Ga naar inhoud

evilbunny

Members
 • Items

  10
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Stoffer & Chewy

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

evilbunny's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

 1. Ja daar heb ik zelf ook al aan gedacht! Ik moet er eens actief naar zoeken :p
 2. Chewy gaat er snel vanuit dat dan alles voor hem is. Het is wel gebeterd sinds ik het bericht heb gepost. Ze moesten toevallig vandaag ook naar de dierenarts ter controle en heb het daar ook even nagevraagd. Die denkt dat het kwam door irritatie van het middel dat ze tegen huidmijt moesten krijgen. Die behandeling is gelukkig afgelopen, dus ik hoop dat de vrede hier bewaard blijft.
 3. Inderdaad.. ik hoop dat hij toch ergens een zak hooi of reserve eten heeft opengekregen, want anders weet ik niet hoe hij het heeft overleefd. Extra toezicht krijgt hij de komende dagen zeker
 4. Correctie van de feiten: mijn vader had hem opgesloten in het tuinhok, perongeluk. Dan had ik toch liever dat hij in zijn hol zat..
 5. Hij is net boven de grond gekomen! Hij heeft dus zeker meer dan 24 uur ondergronds doorgebracht (tenzij hij tussen middernacht en 6u ‘s ochtends nog boven de grond is geweest), maar ziet er nog steeds gezond uit 🙂
 6. Na 2 maanden heeft zijn vriendje nu ook besloten om zich onder de grond te verschuilen.. Hij heeft dit vorig jaar tijdens de hittegolven ook regelmatig gedaan, en nu met 33 graden dus terug. Hij heeft nochtans veel schaduw, een terras dat nooit in de zon komt en het gemiddeld 20 graden is de laatste dagen, koelmatten en voldoende water. Ik denk wel dat hij het zal overleven, want qua gezondheid was er niets aan te miszien. Hij moest wel vandaag zijn laatste behandeling voor huidmijt krijgen, dus die heeft die een dag ontlopen 🙄. (toen onze andere huidmijt had, hebben we bij hem niets gevonden maar blijkbaar heeft hij het een tijd geleden toch opgelopen) Helaas schieten de doemscenario’s weer naar de voorgrond, ik weet dat hij het blijkbaar kan overleven, waarschijnlijk door blindedarmkeutels, maar ik zie hem toch liever in de tuin huppelen. Hopelijk is hij morgen terug, dat zou toch wel een mooi verjaardagscadeau zijn als ik eerlijk ben 🙂
 7. Sorry voor de heel late update. Hij is ‘s nachts uit het hol gekropen en ik heb hem direct nagekeken. Kort daarna zijn we naar de dierenarts geweest, en buiten dat hij toen huidmijt had was hij eigenlijk volledig in orde! helaas woon ik nog bij mijn ouders en zagen zij het niet zitten om hem toen te gaan zoeken met te beginnen graven, omdat onze konijnen van vroeger soms 3 dagen onder de grond zaten en er gezond uitkwamen. Ondertussen kruipt hij nauwelijks nog in het hol, enkel om af en toe te graven.
 8. evilbunny

  Jaloers?

  Ik heb sinds anderhalf jaar 2 mannelijke konijnen, elk met een eigen karaktertje, maar zo’n enorm goede match! Ze zaten al samen voor ik ze ging adopteren. Eén van de 2 is enorm extravert en dominant, en dit zorgt de laatste 2 maanden voor problemen. Het begon met het aanvallen van onze katten. We hebben er zelf 4, en dan zijn er 3 die regelmatig op bezoek komen in de tuin. Meer dan een jaar is dit allemaal oke gelopen en sliepen ze zelfs naast elkaar en samen in het hok. Tot we op een dag ontdekt hebben dat ons dominante konijn een stuk uit de staart van een van de katten had gebeten. Sindsdien is er niks zo ernstig nog gebeurd, maar het was wel verschieten aangezien de kat in kwestie normaal de konijnen ontweek. Nu valt hij ook een van onze bezoekende katten aan, als die kat aandacht krijgt van mij. Als deze kat gewoon in de tuin loopt, is er geen probleem, maar als deze kat aandacht van mij wilt, dan lijkt het niet oké te zijn voor Chewy (het dominante konijn). Ik heb ‘s avonds en ‘s ochtends ook altijd een momentje waar ik met mijn konijnen rustig in het gras zit voor aaitjes en koekjes. Chewy staat altijd als eerste klaar, zijn vriendje volgt daarna. Nu is mij sinds kort opgevallen dat als zijn vriendje sneller aandacht krijgt of als eerste een koekje krijgt, dat Chewy het probeert af te pakken, zonder eerst tot bij mij te komen terwijl hij goed genoeg weet dat ik de koekjes heb. Het gaat soms zelfs zover dat Chewy met zijn neus in de romp van zijn vriendje duwt. Als Chewy binnen zit, en ik enkel zijn vriendje koekjes geef, dan blijft zijn vriendje ook langer zitten. Ik heb dus ergens een vermoeden dat Chewy jaloers is, dominant is hij altijd al geweest, maar qua voeding merk ik dat zijn vriendje ook schrik begint te krijgen om in zijn buurt te eten of koekjes te krijgen. Iemand die hier ervaring mee heeft en/of raad weet?
 9. Ik kom hier even uit ongerustheid wat raad vragen. Sinds een jaar heb ik 2 mannelijke konijnen, die heel erg aan elkaar hangen. Vorige zomer hadden ze een hol gegraven waar ze met de enorm warme dagen in zaten, maar ze kwamen wel om de zoveel uur naar boven. Na de zomer was het hol in principe buiten gebruik, maar sinds kort gebruiken ze het weer. De ene blijft er slechts een uur of 2-3 in en vertroeft dan de hele dag in de tuin. De andere doet dit normaal ook, maar de laatste dagen blijft hij steeds langer onder de grond. Zo ook vandaag, het is nu half 12 ‘s avonds en sinds een uur of 10 ‘s ochtends is hij niet meer gezien. Naar andere tuinen graven is vrijwel onmogelijk door de diepe muren in de grond. Ik maak mij erg zorgen omwille van een pasteurella verleden (nu 1,5 jaar symptoomvrij) en ook qua voeding. Ik heb stukjes appel voor de ingang gelegd, maar deze waren net nog intact. Ook vers groen is talrijk aanwezig rond de ingang, maar tevergeefs. Ik weet dat een konijn normaal continu hooi nodig heeft, dit is uiteraard ook ter beschikking, maar hier is hij ook niet voor bovengekomen. De voorbije dagen was er ook niet direct iets vreemd te zien aan hem, hij sprong vrolijk rond in de tuin en terroriseerde onze katten nog altijd (het is een beetje een terrorkonijn haha), dus qua ziekte maak ik me niet direct zorgen, eerder in het algemeen qua overleving.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .