Ga naar inhoud

X_Dominique

Members
 • Items

  57
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door X_Dominique

 1. Nee binky is altijd de baas geweest , heeft ook best lang geduurd met de koppeling tot ze daar uit waren en was eigenlijk blij dat het gister en vandaag goed ging samen na zo'n operatiedag .. zodat ze niet weer uit elkaar hoefde alleen ja nu beginnen ze dus soms achter elkaar aan te rennen en een beetje te snauwen. Merk wel dat Fancy degene is die daar mee begint en dat binky daarop reageert .. 

 2. Het gaat gelukkig erg goed met fancy , eet weer , huppelt weer en keutelt weer! 

   

  Dan nog een vraagje , doen jullie de konijnen gelijk weer bij elkaar na de sterrilisatie ? Binky is meegeweest naar de dierenarts toen fancy geopereerd werd , heeft gister de hele dag heel lief constant bij dr gelegen maar nu opeens vliegen ze achter elkaar aan en snauwen ze elkaar een beetje af .. is dat gewoon weer rangorde die bepaalt moet worden ? En kan ik ze bij elkaar laten zolang ze niet vechten ? Ben er vannacht natuurlijk niet bij maar wil ze nu ook niet zo snel uit elkaar halen ... 

 3. Oke , pijnstilling is gelukkig nog niet gegeven voor de tweede keer dus dat doe ik vanavond zodat ze vannacht ook goed zit .. ze eet nu weer kleine beetjes hooi dus ik stop dan ook even met het dwangvoer en als ze de rest van de dag helemaal niks eet dan zou ik vanavond laat nog wel een klein beetje dwangvoer aanbieden en verse kruiden/groenten. 

   

  Nee metalen kruik heb ik niet maar zou ik vast wel ergens hier kunnen kopen , ga er gelijk even naar kijken, dankjewel! 

 4. Oh fijn dat het dus niet zo gek is dat ze zo ontzettend stil is 😅 de pijnstilling heeft ze vanmorgen gehad om 7 uur en de dierenarts zei dat ik het nu wel weer kon geven , kon geen kwaad, ik dacht zelf aan beter vanavond maar goed ze zei dat het nu kon .. ze moet normaal 1,5 ml krijgen op een dag maar dat kan ik dus ook verspreiden in 2 keer vanaf morgen ? 

   

  Temperatuur hou ik sinds gisteravond goed in de gaten omdat ze ontzettend koud was , warme handoeken ligt ze op en ze heeft een pittenzak tegen dr aan liggen (hou het goed in de gaten dat ze er niet in bijt 😉

   

  Hoeveel dwangvoer moet ik dan geven ? Ze zei 20 ml over de hele dag verspreid in 5 - 6 momenten op een dag , ze weegt 1,8 kg. Moet dat dan nu minder veel omdat ze iets gegeten heeft ? 

   

 5. Hoi Allemaal, 

   

  Gisteren is Fancy gecastreerd , operatie is opzich goed gegaan alleen heeft ze vet rond de blaas zitten , dus ze moet afvallen maar goed daar gaat het nu niet om .. 

   

  Ik ben haar inmiddels aan het dwangvoeren omdat ze niet uit zichzelf eet , net hooi aangeboden is wel iets gaan eten en een koekje ging erin maar is nog niet veel , keutelt ook nog niet .. 

   

  Nu heb ik net gebeld met de dierenarts omdat ze totaal niet beweegt , ligt alleen stil, moet vandaag dubbele dosering novacam geven omdat ze zegt dat het waarschijnlijk door de pijn komt ..

   

  Hoe lang heeft het bij jullie ongeveer geduurd voordat het konijn weer loopt en gaat eten ? En kan ik nog wat anders doen dat ze weer zelf gaat eten ? Ze is verse kruiden niet gewend dus weet niet of ik dat nu zomaar mag geven of dat ze dan juist last krijgt van de darmen ? 

   

  Graag advies! 🙂

   

 6. Ik woon zelf in apeldoorn en zit met onze konijnen bij dierenarts de mheenpark en dan bij Linda. Hebben tot het einde enorm goed geholpen met fancy toen ze ziek was en stonden altijd klaar. Heb ook bij anicura gezeten maar was daar niet zo tevreden , konijn had stilliggende darmen maar zij hadden geen plek, kon nog wel wachten .. Zeg niet dat ze daarom niet goed zijn hoor 

   

  Iedereen heeft natuurlijk ook andere ervaringen met een dierenarts ! 

  • Verward 1
 7. Dank voor je reactie! Het nestje ga ik dan gewoon zo laten totdat ze er niet meer naar omkijkt. Hoe lang duurt dat bij de meeste konijnen ongeveer ? Ze zijn nu sinds ongeveer een week echt een stabiel koppeltje, daarvoor nog veel dominantie problemen. Ik zou het in de gaten houden hoe het gedrag gaat!

 8. Hoi Allemaal, 

   

  Mijn voedster is denk ik schijnzwanger. Ze sleept telkens met stapeltjes hooi in dr bekje naar een plekje en legt het daar neer, moet ik hier iets aan doen of gewoon laten ? En kunnen de konijnen gewoon samenblijven ? Omdat ik las dat ze erg terretoriaal kunnen worden over het nest ? Heb schijnzwangerschap nog nooit meegemaakt dus is weer wat nieuws .. 

  Haar castratie staat wel gepland over twee weken 

 9. Mijn katten en konijnen lopen ook allemaal samen in huis rond. Ze waren eerst bang voor elkaar maar na twee weken ongeveer ging het beter en liepen ze langs elkaar heen. Als je kat echt niet wilt eten dan zou je misschien het voer op twee plekken kunnen zetten zodat ze altijd toegang hebben totdat ze gewend zijn aan elkaar. 

 10. Heb het al op verschillende plekken aangeboden ook dingen in verstopt. Hij is toen van de brokken afgehaald omdat hij moest afvallen , hij deed het op hooi en kruiden heel goed, maar nu eet die helemaal geen hooi meer behalve de groene haver. Het andere konijntje at wel genoeg hooi toen ze hier kwam maar wordt nu toch ook minder ... Ze zijn net alle twee nagekeken en bij binky zn kiezen zaten haakjes die zijn weggehaald en verder was het gebit van beide helemaal prima. 

 11. Nee dat heb ik nog niet geprobeerd, ik heb weleens zo'n kweektuintje uit de winkel gehad als je dat bedoelt maar daar keek die helemaal niet naar om .. hij is echt super lastig hierin. Ik zal eens kijken morgen voor het weegbree of die dat lekker vindt

 12. Ja hij krijgt gedroogde paardebloemblad en soms de wortelen, weegbree heb ik nog niet geprobeerd. Maar is dat dan samen met de groene haver genoeg wat die binnen krijgt ? 

  Wilde hem eerst weer op brokken zetten maar daar wil die niks van weten. Vind dat dan niet zo erg want ben het zo gewend maar wil wel dat die genoeg vitamine en alles binnen krijgt en ook dat zn darmen optimaal blijven ..

 13. Hoihoi, 

   

  Ik heb een heel lastig rammetje als het op hooi aankomt. 

  Hij eet eigenlijk niks tot nauwelijks aan hooi. Hij krijgt verder geen brokken , alleen hooi en gedroogde kruiden, bloemen en groeten. 

  Ik heb alle soorten hooi volgens mij al gehad maar meer dan een paar sprietjes komt er gewoon niet in. Terwijl hij de eerste dag dat zijn nieuwe maatje er was ineens super goed at. 

   

  Nu heb ik laatst ergens een hooibox bestelt met 4 verschillende soorten maar daar zat ook groene haver in. Dit vindt die erg lekker maar valt dit ook onder hooi qua vezels en alles voor de darmen ? 

   

  En wat kan ik verder nog doen om het toch te verbeteren ? Heb al op verschillende plekken neergelegd, met kruiden erin zodat er geur en smaak aanzit en hij moet zoeken. Ik weet het verder niet meer. 

   

   

 14. Had meerdere bakken neergezet maar hielp niet echt , blijkt uiteindelijk dat het niet helemaal aan de koppeling ligt maar dat er eentje pijn had door haakjes en daarom zo boos was en niet in de buurt wou zijn van de ander. Vandaag is het weggehaald en nu zijn ze na een dagje dierenarts ineens helemaal close samen en eten ze samen .. blijven gekke beestjes .. hoop dat het nu zo goed blijft gaan ! 

 15. Hoihoi, 

   

  Wij hebben sinds ongeveer een week een nieuwe voedster erbij voor onze ram. Eigenlijk gaat alles prima alleen rennen ze soms nog achter elkaar aan. Maar hij wordt al vaker gewassen en ze liggen steeds dichter tegen elkaar aan. Ik merk wel dat het minder close is dan met het andere voedstertje. 

   

  Maar nu heb ik een beetje een probleem met de hooibak want die eigent zij zich toe en ze hebben daar constant ruzie in ... Als hij erin gaat en ze hoort dat dan komt ze hard aanrennen en dan rennen ze door de bak heen en springt hij er weer uit ..

   

  Het is een onderkant van een konijnenhok en daar ligt hennepvezel in en hooi. 

   

  Iemand ideeën hoe ik dit kan oplossen ?

   

   

 16. Ach wat sneu !

  Heb twee weken geleden de keus moeten maken om ons voedstertje in te laten slapen .. de keuze maken is nooit makkelijk maar je moet jezelf afvragen hoe levenswaardig het nog is en hoe ver je daarmee wilt gaan , zeker als er geen toekomst meer inzit .. ze laten meestal niet zo goed zien dat ze erg ziek zijn. Ons mannetje lag die dag ervoor ook al apart van haar terwijl ze normaal strak tegen elkaar lagen dus denk wel dat ze dat merken. Ik zelf heb die dag alleen het vrouwtje meegenomen naar de dierenarts en haar na het inslapen mee naar huis genomen zodat het mannetje afscheid kon nemen , ik weet dat sommige mensen allebei de konijnen meenemen dus wat daar de beste keus in is durf ik niet te zeggen.

  Veel sterkte ermee! 

   

 17. Heb een paar maand geleden wel weer een paar brokjes gegeven maar toen moesten we naar de dierenarts daarna omdat die buikpijn kreeg na een paar dagen .. maar kan ook zijn dat ik teveel had gegeven waardoor zijn darmen dat niet meer gewend waren 

 18. Dat is toen gekomen omdat hij een beetje overgewicht had maar vooral omdat luna toen ze nog leefde erge darmproblemen en erg overgewicht had. Die moest toen langzaam van de brokken af en het leek ons makkelijker om ze dan gewoon allebei af te bouwen zodat ze hetzelfde aan voer kregen 

 19. Hoihoi, 

   

  Morgen is de koppel speeddate voor binky in zwolle! Ben erg benieuwd hoe het allemaal gaat lopen maar had ook een vraag over de voeding .. 

  Binky eet op dit moment hooi, paksoi , basilicum en gedroogde kruiden en bladeren. Hij is bijna 2 en eet al zeker een jaar geen brokjes meer op advies van de dierenarts. Hij doet het hier super goed op en eet sindsdien erg goed hooi.

   

  Nu is het vrouwtje van de opvang wel gewend aan brokken denk ik , is het dan verstandig om ons mannetje weer langzaam te laten wennen aan brokken ? Of kan ik het langzaam afbouwen bij het vrouwtje om zonder brok door te gaan ? 

  Graag jullie advies! 🙂

 20. Dank jullie wel , bleek dat ze al ziek was zei de dierenarts want de bloedsomloop was niet goed , hoe moeilijk het ook is , het is goed zo .. We hebben allemaal onderzoeken gehad maar nergens was iets te vinden dus dan kon ik haar niet zo door laten gaan , vanmorgen ging ze de raarste dingen doen , met kop tussen de vriezer en met haar nagels tegen de muur krabben .. ze was gewoon niet goed meer .. nu afwachten hoe haar maatje het gaat doen ..

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .