Ga naar inhoud

Lola_189

Members
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Lola_189's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. dank voor het meedenken allemaal. ik heb vandaag contact gehad met de opvang en de koppeling toch maar afgezegd. we hopen snel een nieuwe mooie dame te vinden!
  2. Hier heb je zeker een goed punt. Mijn idee was misschien ook dat EC konijntjes ook een fijne plek verdienen. En dat is natuurlijk zo, maar het risico is er wel dat het voor mijn ram dan een stuk minder fijn wordt - mocht hij ziek worden.. en ten koste van wat doe ik het dan?
  3. De keuze is uiteindelijk natuurlijk zeker aan mijn konijn. Maar omdat ze elkaar nog niet ontmoet hebben, heb ik daarvoor natuurlijk nog de keuze om te bedenken of ik hem aan dit konijn introduceer. Of dat ik toch verder kijk naar een konijn zonder EC geschiedenis.
  4. Dank voor het meedenken en je uitgebreide reactie. Mijn ram is een zwervertje, dus het zou mij niet verbazen als hij het wel latent heeft. Maar zeker weten doe je het natuurlijk nooit. En het is zo'n nare ziekte, dat het mij toch wel aan het twijfelen brengt inderdaad.
  5. Dank voor je reactie! Ze hebben elkaar inderdaad nog niet gezien, we zouden binnenkort gaan koppelen op de opvang.
  6. Ik twijfel of dit topic hier of onder koppelen moet, maar omdat ik mij zorgen maak om de gezondheid van mijn konijn toch maar hier.. Voor mijn ram heb ik een voedster gevonden in de opvang. Zij heeft enkele weken geleden EC gehad maar is inmiddels helemaal opgeknapt en klaar voor een koppeling en verhuizing. Uit voorzorg raadt de opvang aan om preventief twee weken met panacur te behandelen en dat zou voldoende zijn. Mijn dierenarts zegt echter dat het risico bestaat dat zij door de stress toch mijn ram besmet en adviseert het niet te doen, of hen in ieder geval de eerste weken uit elkaar te houden. Zijn er hier mensen met ervaring met het koppelen van gezonde konijnen aan een konijn met EC? Is het verstandig mijn ram ook met panacur te behandelen? Hoe groot zijn de risico's nu en in de toekomst? Wat is wijsheid? Ik wil graag koste wat kost voorkomen dat mijn ram EC krijgt, dus misschien toch beter verder zoeken naar een ander konijntje?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .