Ga naar inhoud

Conijn123

Members
 • Items

  54
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Conijn123

 1. Zacht tandenknarsen is het inderdaad een teken dat ze op haar gemak is. Je ziet het ook aan de lichaamshouding als ze tandenknarst van pijn zal ze waarschijnlijk niet lekker languit liggen, maar eerder in elkaar gedoken in een hoekje zitten. 

  • Bedankt 1
 2. Het kan ook helpen om op een vast moment naar ze toe te gaan met wat lekkers, bijvoorbeeld wat groente en dit ook uit je hand te geven. Als ze het eenmaal weten dat ze op dat vaste moment iets lekkers krijgen zullen sneller geneigd zijn om naar je toe te komen en misschien kan je ze dan ook even aaien als ze het toelaten. 

 3. Hier was er ook wel veel vuurwerk en ook veel harde knallen. Gelukkig bleven mijn konijnen erg rustig. Rond twaalven zaten ze gewoon rustig hooi te eten. Af toe spitsten ze hun oren als een harde knal was, maar gelukkig hoor je de knallen binnen ook een stuk minder. 

 4. Ik doe ook clickertraining met mijn konijnen. Veel konijnen vinden dit leuk en het is een goede manier om ze bezig te houden. Ik oefenen het op hun eigen plek waar ze altijd al zijn. Dan hoef ik ze ook niet te verplaatsen naar een andere plek. Ze zijn altijd met z’n tweeën ook als ik clickertraining doe. Het is ook wel fijn soms doet één van mijn konijnen mee en doet de andere iets anders, maar meestal doen ze samen mee en dat gaat prima. Ik zou je aanraden om bij de clickertraining je konijnen gewoon bij elkaar te laten. Tenzij dat niet gaat omdat ze nijdig naar elkaar toe worden om het eten of als het samen niet lukt dan kan het soms beter zijn om apart te van elkaar bezig te zijn. In dit artikel staat ook informatie over clickertraining https://www.bunnybunch.nl/informatie/clickertraining-met-konijnen

 5. Wat lastig is dat. Ik herken het ook van mijn oude konijntje, die wilde na een tandoperatie ook 2 dagen bijna niet eten. Zachte blaadjes zoals weegbree en paardenbloem bladeren wilde hij dan nog wel wat eten. Misschien inderdaad wat groenvoer wat zij normaal lekker vindt blijven proberen. Dat is vaak zachter dan de brokjes en het hooi en makkelijker te eten. 

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .