Ga naar inhoud

DanaVe

Members
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

DanaVe's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. Bedankt voor je reactie, heel helpend.
  2. Hoi, hoi, Bedankt voor je reactie. Duidelijk. Ja ik heb contact met de dierenarts gezocht maandag, ik zag haar geleidelijk weer achteruit gaan. Gisteren ben ik ook weer naar de dierenarts geweest met haar omdat ik weer een streng met keutels en haar vond. En aangezien het Paasweekend voor de deur staat wilde ik het zekere voor het onzekere nemen. Op zich merk ik dat het wel beter met haar gaat maar dat ze af en toe nog kramp heeft. Ze is gisteren nog weer uitvoerig onderzocht en reageert echt alleen als je aan haar darmen zit. Ik heb er nu ciseral druppels bij gekregen. LouLou krijgt nu sinds zondag weer Emiprid, maar toen ik daar dinsdag mee wilde minderen en de middagdosis oversloeg kreeg ze gelijk weer pijn. Ik heb lijnzaadbrokken besteld, hopelijk komen die vandaag binnen, ik kon het hier niet vinden in de winkels (alleen voor paarden maar daar zat tarwe in en er staat me iets van bij dat ze dat niet mogen?). Haar keutels zijn verder niet klein, hard of korrelig. Wat betreft de zonnebloempitten, zijn dat dan gewoon degene die je bij de AH kan kopen, gepelt en wel? Wat kan ik naast het borstelen verder nog doen om de nijnies door de rui heen te helpen om het haar in de darmen te verminderen/voorkomen? Is een konijnentrimster een idee, of kan je de losse vacht nu eenmaal niet in 1x kwijt raken?
  3. Okay dank je wel voor je reactie. Dan stop ik daar gelijk weer mee.
  4. Hoi Allemaal, LouLou heeft een maand geleden stilliggende darmen gehad en het was kantje boord. Gelukkig is ze er weer bovenop gekomen (ze is zelfs opgenomen geweest in het dierenziekenhuis ik denk dat het komt omdat ze aan het verharen is, er zaten veel haren in haar poep). Daarna ging het een aantal weken weer lekker maar afgelopen zondag ging ze weer achteruit (nu is Olly aan het verharen en LouLou is de 'verzorgende'). Dus ik denk echt dat het aan de haren ligt aangezien ze ook nu weer haar in haar poep had zitten. Ik borstel ze beiden elke dag en stofzuig ook elke dag, want LouLou likt ook aan de kleedjes in de slaapkamer en het vloerkleed in de konijnen kamer. Ik ben gelijk begonnen met metacam en emeprid en ze gaat nu weer de goede kant op. Nu heb ik 2 vragen: moet je, als je de medicatie toedient, de gebruikelijke 5 dagen aanhouden? Of kan je weer afbouwen als de keutels goed zijn en ze weer haarzelf is? En ik heb gelezen dat mensen ook moutpasta geven ipv de emeprid. Is dat goed en hoeveel mout pasta mag je konijn krijgen op een dag? Ik kan er niets over vinden op internet en de beschrijving bij het product zelf is zo vaag (Trixie moutpasta). Kan iemand mij hier in adviseren. Het lijkt me niet goed voor Loetje om elke keer die medicijnen te krijgen. Of maakt dat niet zoveel uit? Groetjes Dana
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .