Ga naar inhoud

Marcovka2

Members
  • Items

    75
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Marcovka2

  1. 1 uur geleden, bunnyempress zei:

    Ik snap prima dat je graag *nu* een oplossing wil. Helaas is het voor veel mensen zo (konijn gevonden, onverwachts nestje, vechten e.d.). Ik hoop dat je snel hulp vindt.

    Het gaat hem mij meer om dat ik wil weten waar ik aan toe ben. Als ik maar weet dat ik ze bijvoorbeeld over een week kan wegbrengen voor een koppeling en vakantie dan valt het wat minder zwaar.

  2. Hmm lastig.

    Papier is geduldig, en het is lastig vanaf een website inschattingen te maken.

     

    Ik heb dat ook met meenemen in de reismand, dat doe je alleen omdat het moet. Maar het is wel vervelend om je konijntjes zo te zien. Je kan het ze niet uitleggen helaas.

     

    Afstaan zal ik ook niet zomaar doen. Dan zal ik toch eerst een buffer periode inbouwen dat ze gewoon als loge daar zijn.

    Tijdens de vorige ruzie had ik ook overwogen ze weg te doen, en toen ze weer als koppel zaten heb ik vaak gedacht dat ik blij was dat ik dat niet gedaan had. 

    Maar nu komen ze niet meer als koppel, dat is het verschil. Ook al zou ik ze herkoppelen dan ben ik continu bang dat ze elkaar op een bepaald moment weer aanvliegen.

     

     

  3. Ja het zou fijner zijn als ze in een kinderzitje konden op de achterbank met een (wortel)ijsje 😁

     

    Ik heb wel bericht gehad van Het Zoekende Keuteltje, ik kan ze daar in principe naartoe brengen voor koppeling en even op vakantie laten.

    Er zijn alleen niet veel konijnen in opvang, dus weinig keus voor ze. Het kan gewoon niet klikken met de aanwezige nijntjes.

     

    Zijn daar slechte ervaringen mee of is er iets dat ik moet weten? Er zijn ook ruime verblijven beschikbaar.

     

    Ik heb de Herberg ook gemaild gisteren, dus dat wacht ik nog even af.

  4. Als ik mijn konijnen in de auto vervoer zijn ze heel gestressed. Trillen, grote ogen, snel ademen, frequent heel onrustig in de reismand. Ik vind dat niet fijn om te doen.

     

    Toen Mica en Milky op koppelvakantie waren, had de begeleidster wel een klik met Mica, maar Milky moest niets van haar hebben. Terwijl Milky bij mij heel aanhankelijk is. Mica is volgens mij een allemans vriendje. Dus qua herplaatsing zou Mica makkelijker zijn. Bij Milky moet je eerst het vertrouwen winnen denk ik, en dat duurt bij hem langer.

     

    Ik zou een vorige eigenaar wel af en toe updates geven als die dat wil. Ik maak veel video's van ze en vind het geen probleem om er af en toe eentje op te sturen. Ik doe dat nu eigenlijk ook (Mica en Milky heb ik overgenomen van iemand met een nestje). Ik weet niet of ik zelf updates zou willen, want dan wordt je er toch steeds aan herinnerd en krijg je heimwee. Als ik weet dat ze goed terecht zijn gekomen, misschien in het begin even een foto of video, en dan loslaten.

     

    Ik begrijp dat ze bij een opvang veel berichtjes krijgen en dat ze daar niet altijd aan toe komen. Het is misschien ook mijn perceptie. Ik zit nu met de stress en wil dat het zo snel mogelijk opgelost is. Dat ze niet meer alleen zitten.

     

    Want het valt wel zwaar. Feitelijk heb ik ze gescheiden. Zij weten ook niet waarom. Misschien is eentje de 'oorzaak' en de andere wordt gewoon bruut gescheiden. Voorheen kreeg ik een glimlach als ik naar buiten keek en ze zag zitten, nu wordt ik er verdrietig van. Voorheen vond ik het leuk om tijd met ze door te brengen en ze te verzorgen, nu hou ik ze in leven.

     

    Sinds vanmorgen wel opgestaan met de vraag of ik er wel mee door moet gaan. Nu zijn ze nog relatief jong. Ik heb toch eigenlijk wel heel veel tijd, geld en moeite gestopt in dat herkoppelen, veel stress gehad, en ik ben nu weer terug bij af. Het is niet zo dat ik niet mijn best heb gedaan.

     

    Als ik ze toch even in een opvang wil houden, kan ik misschien eerst even kijken hoe het valt zonder hen. Want toen ze op koppelvakantie waren had ik heel veel heimwee. Dat was in een straat waar ik bijna dagelijks doorheen rijdt. Als ik dan passeerde wist ik dat ze tien meter van me verwijderd waren en wilde dan echt stoppen om ze even te zien.

     

    Ik vraag me ook af of misschien een tweede voedstertje zou kunnen helpen, dan krijg je toch een andere rangorde. En dan zit ik niet met twee koppels. Maar als het nu al instabiel is, dan wordt het alleen maar erger lijkt me.

     

     

  5. Hmm, ik zat ook aan de Konijnen Herberg te denken, na verschillende sites gelezen te hebben. Het zal iets langer dan anderhalf uur rijden zijn naar de Herberg. Ik had al een mailtje opgesteld, maar twijfelde nog wat vanwege de afstand. Ik wil haar ook niet lastig vallen en dan uiteindelijk ergens anders heen gaan.

     

    Het zoekende keuteltje is veel dichterbij en ik vond de site wel overtuigend. Ik zou daar sowieso eerst zelf gaan kijken voordat ik iets afspreek. Maar ik was al een beetje aan het afhaken. Als je belt wordt er niet opgenomen en op appjes wordt echt heel traag gereageerd. Nu in 5 dagen zijn er 3 appjes over en weer gegaan. En dat ligt niet aan mij.

     

    Probleem dat ik ook heb is dat de buren (eindelijk) met hun verbouwing gaan beginnen in Juni. Dus als ik een vers konijnenkoppeltje mee naar huis neem (of twee), is het niet zo verstandig die gelijk naast een bouwput te zetten. Dan hou ik ze liever nog even in de opvang.

    Ik heb ook even tijd nodig om een nieuw verblijf op te zetten.

     

    Qua financiën is het op dit moment allemaal niet zo'n probleem voor mij. Ook niet om 2 koppels te onderhouden. Het zal ze aan niets ontbreken. Van een kant zou ik het dan ook wel weer fijn vinden om twee konijnen uit een opvang een goed leven te geven.

     

    Wil ik het? Tja ik had liever dat Mica en Milky gewoon een koppel bleven. Ik weet niet of ik mijn aandacht kan verdelen. Alleen als je dan problemen krijgt zoals ziekte van je konijn of weer onderlinge ruzie, dan is dat wel vervelender.

    Ik weet niet of je uit 2 koppels meer plezier haalt dan uit 1, maar er is wel meer kans op zorgen.

     

    Dat praten in de auto doe ik ook, of ze het waarderen weet ik niet... ze voelen zich niet echt fijn in de auto.

  6. Ik denk ook niet dat het hen veel uitmaakt bij welk baasje ze zitten. Zolang maar aan hun basisbehoeften wordt voldaan en ze met respect worden behandeld. Ik twijfel of konijnen zich echt hechten aan hun verzorger. 

     

    Het gaat mij om de band die ik met ze heb en ik wil weten hoe ze behandeld worden. 

    Ik denk dat ik eerst wil proberen of het te doen is met twee koppels. Als het echt niet werkt dan heb ik geen andere keuze.

     

    Ik woon in Zuid Limburg, volgens de opvang lijst op de site heb je dan alleen de opvang in Born. Maar daar doen ze alleen speed-daten.

    Ik wil dat ze even goed gekoppeld worden om te zien of het werkt.

     

    Het Zoekende Keuteltje lijkt mij ook wel een geschikte opvang.

    Anders moet ik best ver reizen met de konijnen in de auto.

     

     

  7. Ik vraag me toch wel af waarom er plots die diepe aggressie ontstaat tussen die twee.

    Voorheen zaten ze wel eens achter elkaar aan, vooral als er voedsel in het spel is. Dan werd er ook gegromd en gejaagd. Maar dat activeerde geen echte aggressie.

    Wat maakt dan dat ze elkaar naar het leven staan en elkaar ook niet meer tolereren.

  8. Ik heb Mica toch al eens hoger dan een meter recht omhoog zien springen. Maar volgens mij springen ze alleen zo hoog als ze ergens op kunnen springen (zoals het dak vd kooi🙄). Als ze zien dat er niets is om op te springen zoals een hek, dan durven ze niet. Tenzij ze bang zijn en risico's nemen om te vluchten.

  9. 7 uren geleden, bunnyempress zei:

     

    Als ze zich uitrekt is ze al 85cm.

     

    😲

     

    Ik heb dwergkonijntjes, als ze zich volledig strekken dan halen de voorpootjes misschien 60cm. Maar met een aanloopje is 80cm dichtbij 🤪

     

    Vandaag heb ik die 80cm panelen toch weer gebruikt omdat ik een extra ren moest hebben omdat ze nu gescheiden zitten. Toen ik Mica erin liet was ze gelijk aan checken hoe hoog het was. Ze staat dan rechtop en gaat met haar kopje van links naar rechts. Je ziet gewoon dat ze al iets aan het plannen is.🙄

     

  10. Ik weet zeker dat er medisch niets is met Milky. Er zit iets niet goed tussen die twee. Of een van hen snapt het niet, of het zou toch weer hormonaal gedrag van Mica kunnen zijn. En dat de castratie dus niet voldoende is om daar een eind aan te maken. Mica komt ook wat wilder over de laatste dagen. Dat was vorige keer ook zo.

     

    Bunnyempress, die ren in het filmpje lijkt mij niet zo hoog in verhouding met de konijnen. Ik heb panelen van 80cm hoog, maar daar zijn ze allebei al een keer bijna overheen gesprongen. Ik heb wel van die puppyren panelen, die hebben een stevige rand bovenin (wat bij gaas niet zo is --> dus gaas is beter).

    Ze springen dan helemaal bovenin het paneel en houden zich vast terwijl ze erover proberen te klimmen. Mica heb ik het twee keer zien doen. Een keer durfde ze toch niet en sprong weer terug en een andere keer zat ze al op het paneel. Toen ik kwam aangerend sprong ze gelukkig terug in de ren. En Milky hing bovenin en ik kon hem (zachtjes) terugduwen.

    Toen het gebeurde waren ze even alleen omdat ik hooi of water was pakken. Ik heb daarom nu panelen van 100cm hoog. Maar wel erg huiverig geworden om ze daar permanent in te laten. Ze zijn erg inventief. Ik zou langs de randen wat gaas kunnen spannen zodat ze er niet overheen kunnen springen of klimmen. Maar die valken en andere roofvogels vliegen hier veel rond. Bij een kennis van me is ooit een konijn gegrepen door een kat omdat ze alles open liet (na installatie van de nachtcamera was te zien dat elke nacht een kat een bezoekje bracht aan de tuin en op de konijnenkooi ging zitten, met veel geduld wachtend op een goed moment😳 --> kun je nagaan hoe beangstigend dat is voor de konijnen..)

     

    Ik zat ook al te denken aan 1 hele grote overdekte ren. Dat is de beste oplossing. Dan hebben ze ook meer ruimte. Alleen heb ik daar voor hen niet zoveel aan. Ik vertrouw die twee niet meer samen.

     

    Maar of die situatie enkel en alleen door die buitenren werd veroorzaakt betwijfel ik. Die situatie is al zo sinds ze buiten zitten (bijna 3 jaar). Ik laat ze er op de meeste dagen 2 keer uit om te verzorgen en aandacht te geven ('s morgens en 's avonds). En ik merk dat ze het permanente deel als hun veilige basis beschouwen. Meestal gaan ze er binnen een half uurtje vanzelf weer in. Ze komen er alleen uit volgens mij omdat ze weten dat ze iets lekkers krijgen.

  11. Het zou kunnen. Ik had zelf ook al een vermoeden dat Milky het soms niet begrijpt.

    Niet negatief bedoeld, maar Milky is niet de slimste van die twee. Mica is veel gewiekster, sneller, slimmer en dapperder.

    Maar Milky is wel veel sterker, dat is voor een dwergkonijn best wel een gespierd beestje. Dat is waarschijnlijk de reden dat hij dominant is.

     

    Milky reageert overigens ook wel agressief soms, en toen het nog goed was zette die Mica ook op haar plek.

     

    Ik denk ook dat Milky een makker voedstertje nodig heeft, en Mica kan beter dominant zijn.

     

    Wat me wel is opgevallen: voor haar castratie probeerde Mica iedere dag op Milky te rijden, maar Milky liet dit nooit toe. Na haar castratie heb ik het niet meer waargenomen. Dus ik dacht dan ook dat de verhoudingen wat duidelijker waren.

     

    Ik heb ook gelezen dat een verblijf met een ruimte die niet permanent toegankelijk is, dus soms wel en vaak niet, een reden tot onrust kan zijn. Zoals een open ren waar ze alleen in kunnen onder toezicht. Bij mij is dat namelijk het geval. Ze hebben een grote ren die van boven ook tralies heeft. en die is altijd toegankelijk. Maar er is ook een panelen ren die alleen toegankelijk is wanneer ik er ben. Dat is zodat ik gewoon de kooi open kan doen zonder dat ze kunnen ontsnappen. En ik ze kan verzorgen zonder dat ik steeds de deur moet afsluiten. En natuurlijk om tijd met ze door te brengen. Ik zie niet in hoe ik dat kan veranderen. Ik vind het te link om ze altijd toegang tot die buitenren te geven. Er vliegen hier ook roofvogels en ze kunnen er makkelijker uit ontsnappen. Katten zitten hier niet, maar ik kan het helemaal uitsluiten.

     

  12. Ze zijn inderdaad broer en zus. En van het begin af samen. Ze zijn nu 3 en een half jaar. 

    Maar als je zo samen zag waren ze echt heel hecht. Ik heb hiervoor een koppel voedsters gehad en die waren wat minder klef, maar zijn nog steeds samen (en beide niet gecastreerd).

     

    Ze hebben wel eens discussies met plukken haar, maar dan is dat later weer goed. Dit was echt te heftig. Na zoveel jaar herken je het verschil wel.

     

    Ik ben van plan ze inderdaad bij een opvang aan een ander maatje te koppelen. Ik vertrouw die twee niet meer samen.

    En dan zie ik wel wat eruit komt. Ze zullen daar ook wel even meedenken terwijl ze de konijnen ook echt zien.

     

    Ik heb geen aanleiding te denken dat er eentje ziek is. 

    Ik denk dat het eerder punt 4 is van bunnyempress. Een van hen snapt het niet helemaal. Ik weet alleen niet goed wie van de twee.

    Maar als dat het geval is, zou het in het volgende koppel ook voor problemen kunnen zorgen.

     

    Zo in zo'n ruzie lijkt Milky (het rammetje) zich afwijkend te gedragen. Dat was vorige keer ook zo. Dan zit ie stil in een schuilplekje. Mica doet dan toenaderingspogingen en Milky reageert bang of aggressief.

    Vanmorgen was Milky heel actief en kwam bij mij zitten, onder mij doorlopen en was aanhankelijk. Toen liet ik ze even bij de tralies bij elkaar en gelijk haalde Mica flink uit naar Milky's neus. Daarna was hij weer stil en ging heel zielig in een hoekje zitten en kwam ook niet meer. Alsof hij ervan van slag is.

     

     

     

  13. Ik kan het ook niet zo goed begrijpen. Bij de eerste ruzie was voedster Mica niet gecastreerd en was het vrij aannemelijk (vond ik) dat het hormonaal gedrag was.

     

    Ik heb ze 3 maanden gescheiden met schermen tussen hun verblijf zodat elkaar niet konden zien. Ondertussen Mica laten castreren, laten herstellen en toen een koppelvakantie. Het was een makkelijke herkoppeling. Daarna zag ik ze steeds hechter worden. De laatste weken knuffelden ze de hele dag door.

     

    Ook Mica was wat 'liever' geworden naar Milky en ook naar mij. Ze was wat aanhankelijker en leek ook gelukkiger. Ze maakte veel sprongetjes, wat ze voorheen sporadisch deed.

     

    Het leek stabiel en ik dacht dat ze nu jaren gelukkig door konden. En uit het niets slaat het om.

     

    Een maand geleden hadden ze al eens een flinke discussie waarbij Milky continu Mica wegjaagde. Maar een tijdje later zaten ze weer samen. Maar afgelopen maandag nacht was echt vechten. En als Milky nu bij de tralies van Mica komt haalt ze flink uit.

     

    Ik had altijd al lichte twijfel of Mica niet te wild was voor Milky. Na de herkoppeling was Milky dominant, wat mij verbaasde. Ik denk dat het andersom stabieler zou zijn. Mica heeft volgens mij een relatie nodig waarin zij dominant kan zijn. Maar ik ben geen deskundige..

     

    Als ik dan zo lees dat een konijn ook aggressief kan reageren als het pijn heeft of ziek is, dan vraag ik me af hoe stabiel konijnen koppels eigenlijk zijn. En of ik daar wel mee door moet gaan. Stel ik heb twee koppels en die krijgen ook ruzie, ergens houd het op natuurlijk.

  14. Ja echt vervelend. En ze zijn weer gefrustreerd dat ze niet bij elkaar kunnen.

     

    Ik ben teveel aan ze gehecht om ze weg te doen, maar het zou volgens mij wel beter zijn.

     

    Ik kan wel twee verblijven plaatsen, maar je aandacht aan twee koppels geven is een grotere uitdaging. En als ze dan continu naar het andere koppel willen blijf ik met dat gedrag zitten, alleen dan x2.

     

    Of ik moet 1 koppel binnen houden en het andere buiten...

    Lastig als je hart en je verstand elkaar tegenspreken 🙁

    • Vind ik leuk 1
  15. Helaas zijn ze gisteren weer gaan vechten 5 maanden na de herkoppeling
    😱

    Ik kan ze vanuit mijn woonkamer zien in de tuin en tot het donker werd zaten ze lekker samen.

    Toen ik rond middernacht naar buiten ging om ze een snackje te geven, kwam Milky (het rammetje) niet. Opvallend, want alleen Mica slaat soms een snackje over. Toen ik weer naar binnen was gegaan zag ik ze elkaar aanvliegen, en het ging er vrij heftig aan toe. Toen ik naar buiten rende lagen overal flinke plukken haar en ze bleven elkaar aanvallen.

    Ik heb ze toen maar gescheiden. Tussen de kooi en de ren met zandbak zit een deurtje. Die heb ik dicht gedaan en de tralies geblokkeerd. Zodat ze elkaar ook niet kunnen krabben of bijten.

     

    Vandaag was het weer krabben en bijten bij de tralies als ik ze om de beurt uit de kooi liet.😰

     

    Het ging al 5 maanden heel goed na Mica's castratie (voedstertje). Ik zag ze gewoon heel hecht met elkaar zijn.

     

    Ik was thuis, er is voor zover ik weet niets gebeurd. Ik heb niets gehoord.

     

    Nu weet ik het ook niet meer. Ik denk dat ze toch niet samen kunnen. Ik kan ze wel weer gaan laten herkoppelen, maar hoe lang gaat dat dan goed. Stel dat ik het vannacht niet gezien had (dat ik eerder naar bed was gegaan ofzo), dan waren er gewonden gevallen.

     

    Ik ga ze in ieder geval niet langdurig alleen laten zitten, ik heb gezien wat voor een effect dat heeft op ze.

    Ik ga er ook niet 1 afstaan, ik zou niet de een over de ander kunnen kiezen. Dus allebei weg of allebei een nieuw vriendje.

    Eerst ga ik nog een poging wagen met die twee, eerst even laten bekoelen. Maar ik vrees dat het toch niet gaat werken. Helaas, ik genoot iedere dag van die twee knuffelkonten.

     

  16. Mijn konijnen hebben ook een zandbak (een standaard kinderzandbak van 1,2 x 1,2m). Als ik hem helemaal vul gaat er wel 150kg speelzand in. Ze graven er veel in en maken een hol, dat soms dagelijks veranderd.

     

    Ze doen een deel van hun behoeften net buiten het hol (instinctief denk ik). Ik probeer af en toe de keutels te verwijderen, maar ze graven er ook in dus het is praktisch niet te doen. Dus om de zoveel weken vervang ik de toplaag.

    Veel werk, maar aangezien ze er veel in graven heb ik het ervoor over.

    Die zandbak is ook hun favoriete stekkie, daar brengen ze de meeste tijd door.

     

    Ik heb het zand ooit een keer vervangen door houtsnippers, maar dat was geen succes. Dat werd alleen maar een grote toiletbak en ging ook schimmelen door alle regen. Het was ook nog veel duurder.

     

    • Vind ik leuk 1
  17. Gewoon stoeptegels leggen zou misschien nog wel een goed idee zijn, dan hebben ze dezelfde ondergrond als nu.

    Ik zal al te denken aan van die houten terrastegels, daar hebben ze er nu ook een paar van, en daar liggen ze vaak op. Is misschien toch wat aangenamer dan op de koude stenen 😁.

     

    Ik maak me ook het meest zorgen over de urine. Dat is toch een vrij sterk goedje. En als je dat laat intrekken weet ik niet of het er nog af gaat. Ze gebruiken nu de toiletbakken ook niet voor al hun behoeften helaas.

     

    Ik heb ze in het begin een tijd binnen gehad en de urinevlek op de muur was er niet uit te krijgen. Met het verven van de muren met latex moest ik er toch wel een paar lagen extra over aanbrengen, en het was daarna nog steeds zichtbaar.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .