Ga naar inhoud

Gitagiet

Members
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Gitagiet's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. Hoi allemaal, We hebben gister een rammetje (Joep) uit het Asiel geadopteerd voor bij onze voedster(Miep). De koppeling bij het asiel verliep goed, ze lagen al naast elkaar te slapen toen we aankwamen. We hebben ze samen in een neutrale ruimte gezet. Er zijn geen voorvallen geweest afgelopen nacht. Behalve dan dat het Joep Miep een aantal keer bereid. Miep laat dit toe alsof het haar niks doet. Joep draait wel wat om Miep heen en Miep maakt het dus allemaal niks uit. Ze wassen elkaar ook en eten samen. Overal lees ik dat het wassen een teken is van succes. Het zijn beiden losloop konijnen. Gister het hele huis goed gepoetst om zoveel mogelijk geur van Miep te verwijderen. Is de koppeling al geslaagd (zo snel?), en zouden ze dan al samen in bijv. De eerkamer kunnen of is het beter om nog te wachten? Ze zitten nu in de gang, die een stuk kleiner is, kan me voorstellen dat dit even wennen is voor ze. Alvast bedankt voor de tips en groetjes!
  2. Oke, bedankt voor je reactie! Ik vind het zo sneu om haar nu weer in de ren te houden nu ze de vrijheid heeft geproefd 😂. Misschien kan ik haar kortere periodes uit de ren laten. Het is een Franse hangoor dus ze zal ook snel groeien maar de ren is erg ruim dus ze moet het er dan maar even mee doen.
  3. Hoi allemaal, Er zijn heel veel topics over maar ik heb toch een specifieke vraag. We hebben een 9 weken oude voedster sinds 2 weken en ze zit in een ren in huis. We zijn eigenlijk meteen begonnen met zindelijkheidstraining, en plasjes gaan al netjes in de bak (als ze in haar ren zit). Keuteltjes moet ik daarentegen wel soms nog zelf in de bak gooien. We willen haar graag los laten lopen door huis, hier zijn we mee begonnen. Ze is bijvoorbeeld vandaag 3 uur buiten haar ren geweest, heeft een aantal keuteltjes gelegd buiten de bak en heeft toen helaas (weer) op de bank geplast (gisteren en eergisteren ook). Ik heb trainingpads op de bank gelegd dus gelukkig niks aan de bank maar hoe kan ik dit het beste afleren? Ze heeft naast de bank een toilet en in de ren ook een toilet. Beide zijn goed toegankelijk, hebben ook hooi erboven hangen en ze maakt er dus ook wel gebruik van tot op een zeker moment. Wat ik voor nu heb gedaan is wc papier door de plas en dit in haar bakken gelegd en ik heb haar toen ik erachter kwam in haar toilet gezet (dit was vrij snel na de daad). Ben ik te ongeduldig en moet ik gewoon volhouden of is dit iets wat heel lastig is om af te leren? Ze is natuurlijk ook pas 9 weken….. ik hoor heel graag jullie mening/tips! 🥹
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .