Ga naar inhoud

Anoek

Members
  • Items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Anoek

  1. De titel zegt het al, mijn konijn heeft een bultje bij zijn oog, het is wit. Het is helaas te klein en tw wit wat zijn vacht ook is om het te fotograveren. Moet ik hier mee naar de dierenarts? En beter nog is moet het zo snel mogelijk? Ik ga sowiso over 2 weken ivm met e conculi. Kan het zo lang wachten?

  2. 46 minuten geleden, Nijn & de Mifster zei:

    Goed dat je je gevoel gevolgd heb! Bij mijn konijn was ik er gelukkig ook nog snel bij en dat scheelt echt in het herstel. Beterschap 🙂!

    Heel erg bedankt. Nu ben ik aleen wel in twijfel of ik de fokker moet contacteren hierover. Hij is nameblijk niet in contact geweest net anderen konijnen en is pas 8 maandjes oud. Dus het kan daar vandaan komen, ik vind het niet erg en ben zeker niet boos, maar het lijkt mij misschien goed dat ze weet dat ze dan kan kijken haar konijnen het heeft.

  3. 5 uren geleden, Evee zei:

    Geen idee, ik zie mijn konijnen wel regelmatig op de rug rollen, als in omfloppen en/of rollen of voor ze op hun zij gaan liggen. Dat klinkt hetzelfde als wat jij omschrijft. En dat is gewoon een ontspannen, blij konijn. Bij een aanval zie / merk je meestal wel meer dan alleen een flopje op de rug. Aan de hand van jouw verhaal vermoed ik dat nou niet direct. Maar zoals ik zei, als je twijfelt aan de gezondheid, dan zou ik echt aanraden om naar een dierenarts te gaan voor een afspraak. En als je twijfelt over het vele drinken even urine meenemen om te laten testen. 

    Ben naar de dierenarts geweest en hij blijkt e.conculi te hebben. Gelukkig zijn we er echt heel op tijd bij, dus dit moet goedkomen.

  4. 2 uren geleden, Evee zei:

    Als je gevoel zegt dat het niet goed is, is er meestal ook wel iets. Dat is mijn ervaring meestal. Dus zou ik proberen wat urine op te vangen (schone lege toiletbak neerzetten en urine opzuigen met spuitje als hij plast. Als het niet lukt eventueel een heel klein beetje bodembedekking, te weinig om het te laten absorberen maar genoeg om het konijn het idee van iets van toiletbakvulling te geven. Dat breng je dan naar de dierenarts voor urineonderzoek.

     

     

    Heel erg bedankt, nu heb ik 1 gek vraagje hierbij, sinds gister avond is hij voor het eerst zo ver ik weet gaan rollen op z'n rug. Heel kort en elke keer stond die snel weer op en deed die dat nog 2keer. Ik lees zowel dat dit blije simptonen zijn als seizure symptomen. Kan dit er ook mee te maken hebben?

  5. Het konijn weegt 2356 kilo en dat was 2 weken geleden. Ik denk inmiddels wel wat meer. Hij heeft gisteravond erg veel gerend en net zat hij weer vrolijk te huppelen en te springen en te rollen. Hij eet wel meer hooi dan normaal. Hij heeft geen andere of minder groente en hij poept, eet en plast normaal. Maar als inderdaad 50-150 ml normaal is zou hij ongeveer 300ml per dag moeten drinken. Nu heeft hij al in 12 uur meer dan 300ml gedronken en dat maakt me toch een beetje bezorgd. 

  6. Ik ben een week of 1,2 gelden kvergestapt van een fles naar een waterbak met fles eraan, dus hij drinkt nu niet meer uit de fles. Uit het waterbakken dronk hij gemiddeld ongeveer 200 ml per dag, hetzelfde als uit de waterfles. Toen ik gister de hele waterbak heb schoongemaakt en vers water heeft gegeven, heeft hij in 12 uur tijd al meer dan 300ml gedronken. Wat zou dit kunnen zijn? Is het erg? 

  7. 5 minuten geleden, Marjoleink zei:

    Zit er een konijnenopvang bij jou in de buurt? Dan zou je eens kunnen vragen wie hun dierenarts is. Die is zeker konijnkundig.

    Dit hebben we de vorige keer gedaan en toen ook die dierenarts gebruitk, was alleen geen goede ervaringen helaas en durf nu niet weer terug te gaan naar hun. Als het morgen nog steeds zo erg is bel ik onze dierenarts, maar nog steeds is het niet bepaald fijn op dit moment.

  8. Zojuist, Marjoleink zei:

    Hij is nu 3 maanden toch? Dan zouden zijn ballen al ingedaald kunnen zijn, en als dat zo is, dan kan hij gecastreerd worden. 14 dagen later kun je hem dan al koppelen.

    Wie zegt dat je nog twee maanden moet wachten? De dierenarts? Dat is echt achterhaald, mogelijk heeft hij/zij dan niet zoveel verstand van konijnen.

    Ja helaas zeggen allen dierenartsen bij mij in de buurt dat ze het l

    Pas met 5 maanden doen.

  9. 1 uur geleden, Miekmoek zei:

    Heb je dit artikel al eens gelezen over vachtverzorging? 

     

    https://www.bunnybunch.nl/informatie/vachtverzorging-konijn-kammen

     

    Kan je proberen om minder vaak op te pakken en hem op de grond te laten staan tijdens het borstelen?

     

    Heeft hij ook een vriendinnetje? 

    Bedankt, het artikel heb ik al eerder gelezen. Ook zit hij idd alleen, in de toekomst zou ik hem graag een vriendinnetje willen geven maar doordat hij nog niet gecastreerd is en dat pas over 2 maanden kan zit hij nu nog alleen. 

  10. 19 minuten geleden, Eefje zei:

    Ik heb ook een Angora gehad, die knipte ik elke twee weken zo kort mogelijk, zodat ik haar zo min mogelijk lastig hoefde te vallen en zij geen last had van haar vacht. Die vachten zijn niks dan ellende, als je konijn binnen woont, lekker kort houden, dan heb je een gelukkiger konijn. Meerdere keren per dag oppakken is echt funest voor het welzijn. 

    Helaas als ik hem al een dag niet borstel zitten er al snel klitten in doordat hij een erg actief konijntje is, ook werdt hij bij de fokker zelf elke dag geborsteld en hij is het inmiddels gewend, maar doordat ik hem net heb vertrouwt hij mij nog net wat minder. Elke 2 weken knippen is ook echt geen slecht idee, maar ik blijf het nog steeds gek vinden dat hij eerst niet ging trillen en gister avond na het spelen ineens heel erg.

  11. 1 minuut geleden, Marjoleink zei:

    Misschien een klein beetje off-topic, maar moet je hem meerdere keren per dag borstelen? Konijnen vinden het verschrikkelijk om opgepakt te worden, tenslotte weten ze niet of je geen adelaar met lunchplannen bent. Misschien zou je een manier kunnen vinden om hem te borstelen zonder hem zoveel op te pakken.

    Het is een angora konijn en het is erg van belang dat deze konijnen goed geborsteld worden ook op de buik en de poten dus niet oppakken is geen mogelijkheid. 

  12. 2 uren geleden, Jamesthebunnybutler zei:

    Klinkt niet goed. Het zou angst kunnen zijn, of pijn. Heb je het konijn opgetild? Zeker van die pluiskonijnen trillen bij oppakken weleens, maar dat is daarna meteen over. Er wordt nog goed gegeten, gedronken, geplast en gekeuteld?

    Hij eet en drinkt idd nog goed, verder is hij ook nog actief, maar als hij zit of ligt trilt hij heel erg. Oppakken wordt meerdere malen per dag gedaan doordat hij geborsteld moet worden. Hij vindt dat niet zo leuk, maar meestal gaat hij als hij dan op de grond weer staat niet trillen. Ik denk inmiddels zelf dat het iets van angst is, maar hoe zou ik dat moeten oplossen?

  13. Ik kan helaas geen filmpje sturen, dus heb ij hier wel een foto van hoe hij er bij zit. Zn neusje en z'n oren en z'n buik bewegen en trillen vrij heftig.  

    20230410_145741.jpg

  14. Hallo,

     

    Ik heb een konijntje van 3 maanden oud, hij eet goed en is super actief. Alleen toen hij gisteren ging rondhuppelen en springen en rennen begon hij ineens heel erg met trillen. Daarna deed hij ook ineens heel erg rustig aan en heeft de hele avond ook nog erg doorgetrilt. Hij trilt nu al wel ietsjes minder maar het is het nog steeds. Weet iemand wat het zou kunnen zijn? 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .