Ga naar inhoud

MissThing

Members
  • Items

    41
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door MissThing

  1. Tis hier in de tuin behoorlijk warm. Is het normaal dat ze brokken laten staan bij deze temperaturen? Ze eten nog wel hooi, gras, druivenblad en witlof. Ook peterselie gaat er goed in. Alleen die brokjes laten ze overdag staan. Ben ik niet gewend van deze 2. Maar omdat ze het allebei weinig brokjes eten en nog wel gewoon rond hupsen wil ik me nog niet al te veel zorgen maken. Ze hebben overigens genoeg schaduw en ik heb ook icepod liggen. 

  2. Was bij ons in de tuin vandaag al 25 graden. Vandaag eten onze beide Nijntjes een stuk minder brokjes dan normaal. Normaal staan ze te springen om brokjes maar nu hadden ze weinig interesse. 

     

    Ze eten wel veel gras en hooi en drinken nog wel goed.. Ze hupsen ook nog vrolijk rond. Maar liggen wel vaker languit nu. Ik verdenk het warme weer. Heb de icepods net in de vriezer gelegd want de komende week wordt het nog warmer. 

  3. Zo herkenbaar! Ons rammetje Puk werd ook stuk minder happy / speels toen hij gescheiden werd van Fluf. Hij werd een stuk rustiger, minder enthousiast en maakte veel minder binkies. Je zag gewoon aan het zn houding dat hij minder gelukkig was. Zn oogjes stonden ook wat matter. Vond ik ook heel vervelend om te zien toen. 

    Toen ze weer bij elkaar mochten veranderde dat meteen!! Zn oogjes kregen echt weer glans, hij maakte gelijk binkies, rende, sprong, kortom weer helemaal happy. 

     

    Dus ik zou kijken of hij niet alsnog gecastreerd kan worden? 

  4. Fluffie de voedster is hier echt een acrobaat. Springt heel hoog en is nergens bang voor. Vogels jaagt ze weg en ze springt overal op en overheen. Ze graaft ook heel graag waardoor ze soms niet wit maar grijs is 🙈. Terwijl Puk bijna niet spingt, ja alleen voor eten en ook niet graaft. Fluf neemt altijd het voortouw waardoor Puk wel meer durft dan als hij alleen zou zijn. 

     

    Ik denk dat Fluf een kat is geweest in dr vorige leven 🤣

    • Haha 3
  5. Ik ben begonnen met het boek: High Five with your rabbit. Heb de Engelse versie kunnen downloaden via mn kobo -account (anders had ik hm niet gekocht want ik vind hm aardig aan de prijs).

     

    Maar leuk om te lezen en ik ben begonnen met de eerste trucjes. Ik heb 2 buitenkonijnen en zo breng ik wat tijd met ze door. Ze vinden het heel leuk (vooral de beloning 🤣). Fluffie pikt het snel op, maar Pukkie kijkt me aan alsof ik gek ben 😂. De buren trouwens ook, die hoor ik denken: is ze nou konijnen aan het trainen?? Maar verder dan: 'ga naar je kooitje' ben ik nog niet gekomen hoor. 

     

    2 konijnen trainen vind ik ook best lastig.

  6. Fluf is een heel lief en enthousiast voedstertje. Ze is nu zo'n 5,5 maand en samen met een lief rammetje Puk (gecastreerd). Laatste dagen merk ik dat ze behoorlijk enthousiast raken als we de voerbak al open doe. Vooral de voedster. Ze rennen dan rondjes om ons heen. Ik geef dan altijd iets uit mijn hand omdat ik dat leuk vind, maar uit hebberigheid bijt ze dus laatste dagen in mn vinger. Ze doet dit niet expres. Mn zoontje had het ook van het weekend. Soort gulzigheid lijkt het. 

     

    Ze hebben voldoende hooi en krijgen genoeg brokjes (Selective).

     

    Is er een manier hoe ik dit kan voorkomen? Kinderen worden er een beetje bang van waardoor ze ze niet meer uit hun hand willen laten eten (terwijl we dat juist zo leuk vonden). 

  7. Hi Flommy,

     

    Wat leuk dat je 2 jonge konijntjes hebt gekozen. Ik heb halverwege augustus ook 2 jonge buiten konijntjes bij een fokker vandaan gehaald. (Helaas zei mijn fokker dat ik ze niet uit elkaar hoefde te halen en de ram al met 3 maanden gecastreerd kon worden. Dit was niet het geval kwam ik via de dit forum en dierenarts achter. Konijntjes zitten nu al een paar weken apart maar mogen volgende week weer samen).

     

    Ik merk dat ze vooral heel enthousiast worden van eten. Zodra ik of de kinderen naar buiten gaan, dan neem ik altijd wat mee voor ze. Ze komen vrijwel direct na mij toegerend. Dan kan ik ze aaien als ze uit mn hand eten. Als ik in de tuin aan het rommelen ben of de hokken aan het verschonen ben dan lopen ze altijd om me heen. Optillen doe ik nooit omdat ze dit niet prettig vinden. Heb zelf het idee dat ze hier juist schuw van worden. 

     

     

    • Vind ik leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .