Ga naar inhoud

docentje

Members
  • Items

    277
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door docentje

  1. [quote name=

    @docentje.

    Helpt dat ook bij een dominant mannetje?

    Hummer is een mannetje. Voor zijn castratie was hij erg dominant. Gromde zelfs naar me. Je moet er even de tijd voor nemen en consquent zijn, maar het helpt echt.

    Nu gromt hij alleen naar me als we spelen en tikkertje doen. Dan springt ie weg met bunkies en doet dan net of ie je aanvalt en geeft je dan een duwtje met de neus. Maar bijten en dominant grommen doet hij niet meer.

  2. Daisy klinkt als een erg dominant nijntje. Hummer had in het begin ook de neiging om naar me te happen. Op aanraden van fokker Hummer laten zien dat ik de baas ben, door met één hand zijn kopje zachtjes op de grond te duwen en met de andere hand zachtjes op zijn kontje te rijden. Nijnen onder elkaar doen dit ook om dominantie aan te geven. Ik vond het vervelend om te doen, maar na 2 dagen was het dominante gedrag van mijn nijn over. Is nu een schat van een beest. Succes ermee

  3. Oh wat balen, zeg! Arme Tinus. Heeft ie iets verkeerds te pakken gekregen? Dat ie eet is natuurlijk wel een goed teken. Om hem aan t drinken te krijgen, weet ik eigenlijk niet hoe je dat moet doen. Misschien hem met een klein spuitje wat vocht geven? Nu is eten uiteraard t belangrijkste en als ik je zo lees doet ie dat wel.

    Hoe gaat het nu met die kleine vent?

  4. @Noemsie: nee, de kinderboerderij hier in de buurt heeft ook alleen de 25 kg zakken. Had al gevraagd of ik kleinere porties zou mogen kopen, maar dat doen ze niet. De zakken van 25 kg kan en mag ik niet dragen met mijn slechte schouder en ik heb niet genoeg bergruimte voor zoveel voer.

    Heb wel een website gevonden die het levert. www.dieza.nl Ben benieuwd hoelang de levering duurt.

  5. wie weet waar ik de 4 kg verpakkingen van kasper fauna food sport kan kopen? De zakken van 25 kg zijn niet te tillen en kan ik ook amper kwijt. Ben al bij een paar dierenwinkels geweest. Ze hebben wel de 25kg zakken, maar willen niet die van 4 kg bestellen. Ik weet dat ze bestaan, want dat geeft de website van kasper aan.

  6. Dank jullie. Een nijn met haakjes verzorgen vind ik niet erg. De DA is behoorlijk rijk geworden van alle behandeling van Rufus (die had een scheve kaak). Bij Timo speelde de pasteurella bacterie mee. Een aantal maanden geleden was hij er behoorlijk ziek van. Zelf verder gelezen op internet en daar staat ook dat die bacterie scheefgroei kan veroorzaken. Timo was een echte hooi en stro eter. Was niet aan te voeren. Verder had hij SS.

    Van de kleindieropvang in Kattendijke heb ik idd van diverse kanten tegenstrijdige dingen gehoord. Wil daar verder geen oordeel in geven, maar ga wel op zoek naar een geregistreerde fokker. Het liefst wil ik een jong diertje. Het hele proces van laten wennen, opvoeden, training vind ik fantastisch. Kan met een ouder nijn ook, dat weet ik, maar dat is nu eenmaal mijn voorkeur.

    Bedankt voor de tips. Ik hou jullie op de hoogte

  7. Een nijn die géén haakjes ontwikkeld. Mijn laatste twee nijntjes (Timo overleed gisteren op 1 jarige leeftijd na behandelen haakjes door de stress) zijn op vroege leeftijd overleden. Beiden hadden haakjes. En wat een ellende haakjes zijn weet iedereen die een nijn heeft met die afwijking.

    Omdat ik met Rufus en Timo qua gezondheid niet veel geluk heb gehad vraag ik me af of jullie een aantal fokkers in de provincie Zeeland kennen waar ervaring mee is en bij wie de nijntjes gezond zijn.

    Ik wil nu nog niet een nieuw konijn, maar mezelf kennende zal dat over een paar weken wel weer anders zijn.

    Dit keer wil ik een nijn dat niet bij de dierenwinkel vandaan komt, ook al hebben ze connecties met goede fokkers (zeggen ze). Ook wil ik geen doorgefokt diertje. Gaarne jullie hulp en adviezen.

    Qua grootte vind ik nijnen van de middenklasse tot groot mooi. Timo was 3 kg.

  8. Timo gebruikt momenteel Metacam (haakje, wordt vandaag geholpen) en ook hij heeft plakpoep. Staat ook op de bijsluiter dat dit kan gebeuren. Een paar maanden terug heeft mijn nijn 2 weken lang metacam moeten gebruiken. De eerste drie dagen had hij plakpoep maar daarna stabiliseerde dat. Voor de vieze plekken kun je het beste een nat washandje gebruiken als je nijn dat toestaat. Over het algemeen maken ze zichzelf ook goed schoon, maar met constant plakpoep kunnen ze wel een handje gebruiken. Succes.

  9. Eindelijk goed nieuws. Net van dierenarts terug en Timo is ontslagen. Hij had 6 weken lang antibiotica (Baytril) en oordruppels (Surolan) gekregen voor oorontsteking, loopneus, loopoogjes. Lang gedacht dat het, ondanks zijn eetlust en levendigheid, niet meer over zou gaan. Twee weken geleden was de laatste AB en oordruppels. Daarna begon meneer zienderogen op te knappen. Oude eetlust (rupsje-nooit-genoeg) weer helemaal terug en frivoler. Begon ook weer wat gewichtstoename te krijgen.

    Vandaag dus naar DA geweest op controle. Timo is 2 ons lichter en dat is met het al aankomen van afgelopen 2 weken. Zijn longen zijn schoon, neus droog en zijn oogje is heel af en toe nog wat waterig, maar niet meer pussig.

    Eén oor helemaal schoon en niet meer inwendig gezwollen, andere oor nog een beetje pus diep van binnen, maar ook daar is de zwelling weg. De DA zei dat Timo zover hersteld is dat hij waarschijnlijk dat laatste restje ook op kan ruimen. Zijn weerstand is weer normal.

    Was zooooooooo opgelucht!

    Uiteraard hou ik meneertje goed in de gaten en mocht het toch terugkomen (wat ik niet hoop), dan weet ik wat ik meot doen.

  10. maar hoe maak ik groente vochtig voor mijn nijn :penguin:

    Als je de groentjes voor je nijn wast dan moet je ze niet afslaan. Gewoon het water erop laten. Maar als je nijntje verder goed poept, eet en drinkt en lekker speels is dan hoef je dat niet te doen hoor. Onderhand zullen de stukjes er al uitgepoept zijn. Als je nijn er écht last van zou krijgen, dat had hij dat nu al. Succes ermee!

  11. even goed in de gaten houden maar je niet te veel zorgen maken. Mijn nijn heeft een keer vier knopjes van de afstandsbediening opgegeten. Heeft daar helemaal geen last van gehad. Als hij de kans zou krijgen eet hij ze allemaal op. Ook heeft hij een keer twee grote happen uit een rubberen ring van mijn deurstopper opgegeten. Omdat het zacht materiaal is zal je nijntje het vanzelf wel weer uitpoepen zonder inwendige schade aan te richten. Succes ermee

  12. dat plekje op de bovenste foto ziet er idd uit als schurftmijt of oormijt. Ik zou toch nog even naar de DA gaan om te checken of dat het niet is. Het kan doorzetten naar oorontsteking (overigens ook goed te behandelen, maar beter is voorkomen)

  13. Is het geen schurftmijt of oormijt? Daarbij krijg je ook kale plekken en bobbelige plekjes en wondjes.

    Schurftmijt is gemakkelijk te verhelpen. De DA zal een pipetje leegknijpen in op huid nekje en dit moet je na (ik dacht) 2 weken herhalen. Verder alles goed schoonmaken, als het idd schurftmijt is. Succes ermee!

  14. Thanks allemaal. Het hele harde knarsetanden is gelukkig bijna over en nu hoor ik hem alleen nog maar zachtjes knarsen. Ik vermoed eigenlijk dat Timo last had van de antibiotica. In de weken dat hij dat moest gebruiken was het knarsen heel erg en was zijn eetlust er wel, maar minder dan anders. Nu hij de laatste dosis Baytrill vorige week heeft gehad is hij toch een stuk vraatzuchtiger en speelser. Ook zijn de rode irritatie plekken in nek over. Maar idd, ik denk ook dat Timo gewoon lekker tevreden is. Gisteren viel hij weer "dood" op zijn rug/zij en toen ik zijn buikje aaide viel hij in slaap. zoooooooo lief.

  15. Timo knarst niet de hele tijd door. Meestal als hij lekker languit tegen de kast ligt, of zich net met een kamikaze duik op zijn rug rolt. Als ik hem aai, als hij net een snoepje heeft gegeten, maar ook als hij half slaapt of als een bolletje zit/ligt. Hij ligt/zit niet verkrampt als hij knarst en ook zijn ogen zijn dan niet supergroot. Maar ook als ik lekker opde bank tv lig te kijken en hij in zijn hok zit.

  16. Ik snap het niet meer. Timo knarsetandt. Een konijn dat knarsetandt heeft pijn. Toen mijn vorige konijn met knarsetanden begon had hij pijn en at ook niet meer. Zat stil in een hoekje. Timo is echter superspeels, hyperactief, klimt op schoot en eet alsof hij nooit wat krijgt. Timo heeft de pasteurella bacterie en is er een tijdje niet lekker van geweest. Niet doodziek maar wel oorontsteking en loopoogje. Toen hij antibiotica kreeg at hij wat minder, maar nu de kuur van 6 weken over is is de eetlust als vanouds. Timo heeft ook een tijd Metacam gekregen. Ook toen hij dat gebruikte knarsetande hij. Dus ik snap het niet meer helemaal. Timo lijkt helemaal beter, en toch knarsetandt hij.

    Kan het zijn dat hij op die manier aandacht vraagt? Mijn moeder heeft een poosje op hem gepast overdag en ze vertelde me dat hij helemaal niet knarsetandde toen zij er was. Het viel haar wel op dat toen ik weer thuis Timo begon te knarsetanden. Over twee weekjes moet ik met hem weer op controle bij de dierenarts om te zien of we de bacterie bedwongen hebben. Ik had het knarsetanden al eerder met de DA besproken en moest toen een paar dagen doorgaan met metacam, maar het knarsen bleef hetzelfde. Nu heeft hij al 5 dagen geen metacam en het is niet zo dat hij harder of nog meer gaat knarsen.

    Weet iemand of nijnen ook bij andere gemoedstoestanden knarsetanden?

  17. Dank je. Nu Timo al twee dagen Metacam krijgt gaat het met sprongen vooruit. Een zieke indruk maakt hij niet en hij rolt altijd lekker languit op zijn zij en maakt binkies en speelt graag. Wat me wel opvalt is dat hij wat harder knarsgeluidjes maakt dan anders. Ik heb niet het idee dat dit van pijn is omdat hij verder zo'n goede indruk maakt. Ik geef hem nu wat vaker basilicum en peterselie omdat ik las dat dit de weerstand ook wat verhoogd. Ben wel een beetje bang om over drie dagen te stoppen met de Metacam. Hoop dat de klachten in ieder geval niet terugkomen.

  18. Ja, Timo is nog erg jong. Hij is 10,5 maand. Ondanks het voorval van gisteren maakt hij verder helemaal geen zieke indruk. Eet goed, is erg levendig etc. Het is allemaal begonnen met een schurftmijt infectie. De DA zei dat het allemaal met verminderde weerstand te maken heeft. Over een paar weken moet ik terug op controle. De antibiotica moet nog zeker 4 weken gegeven worden. Bij de controle wil ik wel de toekomstkansen van Timo bespreken. En eventueel verder laten uitzoeken waarom nu ook luchtweginfectie heeft.

    Vraag me eigenlijk ook af of dit misschien iets te maken kan hebben met de vaccinatie die hij gehad heeft.

  19. Vorige maand werd er oorontsteking bij Timo geconstateerd. Daar gaat het nu eigenlijk heel goed mee.

    Maar eergisteren begon hij een nat oogje te krijgen en als hij even had weggedommeld lagen er wat druppeltjes kwijl op de grond. Toen hij ook nog eens begon te niesen en ik het unheimliche gevoel in mijn maag kreeg ben ik gelijk naar de weekendierenarts geweest. Gelukkig bleek mijn eigen DA dienst te hebben.

    Timo had koorst (40.7), maar reageerde overal alert en goed op. Ik was eerst bang dat het snot was, maar omdat hij al antibiotica gebruikt dacht de DA niet dat dat het was. Hij dacht eerder aan een luchtweginfectie door verminderde weerstand. Timo kreeg een flinke startdosering Metacam en na een tweede grondige inspectie mocht hij weer mee naar huis. Een uurtje na de eerste dosering was hij alweer de oude. Klom tegen me op om te kroelen, maakte binkies en racete door het huis.

    Vanochtend had hij gelijk hele verhalen toen ik hem aaide (je kent het wel, mondje beweegt alsof ie praat en dat zachte maalgeluid). Echt weer de oude Timo.

    De metacam moet ik nog vijf dagen geven met de normale dosering. De AB moet ik ook gewoon blijven geven (tot einde van de maand) en als het goed is heeft meneer het dan allemaal achter de rug.

    Zijn er nog meer BB-ers die ook een nijn hebben die opeens allerlei kwaaltjes blijkt te hebben? Blijft dit terugkomen of is het gewoon een eenmalige periode?

  20. Dank je madammie. Ik vind het idee om hem eventueel te wassen ook helemaal niet prettig, maar omdat ik dit nog nooit eerder met een nijn heb gehad weet ik ook niet goed hoe te handelen. Het is een opluchting te lezen dat de vacht vanzelf weer mooi schoon wordt. Dan zal ik het ook maar gewoon zo laten en geduldig afwachten.

  21. Hallo allemaal.

    Ik heb een vraagje en hoop dat jullie me antwoord kunnen geven.

    Mijn nijn heeft 2,5 week geleden oordruppeltjes gehad van de DA. Ook heeft hij antibiotica gegeven (oorontsteking door zeer nauwe gehoorgangetjes)

    De druppeltjes (Surolan) helpen heel goed, maar de huid net onder zijn oortjes is erg vettig geworden. De DA zegt dat dat erbij hoort. Over 4 dagen mag ik stoppen met de oordruppeltjes. Is het met deze vettigheid net zoals het middeltje tegen schurftmijt, dat na een paar dagen vanzelf opgeruimd wordt, of moet ik nijn een handje helpen door de plekje te wassen? In het begin kon ik het wel redelijk wegborstelen, maar nu is het gewoon te vet.

    Ben een beetje huiverig om het te wassen, want normaal gesproken houdt hij zichzelf geweldig schoon. Maar deze plekken zijn zo vet.

    Als ik hem moet helpen met het schoonkrijgen, wat is dan de beste manier?

    Ik heb nooit eerder een nijn gehad die dit probleem heeft.

    Graag jullie advies.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .