.... zo zielig...

maar goed je weet waarvoor je het doet....

de huid die je eraf haalt is dood en dat zal hem dus geen pijn doen... hoogstens dat ie het voelt als de randjes waar het over gaat in nieuwe huid loskomen!

maar dat er geen pus meer in zat is een super teken!!!

ik las al dat je de zalf druppelde uit de tube!! prima! zorg dat je niet met de tube aan de wond zelf komt... mochten er bacterien nog in de wond zitten en komen deze aan de tube blijf je de boel infecteren op die manier! maar dat zal je vast weten!

succes voor morgen weer!! hopende dat het iedere dag een beetje beter gaat!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja super hè? De huid in de wond is nog rozer geworden dan woensdag. De korst ging er wel moeilijker af vandaag. Ik denk omdat de korst zacht was, kan dat door de zalf komen? Hij laat zich prima oppaken en blijft heel rustig liggen tussen mijn benen. Als we klaar zijn loopt hij zelf van mijn schoot naar het reismandje :) Misschien heel zielig, maar we laten hem 10 min. in het mandje zodat de zalf er goed in kan trekken. En na die 10 min. springt hij zelf over van het reismandje naar zijn kooi.

Ik hoop wel dat het niet lang meer gaat duren. Jango en Snuffel zijn allebei alleen en ik wil graag beginnen met koppelen. Ook zit Jango in een kleine kooi (1m, maar laag...), misschien moet ik maar eens een andere kooi kopen voor als er weer eentje ziek is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

jaaaa das zeker super!!! en ook fijn dat ie t zo goed toelaat allemaal!! dan word het voor jezelf toch ook al een stukje makkelijker he....

de korst kan idd week worden van de zalf en laat zich dan moeilijker pakken...

ik hoop dat het zo voorspoedig blijft verlopen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad, omdat hij zo lief en rustig blijft is het minder erg. Toch vind ik het echt nog erg zielig voor hem. Zo'n lief konijn gedumpt in een bos, toen in een hok met rammen, naar de opvang en gecastreerd en dan nu nog elke dag gehannes aan de wond... En dat allemaal sinds eind januari.

Jango vind het gelukkig allemaal wel best, hij ligt nu weer lekker te snurken :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heel herkenbaar hoor dat je het allemaal zo eng vindt en dat je het zweet uitbreekt! Zielig dat hij zoveel heeft meegemaakt in korte tijd. Maar je moet maar zo denken: hij heeft nu een heel goed baasje die heeel goed voor hem zorgt, krijgt straks een vriendinnetje, en dan kan hij lekker tot rust komen en van het leven gaan genieten:)

Link naar reactie
Delen op andere sites

We zijn nu al een paar dagen pusvrij! Maar het witte stukje dode huid is er nog niet uitgekomen. Ik kan ook niet goed in de wond kijken omdat het een beetje bloed als we erin duwen. Ik ga volgende week de dierenarts bellen als het stukje huid er dan nog steeds niet uit is.

Ik ben trouwens erg benieuwd of de koppeling gaat lukken, Snuffel bijt namelijk als ze buiten zijn door de tralies heen... Ook schrikt ze heel erg als Jango een onverwachte beweging maakt. Maar goed, als we aan het echte koppelen gaan beginnen maak ik er wel een topic over aan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Let wel op dat je bij een konijn kundige dieren arts zit!!!Die vaker opereerd............De bult zit vekleeft aan de spieren namelijk.

Ze gaat naar dezelfde DA als wij, en wij hebben een van de beste van Nederland. En die bult zat niet verkleefd, en ik snpa al helemaal dat je zoiets gaat lopen roepen zonder het ooit gezien te hebben.

Liesbeth

KonijnenOpvang Franky

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .