Ga naar inhoud

Wesley

Members
 • Items

  5
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Wesley's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

3

Reputatie

 1. Hoi iedereen, Ik wilde even laten weten dat alles goed lijkt te gaan met Bella! We hebben de medicatie best wel lang gegeven tot twee weken terug zo ongeveer. Ze is nu twee weken zonder medicatie en huppelt weer vrolijk rond. Uiteindelijk hebben we besloten er niks mee te doen, haar pootje zit er nog gewoon aan en dat lijkt vooralsnog gewoon goed te gaan! Ze gebruikt dat pootje ook gewoon. Erg bedankt voor alle steun en informatie!
 2. Bedankt voor alle reacties! Ze zitten nu beide binnen in een klein binnenhok. Zo kan ze niet teveel bewegen of springen naar andere verdiepingen zoals in het buitenhok. Het is wel 20 graden binnen, dus ik denk dat we ze sowieso de hele winter binnen moeten houden? We laten haar wel regelmatig even op het kleed rond hobbelen, ze speelde vandaag zelfs weer even met de hooibal en loopt eigenlijk nog best aardig. Ze ontziet wel nog steeds haar pootje, maar ik denk dat ik het zelf veel slechter zou doen! We zijn heel benieuwd of ze hier gewoon "ouder" mee kan worden. Uiteraard alleen als ze geen pijn heeft. Voor nu lijkt afwachten sowieso de enige optie. Als ik het zo lees is de operatie ook niet risico vrij. Ik zal de spierversterkers eens met de DA bespreken. Na het lezen van de reacties lijkt het zwemmen (in een bad) geen goed idee. Hopelijk is het nog steeds mogelijk dat het het vanzelf terug op zijn plaats schiet. Ik probeer contact te zoeken met de persoon die dit heeft gezegd.
 3. Vandaag heb ik contact met onze dierenarts gehad en ook de praktijk in Wilhelminapark in Utrecht ook gebeld. In beide gesprekken een ongeveer dezelfde informatie gehad. Er is al geprobeerd om het gewricht terug te plaatsen, na drie maal geprobeerd te hebben de kom weer in de kop te krijgen zijn ze gestopt. De kop bleef uit de kom komen en blijft dus niet op zijn plek zitten. Er blijven dan eigenlijk maar twee opties over, een operatie van ongeveer 1000 euro of het afwachten en aankijken hoe het ontwikkeld. Bij de operatie halen ze de kop van het bot af, zodat de poot vrij kan bewegen rondom de kom. De spieren rondom de kom zouden dit dan moeten gaan opvangen. Dit doen ze omdat er eventueel irritatie ontstaat van de kop die op een verkeerde plek zit en dit geeft natuurlijk pijn. Afwachten en kijken of ze er mee kan leven is de andere optie, twee weken pijnstilling, zodat ze de poot blijft gebruiken en hopen dat de spieren rondom de kom dit gaan opvangen. Gedurende twee weken veel rust, dus niet teveel beweging / springen etc, maar wel een beetje bewegen. Over twee weken stoppen met de pijnmedicatie en dan kijken hoe het gaat en of ze zonder pijn kan leven. We geven haar nu Metacam als pijnstilling. Onze eigen dierenarts die klinkt me trouwens redelijk kundig. Ik heb nog wat andere informatie proberen te vinden bij verschillende websites: 1: "Gewrichten kunnen ontwricht raken bij konijnen, net als andere dieren en mensen. Wanneer een joint “uit de plaats springt”, wordt het een dislocatie genoemd en soms heeft het hulp nodig om terug te gaan naar zijn plaats. Als een gewricht ontwricht is (zoals de heup of het kniegewricht), kan uw konijn hinken totdat het weer op zijn plaats springt. Als een gewricht te lang uit de kom blijft, kan het niet worden vervangen, dus wacht niet om te zien wat er gebeurt als je vermoedt dat je konijn een ontwrichting heeft." 2: Het konijn laten zwemmen, als een soort revalidatie therapie? (vond ik hier op het forum) 3: Spierversterkers geven zodat de spieren sterker worden rondom het gewricht. 4: Amputeren, lijkt mij dan beter om het te laten zoals het is, beter iets dan niets. Daarnaast lees ik wat verhalen over schaafplekken etc Hopelijk kan ze ermee leven, ik ga nog proberen om een orthopeed te bellen morgen, misschien dat die nog wat tips heeft. Alvast bedankt voor het meedenken!
 4. Wesley

  Even voorstellen

  Beste allemaal, We bezoeken dit forum al best vaak om informatie in te winnen voor onze konijntjes Bella en Binkie. We hebben hier al vele leuke tips gelezen over het vermaak of over wat ze wel of niet mogen eten! Nu hebben we zelf een vraag en daarom dus een account aangemaakt. Onze vraag is al terug te vinden in het topic gezondheid. Bijgevoegd een foto waarbij onze konijntjes te zien zijn. Bella is het hangoor konijn aan de rechter kant. Hier smullen ze van verse groente aan een waslijn. Groetjes, Wesley
 5. Hoi allemaal, Ik heb mij net aangemeld op het forum. Ik wil graag wat advies over ons konijn Bella. We hebben er twee genaamd Bella en Binkie. We hebben ze twee jaar geleden gekocht. Afgelopen vrijdag lieten wij ze na werk in de buitenren. Ze zitten in normaal in een redelijk groot wit Ferplast hok met aan de zijkant nog een kleine ren, waarin ze kunnen graven in ongeveer 30cm aarde. Bij het openen van het hok zagen we dat Bella haar achterpoot niet gebruikte. We hebben haar meteen gepakt, dit ging heel makkelijk, wat normaal niet zo makkelijk gaat. We zagen helemaal niks aan haar pootje, dus gelijk besloten even langs de DA te gaan. Na het maken van een foto bleek haar linker achterpoot uit de kom te zijn. Ze hebben gelijk geprobeerd haar pootje weer goed te zetten, maar dit is niet gelukt en hij schoot gelijk weet uit het kommetje. We hebben pijnstilling mee gekregen. De (tijdelijke) DA heeft ons niet echt duidelijk kunnen maken wat nu het vooruitzicht is. Morgen gelijk bellen met onze vaste DA. We zijn heel erg opzoek naar mensen met een gelijk verhaal en advies over wat we moeten doen. Dit forum hebben we doorgelezen: https://www.bunnybunch.nl/forums/topic/78098-konijn-poot-uit-de-kom-welke-beslissing-moet-ik-nu-maken/#comments Ze lijkt weinig pijn te hebben, ze eet en loopt (ontziet haar pootje wel). Bijgevoegd twee foto's van Bella en Binkie. Bella is het hangoor konijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .