Spring naar bijdragen

De-Lionlopjes-gek

Members
 • Aantal bijdragen

  2274
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door De-Lionlopjes-gek


 1. Vanochtend ben ik de koppeling gestart. Tot nu toe nog geen gewonden. Het verloopt erg rustig.Ik had ze de hele woonkamer gegeven, maar zo konden ze elkaar wel heel erg uit de weg dus kwamen elkaar niet eens tegen. Ik heb ze nu in de gang gezet...en nog steeds gebeurt er eigenlijk niet echt wat. Ben benieuwd of er nog gereden gaat worden, want zo gaat het wel heel easy allemaal. Doordat mijn fransoos ziek is geworden een paar weken geleden zit zei niet bij de groep erbij. ik heb haar nu binnen zitten en ik hou haar voortaan binnen, ze blijft een kwakkel konijntje. Dus de groep gaat nu worden 2 rammen en 2 voedsters.


 2. Hmm heb er toch wel zin in eigenlijk. De rammen zijn erg rustig dus verwacht ook eigenlijk weinig problemen. Ik moet helaas nog 3 weken wachten tot het baasje van de 2 terug van vakantie is. Ik zorg op 't moment voor haar dieren, en we zijn stiekem allebei al verliefd op haar konijnen. Nog maar even geduld hebben.


 3. ja symone het was heeeeel eng het wormpje in verpakking... durf je al in je eigen bed ondertussen! haha.

  @gnarfje. met mij gaat het goed hoor. Beetje druk (en moe) ben namelijk zwanger. Ik heb nog 3 konijntjes over inderdaad. (Sym schaam je het is Sjoerd en niet Sassa hoor!) De boomstam was de buggy meer dan waard, hij ligt nog steeds te pronken in de ren! haha.


 4. Nu heb ik een leuk trio'tje in een ruime ren. Nu is een buurtje van mij minder goed instaat om voor haar konijntjes te zorgen. Mijn man en ik wilden eigenlijk graag haar koppeltje erbij nemen. Maar ik vind dat toch erg spannend omdat ik niet eerder een groep met meerdere rammen heb gehad. Beide rammen zijn erg zacht van karakter tegen andere konijnen. Het is eerder 1 van de voedsters die wat dominant is tegen de anderen, maar die is altijd prima te koppelen als ik er wel eens meerdere voedsters bijplaatste.

  De ruimte die ze hebben is een ren van 17 m2 en een hok met 2 verdiepingen van elk 2,40m bij 0,80m Wat denken jullie is het de moeite waard om te proberen? Wie heeft ervaring met meerdere rammen in een groep?


 5. ja die duplo injecties staan ook op de site van wilhelminapark, maar er staan meerdere mogelijkheden.

  Het konijntje heeft al geen tanden meer dus dat afslijten zal wel loslopen denk ik zo :mdr: Ik wacht maar gewoon af of dit werkt en mocht het terugkomen dan kan ik altijd nog eens proberen om beide ab's te geven. Het konijn lijkt niet echt last te hebben van de ingreep, hij is net zo vrolijk als anders eet ontzettend goed en de medicijnen vind hij erg lekker, hij staat erom te springen...het is wel een beetje bijzonder beest hoor haha.

  @zwarte panter: ik weet eigenlijk niet wat ze hebben gedaan, de dokter belt en bespreekt alles met zijn baasje, ik haal en breng alleen en verzorg hem als hij medicijnen nodig heeft.


 6. Hallo allemaal,

  Ik zit met een probleempje. Een kennis van mij heeft een konijntje van 7 jaar oud. (meneer(baasje) is al flink op leeftijd en door meerdere beroertes niet zelf in staat voor de medische verzorging van t konijn)

  Zo'n driekwart jaar geleden viel mij op dat er een tandje was afgebroken bij het beestje, hij at nog prima verder maar ik zei hem toch even op te letten dat de tanden dan niet te lang zouden worden. Inderdaad zijn de tanden te lang doorgegroeid en kreeg het konijn er last van. Ik heb het konijntje meegenomen naar zijn dierenarts, helaas gingen ze daar zijn tanden knippen met als gevolg dat ze nu scheef zijn gaan groeien. Elke zoveel weken kon ik weer gaan laten knippen. k gaf hem toch de raad om erover te denken de tanden te laten trekken, aangezien het voor mij iedere keer een heel gedoe is al het geheen en weer en voor het konijn behoorlijk stressvol, hij was niet veel gewend zit alleen met meneer in huis en ziet weinig andere mensen.

  Na maanden knippen stemde hij in om ze toch maar te laten trekken. Helaas was er toen al een flinke ontsteking en hebben we behoorlijke tijd met ab's zitten klooien en dwangvoer. Leek het nu eindelijk weer goed te gaan kwam ik gister even langs om te kijken hoe het gaat(meneer vraagt niet graag om hulp dus ik check maar geregeld of het nog in orde is). Ik schok me rot van wat ik aantrof. Het konijn heeft een flink abces en een teruggegroeid tandje, great. Ik dezelfde dag nog naar de dierenarts geweest, eindelijk iemand die wel wat meer van konijnen weet(grote praktijk met meerdere dierenartsen) hij heeft pijnstilling uiteraard en flagyl ab. Vandaag is het abces weggehaald, ga ik hem net halen is er helaas een andere dierenarts die eigenlijk niet wilde dat hij flagyl kreeg maar gewoon Enrofloxacine. k had nu op wilhelminapark site gelezen dat die niet afdoende werkt maar wel samen word gegeven met flagyl. Maar nu kreeg ik de Enrofloxacine niet mee omdat hij al flagyl krijgt.

  Zou flagyl alleen ook afdoende zijn of moet ik toch aan Enrofloxacine zien te komen? Ik heb niet zo'n hoge pet op van deze dierenarts, maar meneer staat erop dat die daarheen gaat.


 7. Gelijk je filter erop zetten en je plantjes erin na een paar daagjes. na drie weken je visjes erin, doe dit ook gedoseerd zodat je niet een te grote belasting op je water hebt in een keer. Check tussendoor je waterwaardes dan weet je zeker of het al goed is voor je visjes.

  Wat voor algen had je? Groene algen zijn eigenlijk een goed teken, ze moeten niet overwoekeren uiteraard kan je aanpakken met extra co2 en meer snelle groeiers. Bruine algen komen bij te weinig licht en blauwalg is eigenlijk weer geen alg maar een bacterie en heeft weer diverse andere oorzaken.

  Let op met een voedingsbodem die gaan na een half jaartje vaak ook aan vervanging toe zijn. Ben er zelf niet echt fan van, liever gewoon grind of zand. en plantenvoeding zelf toevoegen(vloeibaar of kleibolletjes)


 8. Zoals je ziet is er geen herstel bij. De eerste de beste storm gaat 'ie weer om en dan heb ik misschien minder geluk dat er geen gewonden zijn. Ik heb hersteld wat te herstellen viel en is dus teruggebracht tot nog maar 1 hok. Vandaar dat ik wat aandacht vraag voor de konijnen. Ik weet niet wanneer ze voor adoptie kunnen, maar het zijn stuk voor stuk hele lieverds!

  Ik heb gewoon het geld en tijd en energie nu niet om weer een hok te gaan maken. Het heeft me 2 jaar geleden een hele zomer en een rib uit m'n lijf gekost namenlijk haha


 9. Long time ago dat ik hier kwam. Heb nogal drukke tijd gehad.

  Zoals veel misschien gevolgd hebben heb ik zo'n anderhalf jaar geleden een gigantisch hok gebouwd. Ik zou dan eindelijk echt kunnen gaan beginnen met m'n lion's fok. Helaas kwam ik erachter dat m'n voornaamste dekram gespleten penis vererfde en de ander had 1 jong met een klemgebit. Omdat ik niet verder wil met erfelijke afwijkingen uiteraard ging ik niet door met m'n lion's. Ik ben mij gaan inlezen in de nhd's. Maarja voor ik ook maar kon gaan starten. Is met die storm helaas mijn hok omgewaaid en is het nogal een ravage geworden hier. Niet alleen mijn hok is eraan ook mijn regenpijp is kapot en ligt nu echt heel mijn tuin ondersteboven. We hebben het loodzware hok met 6 man geduwd getrokken en gesjouwd zijn echt lang bezig geweest om hem van het hek af te krijgen en maar even plat in de tuin te leggen.:arf:

  Foto-4WQND3FA.jpg

  Gelukkig waren de meeste konijnen al verhuisd en had ik er niet zoveel meer over. Maarja die welke er nog waren zijn wel in een windvlaag dakloos geworden. Ik heb nog geluk gehad dat alle rammen, weliswaar ondersteboven, nog in hun hokken zaten. Dus er zijn gelukkig geen kansen op zwangerschap.

  Ik heb eerst alle konijnen verdeeld over mijn kamers binnen. 1 in het speel huisje van m'n zoontjes en in de wc en in de slaapkamers en woonkamer, ja je moet even wat. Andere liep maar gewoon in de kippenren en los in de tuin. Toen snel opzoek naar wat extra binnen kooitjes waar ze de nacht in konden. Helaas ging het ook nog is regenen en kon ik ze dus niet droog buiten houden. Dan maar weer binnengehaald, wat weer veel te warm was. Ze lagen allemaal uitgeput in hun nood hokken

  De volgende dag heb ik ze gelukkig bij muffins kunnen onderbrengen. Echt verschrikkelijk dat ik er een opvang mee heb opgezadeld. Maar daarom bericht ik toch maar even hier mijn verhaal. In de hoop hier wat reclame voor mijn kleine lieverds te maken. Zodat ik misschien nog wel kan helpen met nieuwe onderkomens voor ze te vinden.

  Ik heb 3 konijntjes hier gehouden. En we zijn nu al 2 weken bezig om voor hun een hok te maken. We hebben de konijnenflat deels hersteld, maar het dak is niet helemaal wat het zijn moet helaas. Daar moet nog wel wat anders op bedacht worden. Maar voor nu kan het er even mee door. Ik heb nu 1 hok van 2 verdiepingen voor mijn drietal en het rennetje ook uitgebreid dat de konijnen en kippen nu bij elkaar in de ren kunnen zo hebben ze allemaal net wat meer ruimte.

  Foto-IMM3XREJ.jpg

  Nu de rest van de tuin weer op orde krijgen pfff wat een drama's.

  Foto-TUWQLX4C.jpg

  Foto-KTKKCCE4.jpg


 10. Vanochtend zwommen de kleintjes een beetje rond hun plek. Ouders waren hopeloos de kleintjes terug aan het brengen...dweilen met de kraan open echt geweldig om te zien! Zie filmpje:

  Kom ik net thuis zie ik dat er niks meer is op de plek, agh ja ik dacht al dat ze het niet zouden redden. Zie ik tot mijn verbazing dat ze met pa en moe aan het rondzwemmen zijn..wauw echt heel gaaf! Hier weer een filmpje van:

  foto's lukken me helaas niet zo goed maar je ziet ze wel duidelijk:

  Foto-MVCGUDUQ.jpg


 11. ik ben ondertussen van 60cm. bak overgestapt naar n 1 meter bak. Ik was op zoek naar een specifieke vis en nog niet gevonden en had er nog enkel 2 ramirezi's in...die hebben dus van de ruimte maar meteen goed gebruik gemaakt.

  Ze hadden zaterdag eitjes gelegd maandag zijn die uitgekomen. en ze leven nu nog. Is echt leuk om dat kleine spul te zien. Ze zwemmen al iets boven hun plekje op t hout. Ben benieuwd wanneer ze echt met pa en moe gaan rondzwemmen. leuk leuk

  hier n filmpje van afgelopen maandag. Vanaf 1.20minuut zie je ma ramirezi een baby oppakken en weer op zn plek terugspugen. Ze zijn er ook rete druk mee.


 12. bedankt allemaal.

  Het is nog zo raar allemaal. Bevat t geloof ik nog niet stond m vanmiddag buiten te roepen, dacht waar blijft ie nu joh.

  T is ook zo bizar snel gegaan ineens, was hier alles behalve op voorbereid.

  Mn zoontje heeft vandaag op school erover mogen vertellen. hij had ook een foto mee die mocht ie aan iedereen laten zien. En hij heeft daarna met een vriendje samen wat mooi's geknutseld voor/over bumba.

  Kan het gewoon niet geloven dat hij er niet meer is...echt heel maf dit hoor.


 13. pff wat een enorm heftige dag zo met een hoop beslissingen.

  Het is zo moeilijk beslissen als je hem niet bij je hebt. Maar ik weet nu wel dat we goed eraan hebben gedaan.

  We zijn met mn oudste zoontje naar hem toe gegaan. Nog even lekker met hem geknuffeld en echt even afscheid kunnen nemen. Jurrian bleef fanatiek aaien met bumba op schoot en maar kusjes geven.

  Toen ben ik alleen met hem gebleven, begon hij toch een partij te spinnen. Hij was echt blij volgens mij ons nog even te zien. Hij zat daar ook maar heel de dag zo vreemd in n hok bij allemaal mensen die hij niet kent. Hij wilde zn hok uit rennen toen we binnen kwamen...hij kwam helaas niet ver en zakte al snel op de grond. echt sneu.

  Ik vind het zo bizar dat een kat in zo een korte tijd zo achteruit kan gaan!

  De dokter kwam even uitleggen wat er ging gebeuren gaf hem de injectie en liet mij nog een tijdje zitten met bumba. Toen hij sliep na een paar minuten ging ik echt zn ademhaling checken en maar hopen dat hij weer zn ogen open zou doen. Maar helaas dat gebeurt niet he.

  Ik ben blij dat we nog op ons gemak het zo konden afsluiten, heb daar een uur gezeten!

  Hier nog wat foto's van vanavond..en van bumba toen hij nog gezond was.

  Jurrian bij de dierenarts.

  61215_152761284757058_100000695611440_311254_7479449_n.jpg

  even aaien..

  59931_152761308090389_100000695611440_311255_549524_n.jpg

  net in slaap gevallen.

  59931_152761311423722_100000695611440_311256_6033150_n.jpg

  Bumba zoals we hem graag in onze herrineringen houden:

  Foto-XTZUJKXV.jpg

  Foto-CNKK8MVC.jpg

  Foto-8L3CKY3C.jpg

  Foto-VSFYB4E7.jpg


 14. tijd niet geweest hier, druk druk.

  Maar ik hoop dat hier mensen zitten die misschien ervaring hebben met katten met FeLV.

  Sinds een paar dagen gaat het hard achteruit met mn lieve kat bumba. Vandaag op laten nemen bij de dierenarts die allerlei onderzoeken aan het doen zijn. Helaas net erg slecht bericht dat hij katten leukemie heeft, en al zeer ernstige bloedarmoede. Pff de schik zit er goed in. dit had ik niet verwacht van bumba, hij is pas 3 jaar en altijd supergezond en makkelijk....jeetje ik weet t even niet.

  De kans dat hij dood gaat is eigenlijk wel 100% maar ik wil zo graag dat hij nog even thuiskomt. zijn er manieren dat je zn leven nog iets kan vergemakkelijken dat hij nog even thuis kan zijn?


 15. zo ben echt boos!!! http://link.marktplaats.nl/360152814

  Deze vrouw had 2 voedsters bij boerenbond gehaald. Bleken allebei snot te hebben. Ik heb dr geholpen om die konijnen weer een beetje ok te krijgen aangezien ze zelf al had zitten stunten met ab kuurtjes die ze nog had liggen voor de kippen! Geknokt voor die konijnen. Maarja ok ging weer ok. Had ze van mij een rammetje die ze wilde castreren voor de voedsters erbij! En nu zie je dit op mp!!! Stank voor dank. Ondanks dat ik haar gewaarschuwd had hiervoor, zeker niet met konijnen te fokken met geen goede gezondheid!!

  Maarja nu is de lol eraf mogen ze weer vertrekken!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .