Spring naar bijdragen

Melwit

Members
 • Aantal bijdragen

  410
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  3

Melwit last won the day on 7 December 2015

Melwit had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

58 Uitstekend

2 Volgers

Over Melwit

 • Rang
  BB junior

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Nee komt geen dak op. Ze hebben vee schuilmogelijkheden in het grote hok gedeelte waar wel een dak op zit. Verder is de tuin helemaal afgeschermd. Komen geen dieren in of uit 😊
 2. Nou de tuin is verbouwd en een nieuwe ren om het hok heen gemaakt! Nu nog wat leuke dingen erin doen en dan is het perfect zo!
 3. Het hok heb ik al een tijdje. Het hok stond altijd op tegels en ik had een panelenren op het gras. Echter besloten ze er echt een hele grote zooi van te maken. Dus nu na de tuinrenovatie een nieuwe ren op tegels! Komt nog een zandbak in maar alles op zijn tijd! Voor nu ontzettend trots hierop! In totaal zo’n 7m2 voor 2 konijntjes.
 4. Overigens zou ik zelf ook niet zo snel stoken in dit huwelijk. Echter vindt ik het wel fijn om Emily een kans te geven. Ze is niet de jongste meer en ook nog eens zeer schuw voor mensen. Haar dus weer terugbrengen naar de opvang vindt ik lastig omdat ik niet weet of ze snel weer een huisje vindt.
 5. Ze komen alle vier van konijnenopvang Joy. Maar ondertussen hebben wij ze ook al jaren. Alle vier de konijnen zijn niet dominant. Die van mij zijn wel wat drukker maar ook zeker niet dominant. En wel erg hecht. Het koppeltje van mn moeder is wat minder hecht. Maddy en Murphey zijn veel samen aan het wassen en pulken bij elkaar. Ik denk dat ik me heel erg kan vinden in wat @Evee zegt. En dat als het zover komt we het gewoon kan proberen. Wellicht dat ze wat buiten de boot valt. Maar dat is nog altijd beter dan alleen zitten. Het koppelen van allebei de stelletjes ging echt ontzettend makkelijk. Dus ergens hoop ik dat dit net zo makkelijk gaat. Ze hebben hier overigens ruimte zat. Een hok van 3m2 met een vaste ren eraan van nog is 3m2. (De ren is nu 1 grote zandbak maar wordt volgende week betegeld)
 6. Melwit

  1 bij een perfecte match

  Hoi allemaal. Ik heb in de tuin een perfecte match. Maddy en Murphey. Mannetje en vrouwtje beide geholpen. Mijn moeder heeft ook bij haar thuis 2 konijnen Julius en Emily. Nu wil het volgende. Ik ben vandaag voor mijn moeder (die is op vakantie) met Julius naar die dierenarts geweest omdat hij een uitpuilend oog had. Hier erachter gekomen dat hij hoogstwaarschijnlijk een Thymoom heeft. Hij schijnt nog geen pijn te ervaren misschien wel wat druk achter het oog. Ik heb oogdruppels mee gekregen. En hij moet nu de rest van zijn leven 2 keer per dag gedruppeld worden. Mocht hij pijn ervaren en minder gaan eten of iets dergelijks dan is hier helaas verder niks meer aan te doen. Julius is waarschijnlijk aan een jaar of 10 (komt uit een opvang) dus we willen er ook niet te veel aan laten prutsen. Nu komt de vraag. Mijn moeder wil hierna stoppen met het houden van konijnen. En zoals het motto 1 konijn is geen konijn. Is het dus de vraag. Wat dan met Emily? Nu hadden we het idee om haar dan aan mijn koppel voor te stellen en te zien of dit kan matchen. Maar mijn vraag is even of dit verstandig is? Of haal ik dan de hele harmonie weg en zit ik dan straks met 3 konijnen die niks meer van elkaar willen weten? Mijn konijnen zijn wel lekker actief. Emily is erg rustig en bang voor mensen. Graag hoor ik of jullie ideeën of tips hebben.
 7. Oke haha ik vindt het zo sneu om hun het gras af te nemen. Maar als ik dit zo lees is dat wel de beste optie. Een tunnel heb ik al en ook wel wat andere speeltjes. Dan plaats ik er gewoon een zandbak in en misschien dan nog iets met een verdieping inderdaad en nog een tunnel erbij. Pech voor hun maar dit is echt een zooi. Plus dat ze ook werkelijkwaar overal poepen haha. Dat is op tegels een stuk schoner te houden. Ruimte om te rennen hebben ze inderdaad genoeg. Ik denk dat ze zo’n 7a 8 vierkante meter hebben!
 8. Hallo allemaal, mijn konijnen een mooi koppeltje van een gecastreerde kerel en een geholpen dame hebben een mooi hok van 3,60x100 en hier aan vast een vast ren die dag en nacht beschikbaar is. Het hok staat nu op tegels en de ren in het gras. Echter maken ze van het gras een ware zandbak en zijn er werkelijkwaar overal gaten en kuilen. Over 2 weken wordt onze tuin verbouwd door een hovenier. Er zou dan nieuwe gras worden geplaatst voor de konijnen. Echter ben ik wel een beetje bang dat dit toch ook weer een zooi wordt, dus had ik bedacht dat dit misschien ook dicht getegeld kan worden. Ik wil ze alleen niet hun lol bederven dus vraag me nu af wat ik dan het beste allemaal in de ren kan zetten. Ik denk nu aan een schelp met zand om te graven en een grote bak met kruidenplantjes om te eten. Hebben jullie echter nog tips om hierin te zetten? Of zouden jullie alsnog gewoon weer gras plaatsen? Alvast bedankt voor de reacties. Groetjes Melissa! Trotse eigenaar van Murphey en Maddy
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .