Ga naar inhoud

Eef1234

Members
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Eef1234

  1. Hoi allemaal! Hierbij een update hoe het momenteel met konijn 2 (Eddie) gaat. Onze vaste dierenarts heeft begin september medicatie voor zijn ontstoken oog voorgeschreven en wonder boven wonder is dat aangeslagen. Hij heeft beperkte oogschade opgelopen, maar dat is veel posiever dan eerdere berichten. Het enige vervelende is dat de oogontsteking na een aantal weken terug is gekeerd. Binnenkort gaat hij naar de oogspecialist voor verdere diagnose en behandeling. Hopelijk kan hij er daarna nog een aantal jaar tegenaan met wellicht een leuk nieuw maatje :). Een fijne avond gewenst allen!
  2. Ik heb hem nu in het binnenhok gezet en er een knuffeltje bijgelegd. Hopelijk helpt dit hem om een beetje oké de nacht door te komen. Slaap lekker allemaal!
  3. Heeft iemand wellicht nog een tip hoe ik de eerste nacht zonder maatje zo comfortabel kan maken voor het achtergebleven konijn? Hij loopt nu nog even los in de tuin, maar ik zou hem zo graag in zijn binnenhok zetten zodat hij ook zo min mogelijk last heeft van insecten, maar dan wel zal merken dat hij er alleen in zit. Bedankt alvast 😊
  4. Hierbij korte update: Konijn 1 hebben we vanmiddag in laten slapen. Was helemaal op en fijn dat het voorbij is voor haar na lange weg met veel pijn.. Konijn 2 is verrassend levendig vandaag en lijkt er naast zijn oog & pijn daaraan goed aan toe. Heel fijn om te zien en oog lijkt zelfs iets beter! We hebben hem daarom niet in laten slapen en gaan morgen naar onze vaste dierenarts toe om te kijken wat beste vervolgstappen zouden zijn.
  5. Bedankt allemaal voor de reacties! @Kolino, het is inderdaad een raar verhaal dat 2 konijnen tegelijkertijd wat aan hun ogen hebben en het ook nog eens wat anders zou zijn.. Achtergrond is dat ik vorige week woensdag voor konijn 2 naar dierenarts ben geweest gezien oog dicht zat en ik konijn 1 voor de zekerheid mee had genomen gezien ze een beetje pus in het oog had. Ze hebben beide oogzalf gekregen (+pijnstillers als ontsteking erger zou worden). Echter ontwikkelden klachten zich anders en eetgedrag ook (qua dwangvoer was mijn intentie om konijn 1 weer op gang te helpen gezien ze weinig ad sinds donderdag). Oog van konijn 1 staat nu naar buiten terwijl oog van konijn 2 nog volledig dicht zit. Bij beide hebben oogdruppels (+ ontstekingstemmer) niet geholpen. Vandaag zijn ze met spoed bij een andere dierenarts geweest waarbij diagnose tumor (konijn 1) en zware oogontsteking met beschadiging (konijn 2) is vastgesteld. Deze dierarts opperde om over scenario van konijn 2 na te denken, vandaar deze post. Het extra vervelende wat ik nog niet heb genoemd is dat ik ook nog in het buitenland ben sinds vrijdag en de konijnen bij mijn ouders zijn die ze met alles wat ze kunnen verzorgen en vandaag dus ook bij de dierenarts zijn geweest. Morgenochtend heb ik een vervroegde vlucht terug. Ik vrees ervoor dat ik ga schrikken met wat ik aantref. Ik zal jullie op de hoogte houden en indien jullie aanvullend advies hebben dan hoor ik dat graag.
  6. Hi, ik heb 2 konijntjes van 6 jaar die beide flink ziek zijn. Konijn 1 heeft na een week dwangvoer zojuist bij de dierenarts flinke pijnstillers gekregen en zal of deze nacht overlijden (in bijzijn van haar maatje) en anders laten we haar morgen inslapen wegens te veel pijn. Achtergrond is dat ze vorige week oogzalf heeft gekregen voor ontstoken oog, maar het blijkt nu helaas een tumor te hebben en is te zwak om geopereerd te worden. Heel sneu en verdrietig. Konijn 2 heeft een flinke ooginfectie opgelopen die helaas niet beter is geworden met oogdruppels. Het is zo ver naar binnen gegaan dat voor verbetering het oog er waarschijnlijk uitgehaald moet worden. Konijn 2 heeft pijn (en pijnstillers), maar is nog wel een beetje levendig. Echter een stuk minder dan voorheen. Nu vraag ik me af wat de beste keuze voor konijn 2 gaat zijn: hem in leven proberen te houden dmv oogopetatie OF hem morgen samen met zijn maatje in laten slapen? Ik vind het een lastige keuze omdat hij nog niet volledig stilletjes in een hoekje zit, maar ik weet ook niet of het juist is te wachten totdat dit potentieel gebeurd. Aan de andere kant kan hij goed herstellen van de oogopetatie, maar gaat het herstelproces dan in moeten zonder zijn maatje die net overleden is. Benieuwd of jullie advies hebben in dit trieste geval.. 1.5 week geleden leken het nog hele gelukkige konijnen met nog een aantal jaar te gaan :(
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .