Ga naar inhoud

Melwit

Members
  • Items

    410
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

Berichten die geplaatst zijn door Melwit

  1. Even een update: Het gaat stukken beter met Saartje, ze eet weer helemaal goed! Dus ik ben gestopt met Cisaral. Ze heeft nog wel wat last van haar longen. Dus ik maak de kuur van 8 dagen af met Enrofloxoral, mocht ze dan nog last hebben dan wordt het uiteraard weer een ritje dierenarts. Maar voor nu ben ik al heel tevreden en lijkt het de goede kant op te gaan. We zijn alleen geen vriendjes meer want dat spuitje met die vieze smurrie bah dat hoeft ze niet haha.

    Verder heb ik een telefoongesprek gehad met de leverancier van het hooi. Ik moet dat spul wat ik gevonden heb naar hun opsturen en via de mail de factuur van de dierenarts toe sturen samen met een rapport dat Saartje inderdaad ziek is geworden hiervan en niet van iets anders. Als dat allemaal goed is krijg ik mijn dierenartskosten vergoed! Niet dat ik het er zelf niet voor over had, maar het is toch fijn dat ik dit gewoon terug krijg! 

  2. Ik heb er wel over nagedacht. Maar ik heb haar eerder binnen gehad toen ze ziek was. Maar de stress die zij heeft als ze binnen is is ook echt niet goed....  Het is bij lange na geen tam konijn ze vind alles wat er binnen gebeurd doodeng. ze is naar mijn idee beter op haar plek buiten. De ren in goed beschut en huisjes goed gevuld met stro. Ook is murphey er bij dus hopelijk houd die haar goed warm. Ik heb ook een snuggle safe die ik vanavond in een huisje erbij zal leggen..

  3. Haha ja mischien heb ik het allemaal niet heel handig verwoord! 

    Het ging als volgt: Saartje at die ochtend weer maar ik merkte na mijn gejuig al snel dat t niet meer dan een paar brokjes was. Ik ben dus doorgegaan met dwangvoeren. Ik heb zoveel mogelijk lekkere dingen ook geprobeerd te voeren. Maar steeds was het na 2 hapjes over. 

    Vandaag vond ik dat ze toch wel heel rustig in dr ren zat en ook een wat schokkende beweging maakte tijdens het ademen. 

    Ik heb dus een afspraak gemaakt en dat spul meegenomen. Wat wel erg duidelijk is dat als je er op drukt er duidelijk een soort stuif van afkomt. 

    Ze hebben hem met meerdere dierenartsen bekeken en echt zeker zijn zijn ze niet maar het heeft er wel onwijs veel vanaf. 

    Omdat het zo'n rare substantie is geworden is het gaan dwarsliggen in de maag en darmen. 

    Ze hebben geluisterd naar de longen en 1 long klonk niet goed. Zou kunnen komen omdat de weerstand is gedaald maar zou ook wat te maken kunnen hebben toch met die paddenstoel. Tenminste dat hebben ze mij gezegd.

    Er is geen kweek gemaakt. Maar omdat de long zo slecht klonk is het me wel geadviseerd om de enrofoxoral te geven.

    Stoned en paddo zijn wellicht een beetje overdreven maar ze is er wel goed ziek van. 

  4. Ik was er toch nog niet gerust op. Ze voelde niet als zichzelf. Dus ben toch naar de dierenarts gegaan. Die denkt dat dit spul eem reuzenchampignon is geweest. Werkt ongeveer als een paddo. Beestje is dus gewoon stoned. Het slaat ook op haar longen en hart. Heb nu dus enrofloroxoral en cisaral. Beide 3 keer daags geven en ook nog steeds dwangvoeren. 

    Ik heb een mega klacht naar de Welkoop geschreven ben echt heel boos. Mn kleine schatje. 

     

    To be continued dus...

  5. Jaaa! Vanochtend de ren in met eem stukje wortel! Nou 2 happy bunnies die op me af kwamen rennen en ervan gingen eten. Saartje is nog wel wat bang voor mij nu dus vluchte ook weer even weg. Toen ben ik binnen gaan staan en naar buiten gaan kijken maar ik zie dr keurig eten! Ik hou haar mog goed in de gaten komende dagen. Maar jeetje wat was ik blij vanochtned! Kon wel janken haha! 

    • Vind ik leuk 2
  6. Ga ik doen! Checken of ze echt gegeten heeft is erg moeilijk omdat haar maatje dol is op al het eten wat er is. Maar ik hou haar zeker goed in de gaten. 

    Nee ze heeft verder dus niks gehad.. Ik zou cisaral geven maar dat werd me dus afgeraden, ik moest dwangvoeren en bij geen verbetering morgen langskomen. 

    Ik heb hier ook nog Metacam.. Zou ik dat eventueel geven anders? 

  7. Nee ze heeft verder niks gekregen, ik heb haar net nog gevoerd en ga dat morgenochtend weer doen. Als het niet beter is zal ik inderdaad even vragen of dat inderdaad een mogelijkheid is.. Het is heel raar spul ik kan echt niet achterhalen wat het nou precies is.. Bedankt! 

  8. Ik heb echt geen flauw idee wat het is. Het zat dus in een zak weidehooi van de welkoop. Het lijkt wel een beetje op vilt... Of van dat stof wat altijd over blijft in zo'n vakje van de wasdroger... 

    Ik heb de Waterpoort gebeld. Maar ga ook wel naar die bij de Veemarkt.. 

  9. Nee begrijp ik dan inderdaad! Wordt wel een kunst met 2 rammen en 3 voedsters inderdaad! Ik hoop dat het gaat lukken! 

    Wel goed dat de eigen zaak nu zo goed loopt! Ik kom snel een keer langs hoor bij een open weekend! 

    Ik ben benieuwd wat de dierenarts zegt! Heb ze net zelf nog aan de telefoon gehad over mijn voedster maar ze heeft niks laten vallen over VHD....

  10. Hallo! 

    Ik heb vanavond even de konijnen eten gegeven zoals elke avond, en het viel me op dat Saartje niet naar me toe kwam zoals anders. 
    Ik liet haar even haar gang gaan en heb de ren opgeruimd en netjes gemaakt en later met een brokje voor haar gezeten, de eerste werd opzich wel aangenomen maar de 2e hoefde ze al niet. Ik heb een handje brokjes (SS) voor haar neergelegd en zou toen hooi in het hooiruifje doen. Vervolgens vond ik dit in het hooiruifje (zie foto) 
    Ik heb geen idee wat het is, maar er is duidelijk aan gegeten. Ik check altijd goed het hooi als ik ze voer, maar dit heb ik blijkbaar over het hoofd gezien. 

    Ik heb hier nog Cisaral drops maar heb toch de dierenarts gebeld. We denken nu dat ze verstopt zit door dit spul en het advies was om geen Cisaral drops te geven maar juist veel vezels. Ik heb haar ook meteen dwanggevoerd met SS (even prakken water erbij en spuitje). 
    Vanavond en morgen goed in de gaten houden en blijven dwangvoeren. En als er morgenavond niks is veranderd weer de DA bellen.

    Denken jullie dat dit de beste aanpak is? Hebben jullie nog andere tips? Zouden jullie toch Cisaral geven? 

    Alvast bedankt voor de tips. 

    IMG_4951.JPG

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .