Ga naar inhoud

Maplesead

Members
  • Items

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Maplesead's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

0

Reputatie

  1. Ik heb zelf een woning met 1 grote woonkamer en open keuken en 1 hele kleine slaapkamer. Als ik ze uit elkaar moet halen als 2 losse hokken, dan moet ik 1 van de twee dus in de slaapkamer laten verblijven. Wat me wel echt vreselijk lijkt door de kleine ruimte. Is het niet mogelijk ze in dezelfde ruimte te halen, maar op een andere plek te zetten in de kamer met bijvoorbeeld een doek aan de zijkanten en hoeveel hormonaal gedrag kan dat uitlokken als ze dan wel elkaar horen. Als mijn kleintjes helaas niet samen gaan, wil ik ze graag los van elkaar houden, want ik kan het niet over mijn hart verkrijgen ook maar eentje weg te doen. Als daar nog tips voor zijn dan hoor ik het natuurlijk graag.
  2. Goedeavond allemaal, Mijn naam is Brenda en ik ben sinds een paar weken een trotse (konijnen)mama van 2 kleine Loffelohr Satijnen Dwerkonijntjes die inmiddels Finn van 14 (M) weken en Lizzy van 15 (V) weken zijn. Toen ik ze rond een leeftijd van 8 en 9 weken ophaalde heb ik ze gelijk samen neergezet in een hok tot gevolg met 1 kleine ruzie, maar daarna geen drama. Ze mochten met enig regelmaat buiten lopen en als we gingen slapen of naar het werk moest, gingen ze terug de kooi in. Nu een paar weken moest ik ze uitelkaar halen ivm vruchtbaarheid en ik geen konijntjes op de wereld wil zetten die potentieel geen huisje kunnen krijgen. De castratie is voor de 22 juni ingeplant, maar tot die tijd zitten ze dus uit elkaar, maar ruiken ze elkaar wel. Ook laat ik ze om en om in het huis lopen en heel af en toen (1x per week) samen in een mandje, om ze toch een beetje aan elkaar te wennen. Afgelopen week is het dus (redelijk) uit de hand gelopen. Ik heb het idee dat ze aan het puberen zijn, waarbij ze uit het hok springen, omdat ik vermoed dat ze los willen. Ze worden gek als eentje ziet dat die los mag lopen en de ander niet. Ik heb hiervoor meerdere dingen geprobeerd door bijvoorbeeld de kamer in tweeën te splitsen met een ren, hok vergroter en ga zo maar door. Nu is vanochtend kleine Finn uit het hokje gesprongen nadat hij zag dat Lizzy vrij door de huis mocht lopen. Aangezien het er vriendelijk uitzag heb ik ze dan ook onder strikt toezicht van mij los laten lopen samen, maar dit keer helaas zonder succes. Het begon met een Lizzy die haar hoofdje onder Finn drukte met als boodschap dat hij gewassen wilde worden, wat hij ook deed. Daarnames ontstond gevlinder met als gevolg vele vliegende haren en steeds naar elkaar toe gaan. Ik heb ze geprobeerd te scheiden met mijn hand ertussen, maar Lizzy was net onderweg een greep te doen in Finn die eindige in mijn hand (auch...). Ik heb een mandje over kleine Finn heen gegooid ter bescherming en Lizzy in het hok gelokt en op de zelfde manier Finn ook terug zijn hokje in. Inmiddels zitten ze in een vergroot hok weer apart van elkaar, maar ik merk toch dat ik me een beetje ontdaan voel wat ik voor ze kan doen. Naast deze ruzie, maar ook het jaloezie gedrag op elkaar met het lopen. Voordat ik konijnen nam heb ik mij verder goed ingelezen, ook met potentiele vlinderen wat kan gebeuren bij koppelen, maar heb niet veel informatie kunnen vinden na uren googlen vandaag hoe ik hiermee moet omgaan en wat ik kan doen tegen die jaloezie van het loslopen. Ik hoop dat ook dat iemand mij hier helpen kan, of potentieel advies heeft wat ik kan doen. Tevens heb ik nog een leuke foto van de twee toegevoegd, toen ze nog wel lief waren tegenover elkaar, hihi. Alvast super bedankt voor iedereen die de moeite neemt dit bericht te lezen! Met lieve groet van Brenda, en een high 5 van Lizzy en Finn
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .