Ga naar inhoud

Han

Members
 • Aantal items

  32
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Han's Achievements

Lamprei

Lamprei (2/6)

11

Community reputatie

 1. Nee ze is niet geopereerd. Inmiddels staat er al 24 uur een bakje, en ze hebben samen max een halve liter gedronken (denk zelfs iets minder ivm verdamping met het warme weer en ze stoten er nog we eens tegenaan). Ik zie Hubble ook minder vaak drinken. Ik heb het nog nagevraagd bij de dierenopvang, waar ze ook gekoppeld zijn, en daar hadden ze ook een bakje. Ik ga er voorlopig dus maar van uit dat het een gedrags-ding is en houd het voorlopig maar bij een drinkbak 🙂
 2. Sinds anderhalve week heb ik een nieuwe voedster, zodat mijn ram Donny weer gezelschap heeft nadat zijn maatje was overleden (EC). Hubble is een superlief en vrolijk konijn, het valt me echter de laatste dagen op dat ik continu de waterfles bij moet vullen. Ik zie haar ook vrij vaak heel lang aan de fles lurken. Ik heb de fles gecontroleerd en die lijkt niet te lekken. De afgelopen twee dagen is er denk ik per dag een liter of meer doorheen gegaan. Hubble is ca 2,5 kg, Donny 2,8. Ik heb niet het idee dat Donny meer is gaan drinken. Hubble is super actief en eet erg goed, dus er lijkt niks mis met haar. Sinds vanochtend 11 uur heb ik een bakje neergezet, daar hebben ze allebei nog geen druppel uit gedronken. Ze heeft er wel aan gesnuffeld en met haar oor erin gehangen, dus ik neem aan dat ze snapt dat er water in zit 🙂 In de dierenopvang dronk ze niet bijzonder veel. Ik vraag me dus af of ze gewoon verslaafd is geworden aan die fles, of dat er wat aan de hand is dat ze zoveel drinkt (en nog niet doorheeft hoe het bakje werkt). Ik vroeg me af of iemand hier ervaring mee heeft, en of dat ik met het bakje nog even aan kan kijken hoe het gaat, of dat ik beter al direct naar de dierenarts kan met haar?
 3. Han

  Konijn met EC

  Bedankt voor jullie reacties. Sinds vanmiddag gaat het nog slechter met Brownie, we laten haar morgen inslapen. Een moeilijke beslissing, maar ik wil haar niet langer laten lijden.
 4. Han

  Konijn met EC

  Beste allemaal, Twee maanden geleden kreeg mijn Franse Hangoor voedster van bijna 7 jaar de eerste EC verschijnselen. Na anderhalve maand behandelen met panacur leek ze helemaal hersteld. Zij was blij, ik was blij, want wat een nare verhalen lees je over EC. De symptomen zijn ook nooit echt heel erg geweest toen. In overleg met de DA zijn we daarom gestopt met de panacur, maar een week later ging het mis. Dit is nu een week geleden. We zijn direct weer gestart met de panacur, maar de symptomen zijn nu veel erger. Haar kop is totaal scheef en ze kan haar nek niet recht houden, waardoor haar hoofd als ze die wil bewegen flinke zwaai bewegingen maakt. Ze kan wel zitten, maar als ze teveel beweegt valt ze om (ze tolt niet door, het is alleen vallen, even liggen, en dan weer overeind proberen te komen). Sinds maandag hebben we er prednison bijgekregen, als laatste redmiddel volgens de DA. Aangezien ze al anderhalve maand behandeld is geweest denkt zij niet dat de kans op herstel heel groot is. Dan had de panacur al snel weer aan moeten slaan. De prednison zou binnen 3 dagen verbetering moeten geven, en anders zou ze ons aan raden om haar in te laten slapen. Morgen is dag 3, en ik zie nog absoluut geen verbetering en verwacht dit eigenlijk ook niet meer binnen een dag. Haar onderste oog begint te ontsteken en ook heeft ze een wondje boven haar oog van het schuren over de bodem. Ik zou dus morgen moeten bellen voor de afspraak om haar in te laten slapen, maar vind het een erg moeilijke beslissing. Ze eet nog super goed en ze vecht er keihard voor. Ik zie ook wel dat dit geen kwaliteit van leven is, maar ja is er nog een kans dat het snel weer beter met haar gaat? Ik weet het gewoon niet.. Als je de periode van 2 maanden bekijkt dan is ze lang genoeg behandeld, maar 2 weken geleden ging het gewoon nog super goed. Ik hoop dat jullie me van advies kunnen voorzien, al weet ik ook wel dat het aan mezelf is om deze moeilijke beslissing te nemen.
 5. Ik heb het inderdaad ook metacam meegekregen, daar zit ze al sinds maandag aan. Het eten gaat nog steeds met ups en downs, de ene keer leg ik wat groenten in haar hok en is het na 2 uur weg, de andere keer ligt het er nog gewoon. Ik zag vandaag wel meer keutels in het hok, en ze zijn een stuk zachter dan voorheen. Vanavond zat er ook wat slijm tussen. Hopelijk pakt ze het eten komende dagen wat meer op, want heel lang kan dit zo niet doorgaan lijkt me. Naast wat groenten die ze zelf eet geven we haar 3x per dag wat dwangvoer (75 ml in totaal), wanneer ze haar medicijnen krijgt. Ik weet dat het even kan duren voor de medicijnen aan slaan, maar als ze niet wil eten dan houdt het een keer op.. vind het alleen heel lastig om te beslissen hoe lang we ermee door moeten gaan en wanneer het tijd is om haar te laten gaan.
 6. De dierenarts dacht toch wel aan EC, dus ik heb in ieder geval de panacur meegekregen (met dezelfde dosis als het Wilhelminapark dus de eerste 2 weken de dubbele dosis). Deze da was niet gespecialiseerd in konijnen, maar degene die dat wel is daar kan ik maandag pas terecht. Ik heb nog gevraagd naar de dexamethason en vitamine B injecties, dat deden zij niet standaard maar dat ging ze met de andere da overleggen (waar ik maandag naar toe ga). Maandag was er overigens ook nog syfilis bij haar geconstateerd (lichte zwelling en roodheid rond geslachtsdeel en anus en wat witte puntjes), waarvoor ze een duplociline injectie heeft gehad en die moet nog minimaal 2x herhaald worden. Dat arme beest wordt helemaal volgepompt met medicijnen... maar ondanks dat ze wiebelig is en soms half omvalt is ze nog heel alert dus ik heb het idee dat Brownie er gewoon voor wil gaan! Ik ook uiteraard, maar ik vind het echt zielig om haar zo te zien..
 7. Bedankt voor jullie reacties en JokeC bedankt voor de link! Ik ga het behandelplan van Wilhelminapark zeker meenemen naar de da.
 8. Beste allemaal, Brownie, mijn Franse Hangoor voedster van 6,5 jaar eet sinds afgelopen weekend bijna niks. Ook zit ze alleen maar stil in een hoekje. Maandag bij de da geweest, die dacht gas rond de maag te voelen, dus behandeling gestart met pijnstilling (metacam), maag/darm stimulant (emeprid) en laxeermiddel. Verder dwangvoeren uiteraard. Het enige wat ze uit zichzelf nog eet zijn groenten en heel af en toe een sprietje hooi. Gisteren nog geen verbetering, dus weer naar de da geweest. Die voelde geen gas meer rond de maag, maar wel verder naar achteren in de darmen. Dat was dus op zich een goed teken omdat het richting de uitgang beweegt. Ook nog cisaral drops meegekregen. Inmiddels valt het me op dat Brownie als ik haar terug zet in haar hok (na dwangvoeren/medicijnen) steeds instabieler is. Ze valt dan vaak half om. Als ze door haar hok scharrelt waggelt ze ook. Ik heb het idee dat ze weinig kracht heeft in haar achterpoten. Dus net de da weer gebeld, en ik moet vanavond weer langs komen, zodat ze verder kunnen kijken wat het zou kunnen zijn. Evt EC of iets anders. En om te kijken 'of het nog wel zin heeft om hiermee door te gaan' 😞 Ik dacht zelf ook al aan EC, maar hoopte eigenlijk gewoon dat het zou komen omdat ze slap en suf is van de medicijnen en weinig eten. Maar dat leek de da onwaarschijnlijk. Haar kop staat gewoon recht, ze is wel iets afgevallen (van 3.9 naar 3.7 kg) maar niet extreem. Ze drinkt bijna niet, maar krijgt denk ik voldoende vocht binnen via groenten en dwangvoer. Ze plast wel gewoon, en keutelt ook al is het wat weinig en zijn ze klein. Wat denken jullie als je dit zo leest? Zijn er nog andere mogelijke oorzaken dan EC? Kunnen ze tijdens een consult ook echt zien dat het EC is, of is dat dan alleen een vermoeden? En hoe lang kan je een konijn überhaupt op dwangvoer in leven houden?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .