Ga naar inhoud

boeffie

Members
  • Items

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door boeffie

  1. Ze is gelukkig weer zelf gaan eten. Ging vanochtend eerst aan het stro en nu ook aan de citroen mellise, gras en paardebloem. Ze ligt ook niet meer de hele tijd. Dus denk dat het wel weer goed komt. 

    Maar heb van dierenarts alleen noacam 1x daags 1,6 ml (hoeft vanavond pas omdat ze gister avond bij dierenarts pijnstilling gekregen had) en citral drops 3x daags 1ml mee gekregen. 

    Maar zal de keutels goed in de gaten houden. En de eetlust natuurlijk.. 

  2. Hoi allemaal, 

     

    Gister merkte ik dat mijn konijn Vlekkie nuineens niet meer zichzelf was. Wilde niet eten en zat alleen nog maar in het nacht hok. Water en voer voor de neus gehouden toen. Heeft veel gedronken toen zat daarna raar te trillen. Eten wilde ze niet. Haar naar binnen gehaald en wat gewerkte brokjes gegeven. Zat daarna weer te trillen. Wilde binnen wel blaadje basilicum eten maar laag verder alleen te liggen. Omdat het al 20 uur was toch maar naar dierenarts gegaan toen. Helaas niet mijn eigen maar de dienstdoende dierenarts. Deze heeft haar buik gevoeld en vind dat ze geen gas had. Wel was tempratuur laag 37 graden. Dus moest haar bij een kruik zetten. Advies was wel haar buiten te houden omdat ze anders teveel stress zou krijgen van verandering omgeving. Hij heeft haar en pruik pijnstilling gegeven en ze heeft ook pijnstilling novacam gekregen en iets wat de darmen op gang moesten houden cisaral drops mee gekregen voor thuis. Thuis heb ik haar toch binnen gezet samen met haar maatje en snuggel safe. En op advies van dierenarts gedwangvoerd. Vanochtend wilde ze niet echt eten. Gaat veel liggen en is wat onrustig. Leek er wel beter uit te zien dan gister. En heb het trillen niet meer gezien. Heb haar nogmaals gedwangvoerd. Maar vraag mij toch af waarom dierenarts niet naar de darmen geluisterd heeft een de prik niet in een keer goed ging. Iets met dat konijn en dikkere huid hadden dan honden en katten en daardoor lastiger te prikken. Vraag mij nu af of ik nu gewoon even moet afwachten en haar de tijd moet geven beter te worden of toch beter nog even naar mijn eigen dierenarts langs moet gaan. Wat haar natuurlijk weer een hoop stress en kou gaat opleveren. Vandaar dat ik dacht ik vraag hier advies. Zo nog wel naar supermarkt voor peterselie ed. in de hoop dat ze daar lekker van gaat eten. 

  3. We hebben uiteindelijk er voor gekozen Nijntje toch te laten opereren. De keus die we hierin hadden mee laten spelen was dat de dierenarts de overlevingskans wel groot inschatte mits het niet vergroeid zou blijken. En we hadden een prijsafspraak met de dierenarts kunnen maken.

    Maar helaas is Nijntje vandaag tijdens het onder narcose gaan al overleden. De dierenarts heeft nog gekeken wat die grote bobbels nou veroorzaakt heeft. Het bleken kwaadaardige gezwellen (kanker) te zijn die ineens heel explosief is gaan groeien. Dus als ze tijdens de narcose  niet overleden was, was ze ook helaas niet meer te redden geweest. 

  4. Dierenarts heeft gezegd dat het cysten zijn, die zal het wel weten. Kwam ook geen pus uit maar vocht vermengd met bloed. Ze kon het dus ook niet zomaar leeg maken want dan krijgt Nijntje last van tekort aan bloed aangezien de cysten dan volstromen met nieuw bloed uit het konijn.

    Daarbij is de kans dat ze levend uit de operatie komt volgens mij ook best klein. Ligt er aan hoe het in haar nek vast zit en dat is pas tijdens de operatie te zien.

    Haar hier mee laten zitten is inderdaad geen optie. Gister dus ook naar de dierenarts geweest maar die wilde eerst even navraag doen op de dierengeneeskunde faculteit aangezien ze zoiets nog nooit bij een konijn gezien had. 

    Aangezien het een vrij groot konijn is zei de dierenarts overigens dat die gemiddeld zo'n 7 á 8 jaar oud worden. 

    Vind het lastig het liefst zou ik haar laten opereren maar is dus 300 euro in het voordeligste geval. Dus denk dat we meer uit moeten gaan van 400 tot 500 euro.

    Best veel geld dus :-( 

    Vandaag eerst maar eens horen wat de dierenarts er na extra info over denkt. 

  5. Vandaag bij de dierenarts geweest en mijn konijn, Nijntje, blijkt last te hebben van cyste in haar hals. (Zie foto) Dierenarts had het nog nooit zo erg gezien en dacht in eerste instantie dat het gewoon vet was. Nijntje was ook op dieet en dacht zelf ook eerst dat het vetknobbels waren die zichtbaar werden door afvallen. Maar binnen een week was het ineens heel erg gegroeid. Dierenarts wil nu eerst meer informatie inwinnen wat te doen met Nijntje. Maar zelf dacht ze aan een operatie waarvan het afwachten was in hoeverre cyste aan bloedvaten en zenuwen in de nek vast zaten of ze het weg zou kunnen halen en of Nijntje het overleefd. Nu vroeg ik mij af heeft iemand zoiets al eens bij zijn konijn gehad en hoe is het toen behandeld? En vooral hoe herstelde het konijn daarna? Andere alternatief is Nijntje in laten slapen maar dat voelt zo naar. Aan de andere kant is konijn ook al 6 jaar oud en zijn operatiekosten duur 300 euro of meer en is het nog maar de vraag hoe Nijntje erdoorheen komt. Wat zouden jullie doen?

    rps20160822_165433###.jpg

  6. Het is gelukkig helemaal goed gekomen met het pootje van Nijntje. Nijntje begon al steeds meer op haar pootje te steunen en toen ze 's avonds nog even mochten lopen was er helemaal niks meer van te zien. Vanochtend was ze gewoon weer zichzelf en gebruikt haar pootje gewoon zoals het moet.. Alleen zat ze vanochtend wel met een grote pluk stroo in haar bek. Wat ik daar nou weer van moet denken?

  7. Mijn konijn is net per ongeluk met haar pootje tussen de deur gekomen. Nu trekt ze met haar pootje maar leunt er zo nu en dan nog wel op. Heb haar net pijnstilling gegeven die ik nog had liggen toen mijn andere konijn gecastreerd werd.

    Nu weet ik niet goed of ik het spoed nummer van de dierenarts moet bellen en haar daar mee naar toe moet slepen of dat ik het ook een nachtje kan aanzien en morgen naar de dierenarts gaan als ze nog steeds niet steunt op haar pootje.

    Ze heeft al wel weer wat gegeten en ligt nu lekker naast haar vriendje.

    Pff.. voelt niet fijn als je konijn iets heeft.. :(

  8. Ik geef mijn konijnen gewoon de bix uit de dierenwinkel die je zelf moet scheppen.. Valt dat onder de voer die jullie hierboven beschrijven?

    Of ben ik nu verkeerd bezig. Ben bix gaan geven omdat ik gehoord had dat gemengd voor beter niet aan konijnen gegeven kan worden omdat ze dan niet alles binnen krijgen i.v.m. voorkeur eten. Maar begrijp dat de bix uit de dierenwinkel dus ook nog niet het goede kan zijn? Waar moet goede konijnen voeding dan uit bestaan?

  9. Dankje voor de reacties..

    Zal het nog wel even aankijken. Hij eet tenminste wel en ziet er levendig uit en hopst al weer vrolijk door de kamer heen.

    Wat betreft de pijnstilling op witlof doen. Dat werkt niet. Hij rook eraan en besloot dat hij het niet wilde eten. Op voor pootjes smeren werkte wel goed. Want die moesten toch wel schoon van hem :) Heb overigens niet de indruk dat hij echt pijn heeft toen hij de pijnstilling even niet op tijd op had.

    Maar als een konijn alleen hooi en groenvoer eet hoeveel moet hij dan ongeveer op één dag binnen krijgen???

    Hij is 6 maanden oud en weegt ongeveer 2,2 kg..

  10. Hoi,

    Mijn konijn Boef is afgelopen vrijdag gecastreerd. Nu maak ik mezelf een beetje zorgen omdat hij nog niet eet zoals voor de castratie.

    Hij eet wel hooi, gedroogde weide kruiden, witlof en andijvie. Maar zijn brokjes eet hij nog niet. Ook de cracker die hij vroeger gelijk verslond eet hij niet en de yoghurt snoepjes die hij ook super lekker vind wil hij nu niet eten.

    Dus vraag mij nu af of hij wel voldoende eet. Jullie hier ervaring mee en wat hebben jullie toen gedaan?

    Voor de rest ziet hij het ook niet zitten om zijn pijnstilling die hij mee kreeg nog te nemen. Is een hele worsteling geworden met als resultaat dat hij het drankje niet binnen krijgt. Iemand nog tips om het wel toe te kunnen dienen zonder worsteling?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .