Ga naar inhoud

Nootmuskaatje

Members
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Nootmuskaatje's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. Ah, op die manier. Ik merkte dat ze vooral erg geïrriteerd raakten met de helft van de ruimte. Dus wilde ik bekijken hoe het samen los gaat, dat was dan wel positief. Ze zijn natuurlijk veel ruimte gewend en uren per dag ook de hele woonkamer, dus we hebben de ren in de meest creatieve vormen gezien. Normaal probeerden ze nooit uit de ren te komen, met extra panelen ertussen bleven ze continu er aan rammen en te proberen ontsnappen. Ondertussen zijn ze weer beste vriendinnen.
  2. Ze zijn al een stuk de juiste kant op aan het gaan. Vandaag weer los rond laten lopen, ze hebben al eens af en toe aan elkaar gesnuffeld en zelfs gewassen. Waar Pluis hiervoor in angst van Pluk wegrende als die binnen 1m kwam, heeft ze dat nu veel minder vaak gedaan. Soms rent ze nog angstig weg, maar andere keren zoekt ze Pluk juist op en doen ze weer lief.
  3. Ze zijn nog niet echt apart van elkaar, daarin weet ik niet wat wijsheid is. Voor nu zitten ze nog in dezelfde ren met een paar extra panelen om het in twee te scheiden.
  4. Ze hebben altijd samen geleefd, dat af en toe rijden was niet heel vaak. Maar wel vervelend voor ons wanneer alle korrels overal liggen... 🙂 Dan hebben we het ook over een incident van een paar seconden, ze gingen verder gewoon altijd heel goed samen. Altijd tegen elkaar aan, elkaar wassen, knuffelen. In een paar seconden kunnen ze een hoop troep wegtrappen. Na een paar keer rijden heeft de ander er wel genoeg van, maar dat deden ze ook beide wel eens. Ze hebben een leefruimte van 4m2, een ren met van alles en nogwat er in om aan te knagen, op te liggen. Twee schuilplekken zodat ze apart van elkaar kunnen, maar dat deden ze nooit. Maar nu is uiteraard wel veel veranderd aan hun verblijf. Alles waar gesprongen kan worden of kan prikken is er tijdelijk uit. Dus ze hebben een kattenmand, veel handdoeken en wat knaagspul. Twee aparte ruimtes hebben we helaas niet. Nog eens 4m2 inleveren wordt wel heel vol binnen. Ik merk wel iets meer rust wanneer ze weer los mogen lopen in de woonkamer. Gisteren weer schoongemaakt en ze in de woonkamer laten lopen, zodat Pluis beter weg kon gaan. Dat deden ze normaal de helft van de dag. Daarna hebben ze zelfs aan elkaar gesnuffeld tussen de tralies door, zonder dat Pluis bang wegtrok. Maar ook in de woonkamer werd er af en toe een poging gedaan Pluis in de kont te bijten.
  5. Vrijdag zijn ze gecastreerd, Pluk was altijd al wel de baas. Ik heb niet het idee dat het herstel anders is verlopen, bij beide duurde het net zo lang voordat ze weer steeds meer aten en bewogen. Verder zijn ze nu in gedrag al weer de oude, ze springen alleen nog niet zo enthousiast in het rond als ze het eten horen aankomen.
  6. Dag allen! Veel tips en tricks hier gevonden bij het aankopen van onze eerste twee nijntjes (Pluk en Pluis). Twee voedsters (Russen, maar dan een dwerg variant?). Geadopteerd uit een pleeghuis waar er niet meer naar omgekeken werd, geschat op zo'n 1.5-2 jaar. Vanwege de kans op baarmoederkanker en dat ze beide graag veel op elkaar willen rijden, laten castreren. Op de hoop dat ze dan niet meer af en toe elkaar tot ergernis rijden en tegelijkertijd de hele inhoud van de wc ruimte leeg trappen. Het waren twee lieverds, 95% van de tijd spendeerden ze knuffelend en elkaar wassend (of rijdend). Gezien het risico op nieuwe geurtjes etc gehoopt dat samen castreren daar geen problemen mee zou veroorzaken. Helaas is Pluk sinds dat 2 erg agressief tegen Pluis, gelijk gescheiden door een paar panelen te plaatsen en de ren in tweeën te splitsen. Ik kan ondertussen geen minuut schoonmaken en het tijdelijk los halen of Pluk bijt Pluis al weer in de reet. Pluis is ondertussen zelfs bang voor Pluk geworden, die hoeft maar in de buurt te komen en ze rent weg en stampt. Wat is nu wijsheid? Tijdelijk uit elkaar halen, ééntje in de bijkeuken ander in de woonkamer? Later proberen te koppelen op neutraal terrein?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .