Ga naar inhoud

Nufnuf

Members
 • Items

  174
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Berichten die geplaatst zijn door Nufnuf

 1. Dank je voor de informatie, Lienappelsien. Er staat inderdaad veel info op die site, gebaseerd op die site denk ik zelf niet zozeer aan glaucoom. Je ziet namelijk helemaal geen waas op de ogen. Misschien een ontsteking ergens.

  Bambi voelt zich vandaag iets beter, eet lekker en ging ook weer even mee jagen voor de brokjes. Haar ogen leken ook iets minder dik, maar nog steeds dikker dan normaal. In de gaten houden maar.

 2. Bambi voelde zich gister niet lekker, weinig gegeten in de ochtend. In de loop van de middag begon ze wel weer wat groente te eten, en ook wat brokjes. Vanochtend kwam ze ook gewoon naar het eten toe, dus wij dachten dat ze weer was opgeknapt. Vanmiddag bij het brokjes geven zagen we dat haar ogen nogal uitpuilden. Ze at wel, maar niet heel veel.

  Wij met haar naar de dierenarts. Die moest denken aan glaucoom zoals bij honden, dus verhoogde oogbaldruk. Maar ze wist niet of dat vaker voorkomt bij konijnen en hoe dat te behandelen, dus ze gaat het navragen bij een expert. 

  Weet hier iemand meer over mogelijke oorzaken voor uitpuilende ogen?

  En of dat te behandelen is?

  Anja

 3. Donsje had haakjes aan zijn kiezen. Hij is daar gisteravond onder verdoving aan geholpen en mocht vanochtend weer naar huis.

  nu heeft hij medicijnen gekregen, carprofen en sulfatrim. De pijnstilling kan ik me voorstellen, maar is antibiotica echt nodig? De assistente zei dat ze dat vaak als voorzorg geven, maar bij mensen geven ze alleen antibiotica als er echt sprake is van een bacteriële ontsteking. 

  Hij is inmiddels weer een beetje bekomen van de schrik en heeft gesmuld van de verse blaadjes die we hem geven.

 4. Thanx. Mylo vond het wel lekker, de pinda die hem werd voorgehouden knabbelde hij stukje voor stukje op. Snuf interesseerde het niet zo, in plaats daarvan ging ze op zoek naar een biksje. Verstandige meid. ;)

 5. Hallo, we hebben een grote zak doppinda's in huis gehaald voor onszelf. Dikke lol, natuurlijk. Maar nu vroegen we ons af of de nijnen ook een pindaatje mogen. Iemand die het weet?

 6. Ik betwijfel of verstopping echt een gevaar is. Die korrels vallen uit elkaar zodra ze nat worden, en in de mond zowel als in de maag komt er vocht bij. Tenzij de spijsvertering van konijnen echt anders is, neem ik aan dat het al een prutje is geworden zodra het van de maag naar de darmen gaat. De reden dat mensen extra vezels eten om verstopping te voorkomen is omdat vezels vocht vasthouden in de darm, zodat de darminhoud makkelijker door"glijdt" en niet te hard wordt. Sorry voor de expliciete beschrijving:beurk:

  Maar ik heb toch ook meer berichten gezien van mensen die die houtkorrels juist wel graag gebruiken. Hebben die er geen last van?

 7. Omdat ik bij mij in het stadje geen hennepvezel voor de toiletbakjes kon krijgen, heb ik een grote zak kattebakkorrels (geperste houtkorrels) gekocht en dat gisteren gebruikt. Een uurtje later stond ik verbaasd te kijken.. Mylo zat voor de toiletbak alsof het een voerbak was en knabbelde bedachtzaam aan een korrel. Even kijken, en ja hoor, hij nam er weer een en knabbelde die ook op.

  Ik weet wel dat de vorm erg lijkt op de biks, maar... houtvezel smaakt toch nergens naar? Ik kan me voorstellen dat hij even in de war is, maar dan ook nog een tweede pakken?

  Gelukkig zag ik vanmorgen dat de bak weer gewoon als toiletbak in gebruik is genomen, want anders zou ik me toch zorgen maken :mdr: Ik weet niet wat er verder nog in die korrels zit behalve hout, maar als hij er veel van binnenkrijgt lijkt het me sowieso niet goed.

 8. Bedankt voor de tip, ga ik in huis halen voor het geval het nog eens gebeurt.

  @Bianca: nee, ik ben echt niet van plan om zelf te gaan dichtbranden zelfs als dat de juiste behandeling zou zijn. Dat is typisch iets wat je aan een ervaren DA moet overlaten. Ik vond het al erg genoeg dat dit gewoon zomaar werd geadviseerd.

  Snuf was gisteravond nog een beetje beduusd maar vanochtend alweer haar uitbundige zelf.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .