Ga naar inhoud

Remco

Members
 • Items

  18
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Remco's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

6

Reputatie

 1. Hallo allen, Inmiddels zijn we weer een poosje verder. Boef is zo goed als helemaal hersteld. Bijna al het haar is weer terug. Bedankt allemaal voor de hulp en adviezen!
 2. Hi, Vandaag een foto gemaakt om te vergelijken met de 1e dag en het lijkt alsof er voorzichtig weer wat haartjes terugkomen.
 3. Hallo allen, Hier weer even een update. Inmiddels zijn we 3 dagen bezig met de behandeling. Boef krijgt inderdaad een dubbele dosis voor 2 weken en de rest 2 weken preventief. Verder spray ik de achterkant van boef in met de myiasis spray in. Heb nog geen vliegen, maden of eitjes kunnen ontdekken dus houden zo! Pootjes zijn helaas nog wel kaal maar het lijkt er op dat het niet erger word. Zal een deze dagen even wat foto's maken en vergelijken met die van vóór de behandeling. De dierenarts gaf aan dat hij wat was afgevallen sinds een aantal maanden geleden maar we geven hem nu wat extra hooi en korrels die hij rustig en alleen kan opeten. Om de dag wegen we hem en hij komt al weer lekker aan.
 4. Dank voor je bericht. Morgen even contact opnemen met de dierenarts om de behandeling te starten. Is er een moment dat de behandeling klaar is? Bij Boef bijvoorbeeld zou ik zelf zeggen als de achterpoten weer netjes behaard zijn en hij stopt met het gekke loopje/schopje wat hij steeds doet. Of is het een kuur van een vaste lengte die afgemaakt moet worden.
 5. Dank voor je bericht. Morgen even contact opnemen met de dierenarts om de behandeling te starten. Is er een moment dat de behandeling klaar is? Bij Boef bijvoorbeeld zou ik zelf zeggen als de achterpoten weer netjes behaard zijn en hij stopt met het gekke loopje/schopje wat hij steeds doet. Of is het een kuur van een vaste lengte die afgemaakt moet worden.
 6. Nog twee aanvullende vragen: Is EC (de parasiet) overdraagbaar op mensen? Mijn vriendin is zwanger en als dat zo is lijkt het me verstandig als ze eben uit de buurt blijft. En als tweede vraag. Zojuist even de mysiasis spray gebruikt en het konijn begint zich direct te wassen. Is het schadelijk voor het konijn als hij dit binnenkrijgt?
 7. Hallo allen, Na een paar uur Beer kunnen ophalen bij de dierenarts. De urine is onderzocht en het blijkt geen blaasontsteking te zijn. De arts geeft aan dat het waarschijnlijk EC is. We hebben een spuitje gekregen anti-myiasis. Zonder verder onderzoek weten we niet zeker of het om EC gaat maar we mogen eventueel al wel beginnen met de behandeling. We zijn er gelukkig vroeg bij dus is behandelen goed mogelijk. Nog wel een vraag aan jullie. Is EC te genezen? Online lees ik dat het de parasiet niet dood maar de ontsteking rondom remt/stopt. Moet ik dat lezen als dat de parasiet dan vanzelf dood gaat of is dit iets wat Beer bij zich zal houden?
 8. Vanmiddag gaan we langs de dierenarts. Hopen op snel herstel!
 9. Dank voor het linkje met informatie. Het vreemde is echter dat het konijn geen enkele symptoom vertoont die genoemd word in de lijst. Op het aparte springen en de kale achterpoten na is er niets veranderd. Net zo energiek, aaibaar, goede eetlust en drinkt goed.
 10. We maken het hok 2x per week schoon en hebben (tot nu toe) geen maden of tekenen van beestjes in het hok gezien.
 11. Hi allen, Sinds een paar dagen heeft mijn konijn vieze achterpoten. Hij eet en drinkt en is net zo energiek als altijd. Vandaag echter gezien dat hij zijn poten helemaal kaal heeft geplukt. Het lijken net twee kippenpootjes. Ook loopt het konijn op een manier alsof hij iets probeert weg te schoppen. Hij maakt een spring beweging zonder te springen (lastig uit te leggen). Iemand een idee wat dit zou kunnen zijn? Bedankt! Remco
 12. Hallo allen, Ik wil iedereen bedanken voor het meedenken en de informatie. Helaas heeft Boef het niet gehaald. Boef was te ver verzwakt om nog kans te maken op herstel. Het zou 24/7 verzorging betreffen met een hele kleine kans van slagen. Ondertussen woog hij ook nog maar 1.23kg. In overleg met de dierenarts hebben we er voor gekozen om hem in te laten slapen. Inmiddels heeft hij een mooi plekje gekregen. Op naar de konijnenhemel zullen we maar zeggen. Remco
 13. Net +/- 25ml vermalen korrels gedwangvoerd. Hopelijk haalt hij het daarmee tot morgen. Helaas kunnen we maar max 2x en op sommige dagen 3x dwangvoeren.
 14. Het gaat nog steeds niet goed. Hij is nog verder afgevallen en eet/drinkt nog steeds niet. ik ga met brokjes zelf dwangvoer maken om te geven want de "echte" dwangvoer is op. Gister wel wat stokjes peterselie naar binnen gekregen. Morgen gaat hij langs de dierenarts. En horen we hopelijk meer.
 15. Gewone keutels zijn niet meer te herkennen. Het is een bruine plakkerige plakkaat Is dwangvoer eventueel goed zelf te maken of moet je daar niet aan beginnen?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .