Ga naar inhoud

sanbun

Members
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

sanbun's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. Ik snap jullie antwoorden maar ik woon midden in Den Haag en onze tuin is omringt door andere tuinen en huizen. Ik heb in heel mijn leven (28 jaar in den haag) nog nooit een roofdier gezien hier. Dus daar ben ik niet zo bang voor. Katten vind ik spannender. Vanacht is het goed gegaan, ik denk dat ik het even aankijk!
  2. Hallo, Wij hebben een konijn van 8 jaar. Overgenomen van mijn schoonmoeder. Het konijn is echt ontzettend makkelijk en tam, en loopt dus gewoon los in onze tuin overdag. Hij kan niet ontsnappen en doet verder niks wat niet te bedoeling is, dus daarom hebben we geen ren. Tot nu toe kijken er wel eens wat katten naar hem, maar die lijken niks te doen. Zijn hok is best groot, en hij zit ook graag in zn hok, maar toch is het idee van vrijheid denk ik prettig. Tot nu toe doe ik het hok elke avond dicht en sochtends weer open. Ik heb zwangerschapsverlof dus ben de hele dag thuis, laat het hok dan ook de hele dag open. Nu zegt mijn man dat ik het hok snachts echt niet dicht hoef te doen. Maar het voelt zo spannend, dat hij dan in het donker zo lang zonder 'controle' alleen zit. Ik ben namelijk als de dood dat er een kat in zijn hok gaat, al gebeurt dit overdag ook niet. Advies? 😊
  3. Nee heb ik niet, en ik wil ook helemaal geen konijnen haha. Ben hoogzwanger en heb hier weinig ruimte voor. We gaan kijken wat lukt.
  4. Dank voor je reactie! Dan laat ik hem nu buiten. Aangezien het prima met hem lijkt te gaan. En interessant dan een koppeling met een ander konijn nu nog nuttig is, wist ik niet. Ik zou hem dan liever koppelen aan een ander, zodat hij ergens kan gaan wonen met een grotere tuin. Hij zit een beetje noodgedwongen bij ons dus verzorg hem echt heel goed, maar zat er echt niet op te wachten. Ik ga eens informeren. Het zou top zijn als hij ergens anders kan wonen met een ander konijn!
  5. Hij gedraagt zich eigenlijk gewoon zoals altijd! En hij gaat dus ook niet tegen de kruikjes liggen, hij gaat echt vol in de kou liggen terwijl er super veel warmere plekken zijn in het hok. Maar ik hou hem zeker in de gaten, als hij zich anders zou gedragen zou ik hem binnen halen. Castratie zien we niet echt zitten omdat hij nu al die jaren gewoon alleen is geweest en gezond en vrolijk lijkt. Dus ik weet niet of we na al die jaren nog eentje erbij moeten nemen. Hij is dit leven echt wel gewend. Hij lijkt ook nooit gestresst of bang. Volgens mij is hij half blind en of doof, want schikt nergens van. Dus eigenlijk een heel makkelijk mannetje!
  6. Hallo, Wij hebben het konijn van mijn schoonmoeder overgenomen. Konijn is al bijna 8 jaar (Hollandse hangoor?), is nog nooit ziek geweest, en heeft altijd buiten geleefd in zn eentje. Hij woont sinds 3 weken bij ons. Bij mijn schoonmoeder ging hij bij hele koude temperaturen in een hokje in de schuur. Bij ons zijn ze de schuur aan het maken, dus hebben nu geen schuur. We hebben zon groot Ferplast hok, waar dus bovenin helemaal beschut is, op de eerste etage open en beneden ook open met tralies. Nou lees ik op internet dat konijnen tot -15 zeker wel buiten kunnen blijven. Het is hier in Den Haag nu max -5, maar ik vind het zo zielig. Ik heb dus het bovenste gedeelte afgeplakt met waterdicht folie. En leg beneden kruikjes neer. Hij heeft voldoende stro, hooi en eten. Hij mag van mij best wel naar binnen, maar ik ben bang dat die temperatuur verschillen hem veel meer ontregelen. De afgelopen 2 nachten zijn volgens mij goed gegaan, maar moet ik me zorgen maken? En is het oke om hem buiten te laten? Ik merk dat ik er snachts soms van wakker lig en dan denk achhhh hij moet het zo koud hebben ...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .