Ga naar inhoud

Fluff4ever

Members
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Fluff4ever

  1. @To van de Veluwe Je hebt gelijk! En het juiste gaas dan uiteraard; stevige volieredraad met heel kleine maas. Anders vreten zich of glippen marterachtigen er alsnog door. Er zijn inmiddels ook een aantal leuke documentaires op TV geweest over wilde dieren zoals vossen in grote steden. Sta je versteld van (heel boeiend eigenlijk!) maar dus zรณ belangrijk om zich bezig te houden met een veilig verblijf voor de konijnen, zowel m.b.t. weeromstandigheden als ook roofdieren.
  2. Muizen nog nooit gehad, niet zichtbaar iig. De ene kat is de andere ook niet, maar ja, helaas de huidige katten zijn super scherp in de jagd. Ook op vogels o.a. In de zomer rende er ineens een bunzing (marterachtige) door de tuin. Volgens mij niet helemaal in orde of hongerig door de warmte, want bunzings zijn nachtaktiv vlg Google. Nou, heeeel toevallig dat ik het dier zag, super geschrokken, van elkaar dan, de bunzing en ik ๐Ÿ˜„ Ik woon niet eens ver buitenuit op een boerderij of in een bosrijk gebied, gewoon in een wijk in een groot dorp. Dus ja die tijden van loslopen zijn voorbij. Ren is overal dicht & compleet betegelt. Je weet niet war er allemaal door de tuin loopt. Maar dat gaat aan de topic voorbij eigenlijk ๐Ÿ˜‡
  3. Ik ben zeker dat ik woensdag al iets geschreven had, maar blijkbaar niet verzonden.... @Lienappelsien Je hebt goede punten, wat betreft de prikkels, buiten is het zeker meer afwisseling. Het zijn geen langhaar konijnen, dan was het een heel ander verhaal geweest idd. Ze blijven mooi buiten, heb ik besloten. @To van de Veluwe Sneeuw was hier wรฉl, maar dat belandt maar minimaal in het ren, tenzij dat het een sneeuwstorm is. In het verleden mochten de konijnen los in de tuin, als wij met hun in de tuin waren of in de woonkamer. Toen hebben ze genoten van de sneeuw. Helaas hebben de overburen met aangrenzende tuin inmiddels 3 buiten-katten met grote jachtinstinct en durf ik het niet meer aan. De katten zitten sneller bij ons in de tuin dan dat ik tot 3 tellen kan.
  4. Zo een verbinding met een gat in de muur of kattendeur zou een droom zijn @bobbyonthefloor @To van de Veluwe Dan zie ik mijzelf bij regen en donkere dagen gezellig met een thee bij de konijnen binnen zitten (ook als is natuurlijk kans dan de konijnen alsnog buiten kiezen ๐Ÿ˜‚). Bedankt voor jullie berichten allemaal, ik voel mij gesteund, en zal onthouden dat ik het vooral zelf erger vindt dan de konijnen.
  5. @bunnyempress ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ ...nog net mijn thee niet uitgespuugd van de lach. Dan gaat het allemaal goed komen. Ik laat ze buiten en hoop op minder regen dit voorjaar. Dankjewel.
  6. Het is heel fijn dit te lezen, want ik voel mij nu al een stuk rustiger. Bedankt. ๐Ÿ™‚ @bunnyempressHet hooi wordt niet nat, het wordt hooguit dus vochtig door de hoge luchtvochtigheid. Ofschoon ik soms echt aan mezelf twifelde: "Voelt het droog of niet...dan toch maar wisselen, anders worden ze misschien ziek" - maar ik heb zelf 100% aanleg tot stresskip dus ja ๐Ÿ˜…. Want ze aten het hooi altijd gewoon op, en ze waren ook niet ziek (knockonwood). I.p.v. slepen maken ze er een hooibedje erin en graven zich eronder en doorheen ๐Ÿ˜‰ @Evee Een UV-lamp in de garage zou prima kunnen. Maar zoals ik het lees, kunnen zij buiten blijven. Ze hebben droge schuilplekjes en gezonde pootjes. Ik ga plannen en sparen voor een mooie verblijf op een nieuwe locatie. Ik heb al veel inspiratie foto's gezien, in het oude forum.
  7. Goede morgen, Ik weet niet eens of ik raad zoek of even een innerlijke frustratie kwijt wil. Ik ben eigenlijk tevreden met het buitenverblijf voor de twee konijnen. En is het bestand tegen wind, regen etc. Ook al wil ik om de paar maanden liefst updaten en "mooier" maken. Nu is het vanochtend weer hevige regen en wind na een aantal heerlijk droge dagen/weken. Met de eindeloze regen eind van vorig jaar zat ik wel met mij handen in het haar. De jaren ervoor had ik deze zorgen niet. (De konijnen hupsen trouwens rustig door dus geen ziekte o.a.) Bijna dageljks heb ik het hooi vervangen, want het voelde altijd klam en vochtig, evenals het stro in de toiletten. De groentebak en de kleine kompost liepen al over. En ook al is ca 60% van het verblijf droog (bij de rest kan regen zaaiwaards inwaaien), waren de tegels alsnog overal vochtig! De lucht opzich lijkt gewoon vochtig, ook vanochtend. Ook op de oprit, en in de hele tuin staan plassen door al het water. Nu zou ik ze het liefst in de garage (geen verwarming) zetten, droog en het hooit blijft droog. En in die tijd bouwen wij een nieuwe verblijf met tuinhuisje-iets + ren, of aan 3-kanten-dicht, zoiets. Alleen dan moeten ze tot mei binnen zitten, en buiten heeft over het algemeen mijn voorkeur. En misschien willen wij in 2025 een ander huis kopen en verhuizen, en dan nu nog 1500-2000 Euro (mijn schatting voor ca 10qm verbliijf) investeren op deze plek... Zoals ik zei, ik wil vermoedelijk eerder mijn hart luchten. Misschien zijn er anderen, die soortgelije zorgen hebben ervaren met het aanhoudende natte weer. Mijn man is nog steeds tevreden met het ren, dus mogelijk leg ik lat tรฉ hoog. Maar misschien is het alsnog waard om naar een nieuwe verblijf te kijken. Wie weet vinden wij geen geen ander huis in 2025, en gemoedsrust is toch ook veel waard. Alvast bedankt allemaal.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .