Ga naar inhoud

Anjo

Members
  • Items

    7.912
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    31

Berichten die geplaatst zijn door Anjo

  1. Zeker uit elkaar laten. Ik zou ze verder uit elkaar huisvesten zodat ze elkaar niet kunnen zien want waarschijnlijk wekt dit nog frustratie en stress op op deze manier. 2 rammen samen gaat bijna nooit goed. En zoals ik het lees is het vanaf jongs af aan al nooit rustig en stabiel tussen hen geweest. 
    Wordt Cees op dit moment behandeld? Of is hij behandeld? Is hij bij een dierenarts geweest? Stress verergert de symptomen dus ik zou ze daarom zeker uit elkaar houden zodat Cees rust krijgt. En dus echt uit elkaars buurt. 
    Als 1 konijn van een koppel ziek is of zwak is zie je ook vaak onrust, dan denkt het andere konijn de baas te kunnen zijn en wordt de rangorde opnieuw bepaald. Dan wordt er gereden, gejaagd etc. Dit is voor een ziek konijn niet prettig natuurlijk. Ook daarom ze uit elkaar laten.

    En zeker nu er gevochten wordt, ik acht de kans niet aanwezig dat deze 2 nog samen kunnen. Maar de eerste zorg lijkt me nu dat het weer goed komt met Cees en hij de goede behandeling krijgt. 

    Beterschap en succes!

  2. @Nanda77 onder een afdak kan de temperatuur ook erg hoog oplopen. Ik zou er een thermometer neerhangen zodat je de temperatuur in de gaten kunt houden. Het is per situatie afhankelijk of je dieren buiten kunnen blijven met deze hoge temperaturen. 
    Ik doe de ren s morgens open zodat mijn konijn (zijn vriendinnetje is helaas pas overleden dus hij is even alleen tot de temperaturen gaan zakken) er uit kan en zelf kan beslissen waar hij wil liggen. Ik heb in de tuin verschillende schaduwplekken voor hem, ik sproei verschillende stukken nat zodat het wat koeler is en daar maakt hij dankbaar gebruik van. Icepod erbij.
    En in nood kan hij binnen in de keuken/gang. Ik weet dat hij liever in zijn eigen omgeving is dus zolang het gaat laat ik hem lekker in de tuin en hou hem goed in de gaten. 


    Zou je als je ze binnen laat niet eventueel een rennetje kunnen zetten? Een bench is niet veel bewegingsvrijheid natuurlijk. Of ook gewoon in de keuken of badkamer? Meestal zijn dat wel ruimten die konijn-proof zijn.

     

     

  3. Nee, mijn Lizzey is niet geholpen en ik ben het ook niet van plan. Het is inmiddels een omaatje en heeft gelukkig zelden hormonaal gedrag. Eigenlijk maar eens per jaar als de lente zich aandient en het is ook niet extreem en niet lang. Ze huppelt een paar keer achter haar grote vriend aan omdat ze er op wil kruipen, ze geeft hem gewoon wat extra beweging, is goed voor hem ;) haha. Zonder geintjes, ze kan er niet op want hij is te groot maar goed ze doet dan soms een poging maar hij is de goedzak zelve en het levert verder geen onrust tussen hen samen op, als hij wel stil blijft zitten hangt ze er half tegen aan en dan is het ook al gauw goed en liggen ze een min later samen zo te slapen. Oja daarnaast wil ze dan nog wel eens de wc bak uitgraven maar ach die 1 of 2 keer per jaar, ze doet maar hoor. 
    Naar mij toe is ze ook altijd hartstikke lief en voor haar vriendje ook.

     

    Ik heb de noodzaak bij mijn eigen dame dus gewoon nooit gezien maar ben er ook niet op tegen. Als ik een voedster zou hebben die wel hormonaal zou zijn of als er onrust in het koppel door de voedster zou zijn of wat dan ook zou ik het zeker wel laten doen en ik vind het ook prima om een voedster uit een opvang te adopteren als die opvang de voedsters op voorhand allemaal laat helpen, ook prima.

    • Vind ik leuk 1
  4. Het blijf toch een gok welk dier het precies geweest is. Hier wordt dan ook altijd geadviseerd je konijnen veilig te huisvesten zodat zij veilig zijn voor roofdieren. Helaas is dat voor jou konijntje nu te laat. Als je in de toekomst nog konijnen als huisdieren neemt zorg dan dat ze in een veilige ren verblijven die van alle kanten goed afgesloten is.

  5. Misschien de stress in combinatie met de hitte als ik je verhaal zo lees?
    Optillen vinden konijnen niet prettig, vandaar dat hij zo wild is gaan doen waarschijnlijk.
    Ik weet niet hoe vies hij was? Want in principe hoeven konijnen alleen maar gewassen te worden als er iets

    medisch is of ze echt vieze plakpoep aan hun kontje hebben zitten wat er niet af gaat.
    Wassen en in bad is namelijk stressvol voor konijnen. Net als optillen.
    Ik snap dat het verschrikkelijk is en wil het niet erger maken maar ik denk dat dit geen prettig einde was nee.

    Het klinkt alsof hij veel stress ervaren heeft en in combinatie met deze hitte kan dat best fataal worden helaas :( 

    Sterkte.

  6. Ik geef altijd aan dat de hele controle en het wegen niet hoeft, als het nodig is als ik ergens over twijfel of vragen heb wel natuurlijk. Of als de dierenarts het nodig vind of zou denken dat ik te dikke of te dunne konijnen heb mogen ze best wegen van mij maar gelukkig tot nu toe altijd complimenten dat ze er zo goed uit zien. 

    Vind het zelf niet nodig om ze onnodig stress te bezorgen. Dus prikken en wegwezen haha.

    • Vind ik leuk 1
  7. Van mijn koppel is er een altijd heel relax en de ander best nerveus als we naar de dierenarts moeten voor de enting. Ik laat ze altijd samen zodat ze steun hebben aan elkaar en ik laat ze ook in de vervoersbak zitten. De bovenkant kan er af en de konijnen blijven in de bak, dat vind ik het minst stressvol voor ze. Terwijl ze in de bak blijven zitten krijgen ze een prik en klaar. Bovenkant er weer op en we kunnen weer gaan. Voor mijn gevoel is dit het minst stressvol voor ze.

     

    Ik weet niet wat voor vervoersbak je hebt natuurlijk maar misschien heb je er iets aan als je konijn ook in de bak kan blijven zitten en niet opgetild hoeft te worden. Vreselijk als ze zo gaan gillen, heb het de mijne nog nooit horen doen gelukkig.

  8. 1 uur geleden zei Dollie:

    Geen probleem om tegelijk te doen, zolang beide vaccinaties op verschillende plekken toegediend worden. Maandje eerder lijkt me ook geen probleem. Ervaringen met Cunipravac/Eravac zijn goed hier, eigenlijk geen problemen opgemerkt. Ze kunnen wat verhoging hebben tot enkele dagen na de vaccinatie maar als dat hier al het geval is geweest (ik controleer niet dagelijks van alle konijnen de temperatuur :p) dan hebben ze daar niet extreem veel last van gehad.

    Is eventuele verhoging dan een bijwerking van de Eravac/Cunipravac of is dat ook van elke andere enting?

    Ik zie je al gaan, dagelijks rondje met je thermometer :p

  9. Mijn konijnen zijn toe aan hun jaarlijkse enting voor rhd1/myx. De enting voor rhd2 staat eigenlijk volgende maand op de planning. Dan is het een half jaar geleden.

    Als het voor de konijnen niks uitmaakt en het kan zou ik het liefst beide entingen deze maand tegelijk laten geven zodat ik ze over een maand niet weer mee hoef te nemen. Dan loopt het vanaf nu mooi gelijk. Wat zijn jullie ervaringen hier mee?

    Dat ze voor rhd2 een maand eerder geënt zouden worden dan officieel nodig lijkt me sowieso geen probleem toch?

    De enting die nu gebruikt wordt is eravac, oftewel de cunipravac. Voorheen zijn mijn konijnen voor rhd2 geënt met filavac. Zijn de ervaringen met cunipravac bij jullie goed?

    Ik heb me sinds november eigenlijk niet zo actief bezig gehouden met de ontwikkelingen van de vaccins etc. Wil nu graag weer op de hoogte zijn. Heb de site van de uu al wel doorgelezen weer maar hoor ook hier graag ervaringen en of tips van jullie  Bedankt alvast.

  10. Even een kleine aanvulling: als je voedster een stuk kleiner is dan je franse hangoor is het niet erg of vreemd dat hij meer eet. Ik heb hier een vlaamse reus en een kleiner konijn samen zitten en de vlaam eet ook meer maar dat is logisch, hij is 3 keer zo zwaar/groot dus heeft meer nodig ;). Hij eet wat sneller en zij stopt vaak ook wat eerder met eten.

  11. Een natte handdoek op je konijn leggen? Nee doe dat maar niet. In principe had je konijn als hij weer eet en goed wakker en levendig is weer buiten gekund in zijn vertrouwde ruimte. Kun je hem anders wat meer loopruimte geven als je hem vannacht toch binnen houdt? Dan zit hij niet zo opgesloten. Zeker een vlaam heeft wel echt wat ruimte nodig. Heb je anders geen kamer waar het raam op een kier kan waar hij kan verblijven? 

  12. Dan neem je toch een gemiddelde?

    Ik heb de enquete ook ingevuld mbt mijn eerste konijn, ja helaas die kwam uit de dierenwinkel 9 jaar geleden en ik had er de ballen verstand van. Niet voorbereid aangeschaft, ik wist wel wat maar lang niet alles. Hij heeft verschillende verblijven gehad want we zijn nogal eens verhuisd maar ik heb het gemiddelde genomen. Hij is bij aanschaf geënt en daarna jaren niet om maar wat te noemen, wist ik veel. Toen hij later met z'n vriendin in de zomermaanden buiten kwam ben ik weer gaan enten, toen wist ik inmiddels ook wel meer. Ik ben me pas gaan verdiepen in konijnen toen ik hem al had, maar dat heeft hem naar mijn idee een mooi leven opgeleverd, hij heeft altijd goede voeding gehad, voldoende ruimte en het meerendeel van zijn leven heeft hij een vriendinnetje gehad. Dankzij hem is de liefde voor konijnen begonnen en weet ik er nu een hoop van om goed te kunnen zorgen voor de konijnen die ik heb. 
    Ik zou je niet schuldig gaan voelen door het invullen van een enquête, als je nu toch handelt naar wat je weet en je konijnen niks tekort komen is het toch goed? Dat het de eerste maand dan niet helemaal goed ging, daar leer je van ;)  

  13. Ik denk dat de meeste konijnen nu alsnog maar zo'n 3 jaar oud worden als ze dat al halen. De meeste mensen gaan er gewoon niet mee naar een dierenarts als ze iets mankeren, denken dat het wel mee valt als een konijn een dag niet eet om maar wat te noemen, signalen worden gemist, konijnen worden onthouden van basisbehoeften etc. Een hoop factoren waar het al mis gaat.

    Leuk zo'n onderzoek/enquete maar inderdaad nog best ingewikkeld. Ik zal het in ieder geval even invullen voor mijn bijna twee jaar geleden overleden ram. Die is 7 geworden.

  14. 2 minuten geleden zei Charita:

    Die van mij morgen, gelukkig maar. Dan hebben ze voorlopig even rust. Leyla is inmiddels doodsbang voor de reismand.

    Ik moet inmiddels het hok afsluiten als ze in de ren is. Dan raakt ze al in paniek en moet ik haar nog de mand in krijgen. Vervolgens begint ze te knorren en in de tralies van de mand de knagen en er tegen te trappelen.

    Al dat gedoe met die ritjes naar de opvang enzo hebben haar niet echt goed gedaan

    Heb je miss de mogelijkheid de reismand een tijdje in het verblijf te laten staan? Dan raken ze er misschien aan gewend en kunnen ze er in en uit wanneer ze willen. Misschien is het dan niet meer zo'n gedoe als ze er een keer echt even in moeten om mee te gaan en lopen ze er zo in.

  15. Als je konijnen los gaan lopen zul je moeten gaan voor konijnvriendelijke planten, wil je dat ze er niet aan komen, moet je het zo inrichten dat ze er niet bij kunnen. Ik denk dat het zo gewoon werkt. Geen idee of er planten zijn die wel konijnvriendelijk zijn maar die ze echt niet zullen gaan eten, ik zie het niet voor me eigenlijk.

    • Vind ik leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .