Ga naar inhoud

Bunbunlove

Members
 • Items

  18
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Bunbunlove's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

1

Reputatie

 1. @Evee precies hier dacht ik ook al aan. Daarom dat ik het heel moeilijk vind. Het ideale zou inderdaad zijn dat er iemand 2x aan huis zou komen. Ook omdat ze pas 7 maanden oud zijn en in hun pubertijd zitten ben ik bang dat hun gedrag gaat veranderen. Ze worden sowieso niet graag opgepakt en als je het probeert zie je gewoon hun houding veranderen. Dus ik vermijd dit zoveel mogelijk.
 2. Bunbunlove

  Konijnenhotel

  Iemand ervaring met een konijnenhotel? Onze konijnen lopen 24u los in huis en tuin. Nu willen we graag in oktober 1 a 2 weken op vakantie gaan maar vinden het zo moeilijk om ze bij iemand thuis brengen omdat we niet kunnen verwachten dat ze daar ook los mogen. We zagen dat er verschillende konijnenhotels zijn maar ik vraag me af: Kan de zindelijkheid veranderen als ze ergens anders geplaatst zijn voor een korte periode? Hoe lossen jullie dit op tijdens vakanties? Kunnen ze voor een lange tijd alleen zijn in huis? ( natuurlijk moet er iemand iedere dag komen voederen) Alle tips en ervaringen welkom!!
 3. @Marieke 1981 ik heb dit nu dus ook. Ze zijn beide al 9weken gecastreerd. Ze waren kort daarna zindelijk. Ze lopen de hele dag (niet snachts) vrij rond in de woonkamer maar nu dat ze ook iedere dag toegang tot de tuin hebben zijn ze niet meer zindelijk. Ze keutelen en plassen overal in hun ren. Ik weet niet hoe ik hun dit moet afleren. Ik heb een tapijt in hun ren liggen. Zou ik die eruit moeten halen?
 4. Ja we overwegen onze overkapping dicht te maken met glazen schuiframen en daar hun verblijf te maken. Helemaal naar buiten verplaatsen ben ik bang dat ze minder sociaal gaan worden en dat ik ze dan nog moeilijker kan oppakken 😕.
 5. Nou daar ben ik weer! 🙈 Mijn 2 konijnen van 4,5mnd lopen de hele dag los in mijn woonkamer. Alleen s'nachts gaan ze hun ren in (+- 4m2) Het zijn schemerdieren dus rond de avond beginnen ze heel actief te worden en dan wordt echt ieder meubelstuk geproeft! Ze beginnen soms zelfs vanaf de buitenkant aan hun ren te knagen?! Mijn eettafel begint er designvol uit te zien maar mijn partner kan er echt niet meer mee lachen. Hij heeft zelfs al een paar keer aangegeven ze weg te willen doen. Ze zijn wel heel sociaal maar oppakken en aaien zit er niet echt in dus hij vind dat we er weinig aan hebben. Hij snapt ook niet dat ze vrij rondlopen en wilt dat ze in hun ren moeten zitten met een paar uurtjes vrij rondlopen onder toezicht. Ik vind het alleen zo zielig om ze nu opeens in hun ren te laten en een paar uurtjes eruit te laten. Wat vinden jullie? Hoe leven jullie konijnen? Hebben jullie tips? Fotos van ren en speeltjes zou heel hulpzaam zijn. 🙏 Alvast bedankt.
 6. Ja ik geef hun nu ook veel minder karton. Het heeft me toch wel een beetje afgeschrikt hoor. Ik dacht echt dat het fout zou aflopen met Bobby. Maar bedoel je die voerballen met gaatjes? Waar je snoepjes of pellets in kan stoppen?
 7. Bunbunlove

  Oscar

  Heel veel sterkte 😔
 8. Ohh wat verschrikkelijk om op deze manier je konijn kwijt te raken. 😭😭 Heel veel sterkte!
 9. Ja ik ben zo blij dat hik weer de oude is. Naar de DA gaan hoeft nu dus niet meer maar ik moest hem wel in de gaten houden. Hebben jullie tips qua voeding en speeltjes... want ik weet dat karton niet wauw is maar ze amuseren zich er zo goed mee. Maar mss is dat wel de boosdoener geweest. Ik zou niet weten wat ik hun moet geven. Ze hebben balletjes, bijtstokjes. Wilgenbrugjes etc. Maar de kartonnen doos van de Lidl is echt hun dingetje 🤣
 10. Even een update. Inmiddels wou hij toch uit mijn hand wat biks en peterselie eten. Hij bleef wel op zijn plek zitten waar ik hem op een dekentje had gelegd. Opeens zag ik een paar dikke langs hem keutels liggen. Dus misschien een verstopping? Daarna begon hij weer rond te rennen maar zie nu wel wat verschillende formatten keutels en een paar blindedarmkeutels. De dierenarts heeft me inmiddels terug gemaild dat ik kon langskomen.
 11. Bedankt! Ik maak me echt zorgen want hij weet zich echt geen houding aan te nemen. De voedster merkt het ook aan hem en laat hem ook met rust, komt wel af en toe naar hem toe om te checken. Zo lief om te zien. Ik heb de dierenarts gemaild omdat hun lijn steeds bezet is. Ik hoop straks te kunnen gaan en probeer nu vanalles om hem toch te laten eten. Vraag me alleen af wat het kan zijn? Teveel kruiden? Ik geef ze veel van weide kruiden, brandnetel, kamille, paardenbloem omdt ze dat heerlijk vinden.
 12. Iedere ochtend krijgen mijn ram en voedster (beide 4mnd en gecastreerd) peterselie, dille en een paar gram pellets. S'avonds krijgen ze het overige deel van hun pellets en ook tussendoor wat gemengde kruiden en natuurlijk ongelimiteerd hooi. Maar deze morgen stond alleen de voedster op haar eten te wachten. Mijn ram komt wel even kijken als ik er sta maar wilt dan languit liggen maar vind zijn houding niet. Hij zit op dit onder mijn salontafel als een klein bolletje en wilt nog steeds niets eten. Moet ik me zorgen maken? 😔
 13. @Marjoleink, ja inderdaad. De dierenarts kwam wel heel zelfzeker over als ik haar iets vroeg en bij het nachecken en vaccinaties geven vond ik haar heel zorgzaam overkomen. Naar mijn gevoel leek het wel dat ze wist waar ze over sprak. Voor mij is de konijnenwereld heel nieuw🤭 dus ik ben echt blij dat ik veel info via deze site kan krijgen en jullie reactie zijn ook heel hulpzaam, bedankt hiervoor!
 14. Ja ik vind dit ook heel jammer want dan had ik nu alleen een rammetje genomen en daarna pas een vrouwtje erbij gehaald misschien wel zoals je zei via een opvang. En ja ik ben met hun beide op 10weken naar de dierenarts geweest. Die gaf me aan dat ik ze op 14weken samen kon laten helpen zodat ze daarna gewoon samen konden blijven. Je zou er dan vanuit kunnen gaan dat de dierenarts wel weet wat ze zegt dus ja ik dacht "perfect dan hoef ik ze nooit uit elkaar te halen" maar nu lees ik hier vanalles 😓
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .