Ga naar inhoud

Remco

Members
  • Items

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Remco

  1. Hallo allen,

     

    Hier weer even een update.

     

    Inmiddels zijn we 3 dagen bezig met de behandeling. Boef krijgt inderdaad een dubbele dosis voor 2 weken en de rest 2 weken preventief.

     

    Verder spray ik de achterkant van boef in met de myiasis spray in. Heb nog geen vliegen, maden of eitjes kunnen ontdekken dus houden zo!

     

    Pootjes zijn helaas nog wel kaal maar het lijkt er op dat het niet erger word. Zal een deze dagen even wat foto's maken en vergelijken met die van vóór de behandeling.

     

    De dierenarts gaf aan dat hij wat was afgevallen sinds een aantal maanden geleden maar we geven hem nu wat extra hooi en korrels die hij rustig en alleen kan opeten. Om de dag wegen we hem en hij komt al weer lekker aan.

    • Vind ik leuk 2
  2. 1 uur terug, Eefje zei:

    Ec is met onderzoek niet echt aan te tonen, het is gebruikelijk om een behandeling te starten bij vermoedens, dus dat is helemaal prima. De meeste konijnen zijn drager van de parasiet, niet alle konijnen worden ziek. De parasiet gaat niet dood, je jaagt hem met behandeling de hoek in en hij kan weer terrein winnen, bijvoorbeeld bij stress situaties, of andere gezondheidsproblemen. Het is dan ook handig om altijd panacur of iets dergelijks in huis te hebben. Dan kun je bij de minste symptomen voor de zekerheid een kuur starten. Dat kan geen kwaad, het is gewoon ontwormingsmiddel. Ze kunnen er gewoon oud mee worden hoor! Ik heb een ram gehad die 1 keer een scheve kop door ec heeft gehad, verder geen symptomen, maar de behandeling hielp dus dan weet je zeker dat het dat was. Een dag nadat ik de behandeling was gestart stond zijn kop weer recht en hij heeft het nooit meer gehad, zelfs niet toen hij ernstig ziek was door snot. Is uiteindelijk 9 geworden en helaas in laten slapen vanwege snot, niet ec. 

    Dank voor je bericht. Morgen even contact opnemen met de dierenarts om de behandeling te starten. 

     

    Is er een moment dat de behandeling klaar is? Bij Boef bijvoorbeeld zou ik zelf zeggen als de achterpoten weer netjes behaard zijn en hij stopt met het gekke loopje/schopje wat hij steeds doet. Of is het een kuur van een vaste lengte die afgemaakt moet worden.

     

  3. Hallo allen,

     

    Na een paar uur Beer kunnen ophalen bij de dierenarts. De urine is onderzocht en het blijkt geen blaasontsteking te zijn.

     

    De arts geeft aan dat het waarschijnlijk EC is. We hebben een spuitje gekregen anti-myiasis. Zonder verder onderzoek weten we niet zeker of het om EC gaat maar we mogen eventueel al wel beginnen met de behandeling.

     

    We zijn er gelukkig vroeg bij dus is behandelen goed mogelijk.

     

    Nog wel een vraag aan jullie. Is EC te genezen? Online lees ik dat het de parasiet niet dood maar de ontsteking rondom remt/stopt. Moet ik dat lezen als dat de parasiet dan vanzelf dood gaat of is dit iets wat Beer bij zich zal houden?

    • Vind ik leuk 1
  4. 1 uur terug, Evee zei:

    Ik vermoed ook e cuniculi en daardoor urinebrand. Snel naar de dierenarts dus! 

     

    Informatie:

     

    https://www.bunnybunch.nl/informatie/Encephalotozoon-cuniculi-EC-Konijn

     

    Dank voor het linkje met informatie. Het vreemde is echter dat het konijn geen enkele symptoom vertoont die genoemd word in de lijst. 

     

    Op het aparte springen en de kale achterpoten na is er niets veranderd. Net zo energiek, aaibaar, goede eetlust en drinkt goed.

  5. Hi allen,

     

    Sinds een paar dagen heeft mijn konijn vieze achterpoten. Hij eet en drinkt en is net zo energiek als altijd.

     

    Vandaag echter gezien dat hij zijn poten helemaal kaal heeft geplukt. Het lijken net twee kippenpootjes.

     

    Ook loopt het konijn op een manier alsof hij iets probeert weg te schoppen. Hij maakt een spring beweging zonder te springen (lastig uit te leggen).

     

    Iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?

     

    Bedankt!

     

    Remco

    IMG-20220705-WA0005.jpg

    IMG-20220705-WA0004.jpg

  6. Hallo allen,

     

    Ik wil iedereen bedanken voor het meedenken en de informatie. Helaas heeft Boef het niet gehaald.

     

    Boef was te ver verzwakt om nog kans te maken op herstel. Het zou 24/7 verzorging betreffen met een hele kleine kans van slagen. Ondertussen woog hij ook nog maar 1.23kg. 

     

    In overleg met de dierenarts hebben we er voor gekozen om hem in te laten slapen. Inmiddels heeft hij een mooi plekje gekregen. Op naar de konijnenhemel zullen we maar zeggen.

     

    Remco

    • Verdrietig 1
  7. Het gaat nog steeds niet goed. Hij is nog verder afgevallen en eet/drinkt nog steeds niet.

     

    ik ga met brokjes zelf dwangvoer maken om te geven want de "echte" dwangvoer is op. Gister wel wat stokjes peterselie naar binnen gekregen.

     

    Morgen gaat hij langs de dierenarts. En horen we hopelijk meer.

  8. Alleen het stukje over dat Boef allergisch is voor antibiotica moet weg.

    Maandag is door de dierenarts ook gekeken naar zijn tanden en bek en dat was allemaal in orde. Ook ogen, oren en buik zijn nagekeken. Momenteel hebben we het konijn even apart gezet van de rest om te zien of hij alleen diarree heeft of ook nog keutels maakt. Gister heb ik het konijn wel kort zien drinken toen ik een bakje met water onder z'n neus schoof maar heb hem verder niet meer zien drinken.

     

    Omdat het konijn nu al een aantal keer helemaal vies van onder is zou het ook plakpoep kunnen zijn. Het stinkt ook enorm bij het schoonmaken maar dit doen we uiteraard wel. 

  9. Hallo allen,

     

    Ons konijn boef wilt helaas niet meer eten. Laatst constateerde we dat ons konijn syfilis had en zijn hiermee naar de dierenarts gegaan. 

     

    De dierenarts heeft ons 4 weken antibiotica voorgeschreven maar na twee keer antibiotica (4 dagen) stopte het konijn met eten. Weer een ritje naar de dierenarts waarna besloten is te stoppen met de antibiotica omdat de syfilis al (bijna) niet meer te zien was.

     

    Dwangvoer en Cisaral Drops werd ons toen voorgeschreven. Dit was op maandag 21-3-22. Afgelopen vrijdag 25-3-22 mochten we stoppen met de druppels. Inmiddels zijn we bijna een week verder en zit er nog steeds geen leven in boef. Hij reageert bijna nergens op, en eet nog steeds niet of heel weinig zelfstandig. Tevens is zijn gewicht in ongeveer 1 week van 1510 naar 1404 gezakt. 

     

    We hebben van alles geprobeerd, groenvoer, peterselie, olvarit wortel, zijn favoriete korrels en hooi. Naast de dwangvoeding neemt hij niks aan. Hij wast zichzelf ook niet meer waardoor wij hem nu steeds schoonmaken. Diarree en plassen doet hij nog wel (ook zonder de druppels). 

     

    Iemand een suggestie wat we nog kunnen proberen? Hoe lang kun je doorgaan met dwangvoeren? 

     

    Alvast bedankt! 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .