Ga naar inhoud

Pipootje

Members
  • Items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Pipootje

  1. Ik snap perfect dat konijnen veel gelukkiger zijn als ze een vriendje hebben en ik zou het ook iedereen aanraden om te doen. In mijn situatie is het helaas echt niet mogelijk. Om jullie nog een verdere omkadering te geven: ik ben niet continu thuis (wegens studies) waardoor mijn ouders 'deeltijds' voor Pipo zorgen (tegen hun zin). Moest ik een tweede konijntje nemen, dan zouden ze er zeker niet voor zorgen... Dus ik ben mijn ouders al heel dankbaar dat ze voor Pipo willen zorgen als ik er niet ben. Ik wil nog even duidelijk maken dat als ik ooit een ander konijn zou nemen (als ik alleen ga wonen en er terug 'voltijds' voor kan zorgen) dat ik zeker voor meerdere konijntjes ga gaan. Verder denk ik dat Pipo een mooi leven heeft en heeft ze nooit tekenen van verveling ofzo getoond.

     

    Graag wil ik jullie ook nog even updaten over haar gedrag: ze is plots weer zo lief als vroeger. Ik heb geen idee hoe het komt, maar in de plaats van me aan te vallen als ik naar haar toe ga, komt ze me nu weer likjes geven zoals vroeger. Ook oppakken, aan haar buikje, oortjes... komen is geen probleem meer. Vermits het over een relatief 'korte' periode is veranderd, denk ik dat het toch een trauma moet geweest zijn van de dierenarts of van katten of andere 'wilde' dieren. Ze heeft momenteel wel een licht ontstoken oogje, maar dit is gecontroleerd door de dierenarts en ik ben het nu goed aan het verzorgen.

     

    Dankjewel voor jullie tips! Pipo en ik gaan nu volop aftellen naar de lente zodat ze terug van het verse gras kan smullen en in het mooie weer kan rennen/springen/rollen/huppelen/... :)

  2. 1 uur geleden zei Okki:

    Ook een oud konijn kun je koppelen hoor, dat is geen probleem. En dat ze heel erg aan mensen gehecht is, lijkt me toch geen reden om haar geen vriendje te geven? Konijnengezelschap is altijd fijner voor een konijn dan mensengezelschap. En ook mét vriendje kan ze nog heel aanhankelijk blijven naar mensen toe.

    Zijn je ouders echt niet over te halen?

     

    Nee, koppelen is echt geen optie. Ik denk ook niet dat het dit probleem zou oplossen. Ze is bijna 9 jaar gelukkig alleen geweest (en is dit nog steeds) en ze heeft een heel sterk karakter, dus volgens mij zou ze zelfs extremer gedrag vertonen als ik ze bij een ander konijn zou zetten. Ik heb dit ook al enkele jaren geleden met de dierenarts besproken omdat ik schrik had dat ze eenzaam zou worden, maar zij zei ook dat koppelen bij haar niet nodig is. Als ik 9 jaar geleden had geweten dat konijnen echt wel beter in 'groep' leven, had ik sowieso 2 konijnen genomen, maar nu is het echt geen optie meer.

  3. Danku voor de snelle antwoorden! Ik wil de dierenarts zo veel mogelijk uitstellen vermits ze dat zeer stressvol vindt en ze daar voor de eerste keer het agressieve gedrag heeft getoond. Ik heb ze al vaak geobserveerd zonder in haar rennetje te komen en ze ziet er gezond uit (ze eet en drinkt goed, haar uitwerpselen zijn in orde, ze wast zich, huppelt rond, speelt...). Daarnaast komt ze ook naar me toe en maakt ze geen knarsende 'pijn-geluidjes' met haar tanden meer. Maar misschien moet ik het dan toch riskeren en  voor de zekerheid nog eens naar de dierenarts gaan. Ik heb wel een beetje schrik dat ze dan terug meer angst gaat krijgen...

     

    @Rian, dankje voor de tips! Een vriendje geven is helaas geen optie. Enerzijds omdat het niet mag van mijn ouders en anderzijds omdat ze heel gehecht is aan mensen (ze is eigenlijk meer een hondje dan een konijntje qua gedrag). Daarnaast is ze al vrij oud (bijna al haar broertjes en zusjes zijn helaas al overleden). Hoe graag ik ook een vriendje voor haar zou willen, dit is helaas te moeilijk...

  4. Hallo allemaal!

     

    Mijn konijntje is plots agressief geworden. Ik weet niet waarom ze zich zo gedraagt en vraag me af of jullie tips hebben. Hieronder een korte situatieschets:

     

    Mijn konijntje is een vrouwtje, een beetje groter dan een dwergkonijn en ze wordt in juli 9 jaar. Ze heeft heel haar leven buiten gezeten (zonder andere konijntjes) in een ruim hok met ren. Ze was een enorm lief konijntje (heel nieuwsgierig, altijd lekjes komen geven, op mijn schoot springen en uren blijven zitten terwijl ik ze aaide, verslaafd aan de aandacht van mensen...) tot 3 weken geleden... Ik was zelf op vakantie, maar mijn ouders merkte dat ze op een dag stil bleef zitten en niet meer vrolijk aangehuppeld kwam zoals ze normaal doet. Ze besloten om ermee naar de dierenarts te gaan. Ze heeft toen de dierenarts aangevallen en gebeten (dit was de eerste keer in haar leven dat ze expres iemand beet). Ze bleek een lichte infectie te hebben dus hebben ze we antibiotica en pijnstillers toegediend. Voor de rest was ze in orde. De antibiotica heeft geholpen en ze eet/drinkt/huppelt... terug zoals vroeger. Ze valt (al grommend) nu echter iedereen en alles aan... Wanneer ik binnenstap in haar rennetje, valt ze mijn schoenen aan. Wanneer ik haar rennetje borstel, valt ze de borstel aan. Wanneer ik haar probeer te pakken (waar ze vroeger geen problemen mee had), valt ze me aan... Ik heb nu ook ontdekt dat ze me aanvalt als ik haar achterste aanraak. Wanneer ik rustig naar haar toe ga en ze aan mijn hand laat ruiken, laat ze zich gewoon aaien en doet ze niks. Daarnaast is ze plots niet meer zindelijk en slaagt ze erin om (meestal 's nachts) haar hokje te 'herorganiseren' (bankje omduwen, tunnel verplaatsen, zand uit het zandbakje...).

     

    Ik weet echt niet hoe het komt dat ze plots zo agressief is geworden. Kan het dat ze schrik heeft gekregen van een nieuwe kat die in de tuin rondloopt? Dat ze een trauma heeft opgelopen bij de dierenarts? Dat ze toch nog pijn heeft of begint blind te worden ofzo?

     

    Heeft iemand hier ervaring mee of weet iemand waarom ze zich zo gedraagt/hoe ik mijn lieve konijntje terug kan krijgen?

     

    Alvast bedankt!

    Groetjes, Pipo en haar baasje

  5. Er is waarschijnlijk een grote kans dat je konijn inderdaad last heeft van gas. Mijn konijntje heeft hier ook veel last van en de beschrijving die je gaf komt mij zeer bekend voor.

    Wanneer mijn konijntje er last van heeft, geef ik haar minder (of geen) biks en enkel hooi en water. Ik masseer het buikje ook heel zachtjes (van boven naar onder) waardoor je het gas een beetje voelt en het kan ontsnappen (enkel doen wanneer je konijn niet tegenspartelt). De volgende dag is dit dan weer over. Als ik jou was, zou ik dit ook eens proberen en als je morgen geen verandering voelt of dat het erger wordt, zou ik naar de dierenarts gaan. Hij zal je met zekerheid kunnen zeggen wat er is en wanneer het gas is, zal je konijn een spuitje of medicatie krijgen waardoor het buikje snel weer normaal zal voelen! Hou wel je konijn goed in de gaten, want mijn konijntje was een keer 's avonds springlevend en 's ochtens halfdood door gas in haar buikje.

    Groetjes,

    Pipo en ik

  6. Bedankt voor de reactie. Wat spijtig voor je hond! Ik hoop dat Pipo niet hetzelfde aan de hand heeft.

    Vandaag is ze weer helemaal beter: haar buik is niet meer opgezwollen en haar uitwerpselen zijn weer aan de normale kant.

    Van gedrag is ze ook heel normaal. Ik hoop dus dat ze niets aan haar hartje heeft en dat alles binnenkort weer in orde is.

    Ik heb ergens gelezen dat epilepsie door zuurstoftekort bij de geboorte komt en Pipo is de kleinste van het nest, dus misschien is er wel een verband...

    Naar de dierenarts gaan met Pipo is een hele onderneming: ze doet er alles aan om niet op de onderzoekstafel te blijven zitten en ze klampt zich met haar nagels vast aan mij. Maar ik ga in het weekend toch gaan, ik wil echt zeker zijn dat ze niet ernstig ziek is!

    Bedankt voor de informatie!

    Groetjes Pipo en ik

  7. Hoe bedoel je met het hart? Ik denk niet dat ze pijn heeft. toen ik deze ochtend eten ging geven, begon ze zo een beetje zot rond te springen, wat ze altijd doet. Vlak ervoor en vlak erna was ze ook aan het huppelen en op dingen aan het springen enzo... Dus ik denk niet dat ze pijn heeft/had.

    Een tijdje geleden zat ze wel weer heel stil te staren, ik hoop dat ze niet weer een aanval heeft gehad.

    @ Nicky_the : wat denk je dat het is, als het geen epilepsie is?

    alvast bedankt voor jullie reacties!

    Pipo en ik

  8. Ik was ook eerst van plan een DA te bellen, maar spijtig genoeg waren er geen van wacht in de buurt... Ze heeft wel vaker last van gas en dat is meestal na een dag wel over, maar zou het beter zijn om vroeger naar de dierenarts te gaan? Toen ik vorige keer (toen ik ook dacht dat ze epilepsie had)ging, zei die dat daar weinig aan te doen is... Zou het erg zijn als ik later naar de DA ga, want ik heb het gevoel dat dat onderzoek niet zo belangrijk is... Ik ben er vrijwel zeker van dat ze epilepsie heeft :(

    bedankt voor de reactie!

    Pipo en ik

  9. Hallo allemaal!

    Een paar minuten geleden heeft mijn konijntje een "aanval" gekregen.

    Ze begon heel hard te trillen en ze maakte hele kleine, plotse sprongetjes.

    Na een minuut of 2 was ze helemaal stil. Haar hartje klopte heel traag, haar buik maakte rare geluidjes en ze bleef muisstil met haar buik op de grond liggen. Ik heb haar mee naar binnen genomen en een minuut of 2 later huppelde ze terug vrolijk rond. Ik heb haar terug in haar hok gezet en nu is ze rustig hooi aan het eten.

    Ze was deze ochtend helemaal normaal, maar had wel een beetje gas waardoor ik haar (nog) geen biks heb gegeven vandaag. Ze heeft ook kleinere keutels en een beetje diarree.

    Een paar maanden geleden heeft ze ook al eens zo'n aanval gehad, maar toen was er ook speeksel bij.

    Ik begin te denken dat ze epilepsie heeft :(

    Vorige woensdag heeft ze haar inentingen gehad. Zou dit ermee te maken hebben?

    We gaan in de loop van de week naar de DA om haar eventueel verder te onderzoeken.

    Heeft iemand "ervaring" met epilepsie bij konijnen en heeft iemand misschien tips wat ik kan doen als het nog een gebeurd? Ik heb echt schrik dat het gaat gebeuren als ik er niet ben en dat er dan iets ergs gaat gebeuren :(

    Alvast bedankt voor jullie reacties!

    Pipo en ik

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .