Ga naar inhoud

SandraB

Members
  • Items

    111
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door SandraB

  1. Op 12-6-2023 om 22:15, MissThing zei:

    Ze zijn hier ook niet echt dol op de icepod. Als ik ermee kom aanlopen rennen ze weg 😂. Toch blijf ik hm maar neerleggen. De grond erom heen wordt er ook koud door.

    Ik heb ontdekt dat mijn konijnen wel tegen de icepods gaan liggen wanneer ik deze in de koelkast leg ipv in de vriezer. Ik denk dat ze dat laatste wellicht té koud vinden? Ik leg ze dus sindsdien in de koelkast een paar uur en wissel ze om wanneer hij warm wordt 

    • Bedankt 1
  2. Hier een foto van Finn zijn keutels momenteel. De bovenste keutel is er eentje van toen hij nog nergens last van had (poos geleden dus).

     

    Die eronder is het formaat wat ik momenteel veel in zijn toiletje vind. En die helemaal onderaan is dus een voorbeeld van een keutel die ik tussendoor ook vind (gelukkig zijn deze niet in de meerderheid)

    606B9858-4202-4694-99A3-F41C52CF09BA.jpeg

  3. 30 minuten geleden, bunnyempress zei:

    Van critical care/dwangvoer krijgen konijnen kleinere keutels.

    Dat wist ik niet! Thanks voor deze info. Dat zou de kleinere keutels idd (deels) kunnen verklaren. Zou een temperatuur van 24,5 graden kunnen verklaren waarom hij overdag (bijna) niet eet? Toch blijft deze temperatuur vrij constant in huis omdat het de laatste dagen ook savonds amper afkoelt. En savonds eet ie dus wel.. 

  4. 44 minuten geleden, NandaPanda zei:

    Misschien een heel raar idee, maar kan het misschien met de hitte te maken hebben?

    Goeie! Finn zit binnen met een temperatuur van 24,5 graden. ‘S avonds zet ik alles lekker open en hoewel de temperatuur niet giga daalt, voelt het dan wel een stuk frisser. Toch is hij wel heftigere temperaturen gewend buiten (natuurlijk altijd wel in schaduw). 

  5. Er zijn geen gebitsfoto’s gemaakt. Dit zou natuurlijk altijd nog een optie zijn, maar ik heb eerder het gevoel dat de darmen nog niet optimaal functioneren waardoor hij minder trek heeft. Het gekke is dat ie overdag bijvoorbeeld zijn witlof of andijvie laat liggen. Maar in de avond (rond schemertijd) eet ie netjes zijn groenten op en knibbelt ie ook aan zijn hooi en SS. Nu zijn konijnen natuurlijk ook actiever vanaf de schemer, maar doordat ie overdag te weinig eet komen zijn darmen niet mooi op gang zo lijkt het. Het geven van critical care overdag (2x 5/6 ml) zorgt er momenteel voor dat hij savonds en in de vroege ochtend lekker zelf eet. Maar stop ik daarmee, dan merk ik dus dat ie savonds weinig interesse heeft in eten. 
     

    Kan het zijn dat zijn maag/darmstelsel in disbalans is? En hoe lang duurt het voordat dit opknapt? Ben vorige week al twee keer bij de da geweest en dit geeft zo ongelooflijk veel stress. Wil hem dat liever niet onnodig aandoen 

  6. Hallo! Het is alweer even geleden dat ik hier iets op het forum post, maar ik zit momenteel behoorlijk met mijn handen in het haar. Mijn konijn Finn (5 jaar) is nu precies een week geleden geholpen aan zijn haakjes door een konijnkundige da. Hij ging minder eten en uiteindelijk stopte hij helemaal en dat was voor mij het teken om gauw de da te bezoeken. 

     

    Uit eerdere ervaringen met konijnen die haakjes hadden begonnen zij alweer binnen een paar dagen te eten als vanouds. Bij Finn is dit dus niet het geval. Hij eet nog steeds niet zoals hij normaal hoort te eten en de keutels zijn wisselend (kleintjes en wat grotere). Ik geef hem twee keer daags (ochtend en middag) ongeveer 5 a 6 ml critical care. In de avond (vanaf 21.30 meestal) begint hij weer voorzichtig zelf te eten. Maar overdag wil ie geen groenten en eet hij ook geen hooi. Alleen z’n favoriete (gezonde) snack van science selective wil hij aannemen. Vandaar dat ik dus overdag twee keer iets dwangvoer (om zijn darmen in beweging te houden).

     

    Daarnaast krijgt hij 3x daags Cisaral, emeprid en laxulon (die laatste omdat hij erg verhaard en ik bang ben dat hij verstopt raakt door de vertraagde darmwerking. Hij krijgt ook Prozyme) 

     

    Wat is jullie ervaring met het herstel na het verwijderen van haakjes? Is het normaal dat hij een week later nog steeds niet de mooie volle keutels heeft als normaal en dat zijn eetlust nog steeds niet is zoals het altijd geweest is? Hij eet dus in de avond gelukkig wel weer, maar wanneer ik hem overdag niet help met critical care (2x daags 5/6 ml) is savonds de interesse voor het eten ook weer weg. Het lijkt een soort vicieuze cirkel waar ik hem maar niet uit krijg. Ik hoor graag jullie ervaringen en/of advies. 

  7. Huckerby's antibioticakuur zit er na morgen op... Er is geen vooruit en geen achteruitgang...

    Zn eetlust is nog steeds heel selectief en ik weet niet meer wat wijsheid is... Ik ben op aanraden vd da gaan afbouwen met dwangvoer zodat hij zelf weer meer trek zal krijgen, maar het helpt niet.. Ik hou mijn lieve Huckerby momenteel in leven met ciseral en 2x daags wat dwangvoer (een half spuitje per keer) Ik durf niet volledig te stoppen met dwangvoer, maar zo kan ik toch niet doorgaan?

    Al drie weken lang probeer ik zijn darmpjes en zijn eetlust te verbeteren en ik weet met gemak ook niet meer of hij uit verwendheid de basics als hooi niet meer eet of dat er echt een probleem zit... (Ik vermoed een combinatie) Maar de overgroei aan bacterien die de da aantrof in de ontlasting zijn behandeld met ab en ik zie totaal geen verbetering (ook geen verslechtering) Zijn maatje Phoebe eet inmiddels uit verwendheid ook amper hooi meer... (Huckerby helemaal niet) Ik ben kapot en helemaal op na drie weken in het midden vd nacht hem zijn medicatie toe te dienen. (Ciseral om de zes uur) Door mijn onregelmatige werk in de zorg is het bijna niet meer vol te houden. Na al veel diensten geruild te hebben kom ik komend weekend echt niet meer uit onder mn 20-urige dienst (laat-slaap-dagdienst) Moet ik nu maar verder afbouwen met dwangvoeding (bv 1x op een dag) en kijken of hij dan wel eet? Ik ben zo bang dat ik hem kwijtraak! En Phoebe ook want ik weet zeker dat zij niet zonder hem kan (ze werd helemaal apatisch toen ik met huckerby naar de da was)

    Sorry voor mijn relaas, maar ik ben zó wanhopig en zo moe! Wat adviseren jullie; erop of eronder en huckerby niet langer ondersteunen met dwangvoer en het regelmatig aanbieden van zn favo groenten (wortelloof/ paardebloem) maar een soberder menu aanbieden van voornamelijk hooi en gewoon 1x per dag groente en 1x per dag SS? (Een menu waar hij acht jaar lang het geweldig op deed tot nu) Of toch blijven dwangvoeren en zn favo's zoveel mogelijk aanbieden zodat hij in ieder geval genoeg binnenkrijgt en zn darmen op gang houden?

    Alvast bedankf!

  8. Ik heb de uitslag binnen van het keutel-onderzoek. Volgens de da trof ze een overgroei van bacteriën aan in de ontlasting die aangepakt kunnen worden met een antibioticakuur. De da is nu a.h uitzoeken hoeveel antibiotica Huckerby mag omdat de antibioticakuur bij een te hoge dosis ook nadelig kan werken op zijn (nu toch al zo fragiele) darmstelsel. Dit maakt mij toch wel een beetje angstig... Ben blij dat de da kundig genoeg is dat ze de nadelen van deze kuur weet, maar hoop wel dat deze kuur Huckerby zal helpen ipv de boel te verslechteren... Morgen hoor ik meer!

    Ondertussen eet Huckerby nog steeds van zijn stro ipv het hooi... Zou hij een negatieve koppeling hebben met eten van hooi? (Hooi=pijn aan kiezen) Of zal hij wellicht de structuur prettiger vinden? Rare beestjes toch ook konijnen ;-) Super bedankt voor jullie steun de afgelopen dagen! Ik zie weer een lampje branden aan het eind vd tunnel en dat is mede door jullie steun! Nu maar duimen en hopen dat Huckerby weer snel opknapt! Ik hou jullie op de hoogte!

  9. Huckerby heeft gisteravond en vanochtend een beetje stro gegeten! (Waarom de eigenwijzeling geen hooi neemt geen idee, heb de meest lekkere smaken liggen...) Maar hij at in ieder geval een flinke pluk stro met genot op, dus hopelijk is de stap naar hooi nu ook makkelijker gezet?!

    Vanochtend zijn ontlasting naar de da gebracht, eind vd dag of morgen krijg ik daar de uitslag van.

  10. Bedankt voor jullie reactie, dit geeft mij een duidelijker beeld van wat een ontlasting onderzoek nog meer aan het licht kan brengen behalve de aanwezigheid van parasieten. Ik ben zeker niet van plan op te geven, Huckerby is mij veel te veel waard! Maar omdat de klachten zo vreselijk vaag zijn en geen enkele maatregel schijnt te werken ben ik bang dat er misschien niets aan te doen is. Het maakt me zo machteloos... Zijn vriendinnetje Phoebe lijkt ook al onder het hele gebeuren te lijden. Zij is veel stress gevoeliger dan Huckerby en lijd onder het feit dat ik ze op momenten vd dag moet scheiden. (Huckerby krijgt zo'n beetje alles voorgeschoteld wat hem maar ah eten krijgt en Phoebe wordt ook kieskeurig door al die lekkere paardenbloemen e.d die voorbij komen. Resultaat; madame eet alleen het lekkers en laat het hooi links liggen. Maar ik wil ze ook niet t lang van elkaar scheiden want ik merk dat phoebe er slecht tegen kan. Pfff ik weet het soms gewoon niet meer en ik weet niet meer waar ik goed aan doe en waar niet aan. Als ik niet oppas heb ik straks ook een zieke phoebe...

  11. Hallo! Weet niet of iemand dit leest op Koningsdag vandaag maar even een update rondom Huckerby. De probiotica lijkt nog geen effect te hebben. De situatie blijft hetzelfde; Huckerby eet alleen wat SS brokken, af en toe een klein beetje van een paardenbloem of wortelloof maar niet genoeg om zijn darmen normaal te laten functioneren. Ik geef hem 4x daags ciseral + emeprid/primperid en dwangvoeding (critical care). De probiotica (fibreplex) krijgt hij 3x daags. Naast het dwangvoeren probeer ik hem ook nog extra vocht toe te dienen vanwege de zachte ontlasting.

    Waar gaat dit naartoe? Huckerby is acht jaar, ik weet niet in hoeverre allerlei onderzoeken zinvol zullen zijn... De dierenarts wil morgen zijn ontlasting onderzoeken, maar heeft dit niet alleen zin als er sprake is van een parasiet? Wat kan een da nog meer afleiden uit zo'n onderzoek?

    Als hij nou stilletjes met pijn in een hoekje lag of als de stress hem duidelijk teveel zou worden... Maar hij is nog net zo vrolijk en ondeugend als anders. Ik geef hem zijn medicatie en dwangvoeding nu binnen omdat ik hem dan vanwege ontsnappingsgevaar niet zo in de houdgreep hoef te houden. Hij rent daarna nog even heerlijk door de ruime woonkamer en maakte om de haverklap binkies (vreugdesprongetjes).

  12. Ik vergeet er helemaal bij te vermelden dat er gelukkig wel plasjes in de ren liggen dus dat is positief. Nog weer een voordeel van het feit dat hij nu even apart zit.

    Je voelt je zo ongelooflijk machteloos als maatregelen die zouden moeten werken geen effect lijken te hebben en je weet niet of en wat een andere mogelijke oorzaak zou kunnen zijn vh niet eten...

  13. Jouw konijn heeft hoogstwaarschijnlijk gas in zijn buik en dit is dodelijk als je geen actie onderneemt. Gelijk de (weekend) dierenarts bellen. Hier kun je helaas echt niet mee wachten. Probeer in de tussentijd het buikje vh konijn te masseren, dit kan helpen. Maar alleen als ze het toelaat. Succes!

  14. Kolino, ik heb hem niet zien drinken en dat baart mij ook best zorgen. Al haalt hij waarschijnlijk ook vrij veel vocht uit de groente die hij nog eet en natuurlijk het dwangvoer die aangemaakt wordt met water. Gisteren heb ik hem een aantal keren wat water via een spuitje in de mond gegeven omdat hij vrij zachte ontlasting had en ik bang was voor uitdroging.

    Het viel mij op dat het water geven hem stress gaf terwijl hij de dwangvoeding lekker lijkt te vinden. Hoeveel milliliter water moet een konijn dagelijks ongeveer gegeven worden?

  15. Karina, ik geef hem inderdaad ook dwangvoer (recovery) en dit verloopt heel goed, lijkt hier weinig stress van te ondervinden. De groente die ik gisteravond had neergelegd waren vanochtend gelukkig wel zo goed als weg. Om hem zoveel mogelijk zelf ah eten proberen te krijgen, probeer ik hem niet teveel dwang te voeren (zo'n twee a drie keer per dag, afhankelijk van hoeveel hij zelf heeft gegeten)

    Ik houd Huckerby sinds gisteren ook enigszins apart van haar maatje Phoebe. Hij zit namelijk in de buitenren die gekoppeld is aan de kooi (ze hebben dus nog contact met elkaar) en zij in de kooi. Uiteraard heb ik de buitenren regenproof gemaakt. Maar het is slecht te controleren of huckerby zelf ook eet wanneer ze samen zijn omdat zij hem iedere keer voor is en ik begon ook aan Phoebe te merken dat zij het hooi links liet liggen vanwege alle lekkere paardenbloemen etc.

    Ik ben heel erg benieuwd hoe jullie dit doen wanneer een vd konijnen ziek is! Want ik realiseer me goed dat het samenzijn van hen beide ook kan bijdragen ah herstel.. Maar er zitten momenteel zoveel nadelen aan! Bovengenoemde dus en ook het feit dat ik vanwege de sullige constructie vh hok Huckerby niet te pakken krijg voor z'n medicatie e.d. Wat vervolgens super veel stress oplevert als ik het iedere keer probeer. Nu kan ik hem heel makkelijk en stressloos uit de ren pakken.

  16. Het is inderdaad fibreplast met het draaiwiel. Ik hoop dat dit gaat helpen inderdaad. Vanwege Koningsdag kan ik dinsdag pas weer bij mijn da terecht en ik maak me zo'n vreselijke zorgen. Ik heb vanochtend vroeg wat SS brokken en paardebloemen (zijn favo maaltje) bij hem neergelegd en nu uren later heeft hij hier niet of amper van gegeten. Wat mankeert hij nou toch? Ik ben zo bang dat ik hem een volgende keer heel zwak aantref... Met al die middelen zouden zijn darmen toch weer dusdanig op gang moeten komen dat zijn eetlust juist weer toeneemt? (Ciseral + emperid/primperid en nu dus ook die fibreplast)

  17. Ik heb gisteren ah eind vd dag nog even overleg gehad met de da en ze heeft me een probiotica meegegeven (= een soort pasta die de darmen zouden moeten helpen om weer te herstellen) en dit probeer ik dan t/m dinsdag en dan heb ik weer contact met de da. Als er dan geen verbetering te zien is wil ze Huckerbys ontlasting onderzoeken. Iemand ervaring met de pasta? Hij lijkt het best lekker te vinden maar zou het ook echt helpen? En dat onderzoek vd ontlasting... Zijn daar mogelijke oorzaken uit te halen? En zo ja... Heeft het dan zin om Huckerby door een medische molen te halen? (Huckerby is 8 jaar en dus al behoorlijk op leeftijd) Zou dit hele gebeuren niet gewoon een ouderdomskwaal zijn? Vroeger herstelde hij immers veel sneller van problemen met z'n darmen.. Zulke lastige beslissingen allemaal!

  18. Bedankt iedereen voor het meedenken! De haakjes verwijderen is inderdaad onder narcose gedaan en er is ook niks geknipt, maar geslepen (zeg ik dat goed?)

    Ik ben heel erg bang dat ik in een neerwaartse spiraal terecht kom met Huckerby. Ik verbeeld me ook al dat hij sneller uitgekeken raakt op de paardebloemen en het wortelloof... En die zachte ontlasting zit me ook niet lekker... Ik heb sowieso nog weer contact met de da vandaag, maar heb het idee dat de opties steeds minder worden... Want waarom komen die darmen nou niet op gang? Hij heeft weleens eerder langzame darmpjes gehad (bijna stilgelegen zelfs en toen was ie met een paar dagen ciseral alweer op de goede weg...) heb nu het idee dat er stilstand is qua ontwikkeling en zelfs een heel langzaam achteruitgang als ik me bedenk dat ie na de ingreep nog andijvie en witlof at en af en toe zelfs nog twee of drie sprietjes hooi... Pfff wat maakt dit me onzeker en bang!

  19. Met de medicatie durf ik eerlijk gezegd echt niet te stoppen, z'n darmen werken daarvoor echt te traag... Ben bang dat z'n eetlust dan binnen no time weg zal zijn... Hij lijkt gelukkig niet heel gestresst te zijn, maar heeft natuurlijk wel een gezonde afkeer van het oppakken. Maar dit is 3x daags dus valt nog best mee.

    Ik heb hier inmiddels iets van vijf verschillende soorten kruidenhooi en hij kijkt er niet eens naar om als ik het er neer leg... (Heb nu ook zo'n nature dinner met allemaal lekkere hooisoorten en kruiden e.d van vitakraft gekocht maar ook dat eet ie niet)

    Maar ik maak me nu ook best zorgen over wat ik net aantrof in zijn kooi; zachte poep waarvan ik zeker weet dat het geen blindedarmkeutels zijn... Het is niet rond zoals een keutel zou moeten zijn, maar ovaal en heel zacht! Hoe ernstig is dit en waar wijst dit op? (Hij heeft geen nieuwe groentesoort gehad!)

  20. Oeh dat van de Metacam wist ik niet! Geen idee dat die de eetlust onderdrukken... Hij krijgt het sowieso maar 1x per dag... Zal eens kijken of ik het vandaag over zal slaan... Flesje kostte 20 euro en om deze nu te vervangen voor carpofen... Twijfel sowieso of hij überhaupt pijn heeft... Aangezien hij vd week geen gas of verstopping bleek te hebben. Pijnstilling was meer voor het tongetje bedoelt die geïrriteerd was door de haakjes. Of kan een konijn ook pijn hebben van darmpjes die slecht op gang zijn? (Da had het hier wel over namelijk..)

  21. Het weghalen van de haakjes is volgens de da goed verlopen. Maar zijn darmstelsel krijg ik niet goed op gang. Volgens de da heeft hij geen gas of een verstopping in zijn darmen. Wel voelde ze dat er op dat moment weinig keutels zaten en hoorde ze dat de darmen weinig geluid maken. Maar je zou toch denken met twee soorten darmstimulerende middelen (werkend op twee verschillende gebieden vd darm) , pijnstilling, dwangvoeren en zelfstandig eten van SS brokken, paardebloemen, wortelloof hem weer op gang zouden moeten brengen? Hij maakt verder een actieve indruk, zit niet zielig in een hoekje. Maar hij keutelt afwijkende druppelvormige keutels die kleiner zijn (af en toe zelfs inie mini) En hij eet zijn belangrijkste voer niet; namelijk hooi! (En nog een aantal groentesoorten waar hij voorheen ook gek op was)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .