Ga naar inhoud

UsagiKoko

Members
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

UsagiKoko's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. Super bedankt voor je berichtje.♥️ Ik ga zeker wat extra vocht geven dan heb niet het idee dat ze genoeg drinkt en in combinatie met medicijnen is dat wel een goede toevoeging. Maandag ga ik sws bellen met de DA ze eet gelukkig wel weer en ze heeft ook al wat gekeuteld heb haar net emeprid gegeven en kijk even hoe dat valt deze ronde. Emeprid weet ik ook zeker van dat ze dat vaker gehad heeft en wel goed op reageerde. Ik zal maandag ook zeker even vragen naar problemen mbt blaas/nieren. Ik hoop dat het niet erg is als ze wat minder van de voorgeschreven medicatie krijgt ik ben nogal geschrokken van de heftige reactie dus doe het liever even wat rustiger aan, want nu beweegt en eet ze tenminste wel weer een beetje. •~•
  2. Ohja ik weet niet of dierenziekenhuis zomaar advies hierover geeft via telefoon? Ik kan maandag pas weer mijn eigen DA bellen helaas..
  3. Hoi! Dit is mijn eerste post hier ik vind het altijd fijn om wat mede konijn eigenaren ervaringen te lezen etc als er iets aan de hand is met mijn konijn Koko. Ik zou jullie advies/mening goed kunnen gebruiken op het moment. Kleine inleiding: Ik woon sinds kort op mezelf en mijn konijn bleef nog even bij mijn ouders die er voor hebben gezorgd. In de tussentijd probeer ik de verhuizing van Koko voor te bereiden. Volgende week woensdag ga ik nog op korte vakantie en daarna kan Koko met mij mee naar het nieuwe huisje. Toen ik vrijdag thuis kwam viel me op dat ze gek reageerde op mijn aanraking bij haar rug. Ze trok haar kontje helemaal naar binnen als t ware. Dit heb ik haar wel eens meer zien doen en t ziet er niet echt comfortabel uit. Omdat ik dus op vakantie ga dacht ik ach laat ik t maar direct checken, want wil haar toch voor de verhuizing helemaal gecheckt hebben. En heb liever de geruststelling dat ze beter is voordat ik vertrek. DA zei dat er niks mis was met de rug maar dat het waarschijnlijk te maken had met haar buikje/darmen, omdat het tegen het weekend zat hebben ze mij cisaral drops en emeprid meegegeven voor de zekerheid. Ik heb braaf vrijdag het medicijn 2x toegediend (ipv 3 omdat er anders wel heel korte tijd tussen zat) en zaterdag middag en avond heb ik het ook gedaan. Echter voordat ik de derde portie zaterdag kon toedienen zat Koko er meteen heel slecht bij. Ze kon zich geen houding aannemen en was zichtbaar in pijn. Ze trilde en verstopte zich of bleef liggen en reageerde nergens meer op zelfs niet haar eten. Paniek sloeg toe natuurlijk. Ik heb het dierenziekenhuis gebeld en gevraagd wat ik kon doen. (Langs komen maar het was erg laat en de kosten erg hoog..) ik heb hen gevraagd of ik eventueel meloxidyl kon geven tegen de pijn en heb dit uiteindelijk gedaan. Daarna wat dwangvoeding en toen ging het gelukkig weer iets beter. Ze begon te eten en drinken. Nu is het zondag, maar ik weet niet of ik er verstandig aan doe om de medicatie (en welke dan) nog te geven aangezien het door de medicatie zoveel erger geworden leek..iemand ideeën? Gwn de medicatie blijven geven of misschien alleen emeprid + pijnstilling?? Ze was vanochtend erg energiek en ondeugend, maar nu weer wat rustiger en zag haar oogjes nog beetje knijpen. Ze heeft wat brokjes en hooi op vanochtend, maar poepjes zijn kleiner dan voor de medicatie.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .