Ga naar inhoud

Barbara

Members
  • Items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Barbara

  1. EVEE, ik had ook nog niet verwacht dat hij zou dekken, want ik had gelezen dat grote ras konijnen pas geslachtsrijp zijn op 4 tot 5 maanden. Maar ik durf de gecastreerde ram er pas weer bij te zetten als de 33 dagen voorbij zijn na de dekking. Ze kunnen nu elkaar gewoon zien en ruiken, dus hoop dat ze niet zwanger is en ik ze volgende maand weer samen kan laten. Maar ik moet maar net de pech hebben dat ze wel zwanger is, dan moeten ze na de geboorte nog twee maanden apart zitten. 

    De buitenren is klaar, maar wil ze niet teveel stressen door ze bij elkaar weg te halen. Ik hoop in het voorjaar ze naar buiten te kunnen doen en er dan buiten konijnen van te maken. Ik woon in een kleine loft, dus ze nemen 1/3 van m'n woonkamer in beslag met hun hokken en rennen. Maar goed. Ik heb de keuze gemaakt om ze aan te schaffen, dus nu moet ik ook goed voor ze zorgen. 

    Het vrouwtje is nog veel te jong voor babies, dus mocht ze een nest hebben, dan betwijfel ik of ze het gaan overleven. 

    Ik heb nu geleerd om ze niet meer te veel te verwennen. Maar ze zijn nu al zo verwend dat ze sommige dingen niet meer graag eten. Ben deze week met het fruit begonnen en doe daar heel zuinig mee, zodat ze daar niet ook op uitgekeken raken. Ze hebben wel 24/7 onderhoudskorrels, dus eten niet veel kruidenhooi. 

    Kan ik nu ineens minderen met alles? Ze even geen Sla, etc geven en gelimiteerde korrels, gaan ze dan weer hun kruidenhooi eten? Of gaan ze dan stoppen met eten? 

  2. Hoi iedereen. Ik ben nieuw hier, maar zat met een vraag. 

    Ik heb twee reuze vlinders aangeschaft, toen 7 weken oud. Dit met de bedoeling dat het buiten konijnen zouden worden en de kantjes van mijn weide zouden schoonkuisen, omdat ik er niet kan maaien door beukenhaagjes. Nou kwam ik na het aanschaffen van de twee konijnen, dat ze beukenhaag eten. Dus uiteindelijk kan ik ze niet gebruiken waarvoor ze bedoeld was. Nu zijn ze 15 weken oud en hoog tijd om ze naar buiten te doen, zodat ze kunnen voorbereiden voor winter. Maar... Mijn mannetje heeft mijn vrouwtje gedekt op 13 weken oud. Nu weet ik niet of ze zwanger is, dus moet ze binnen blijven tot het einde van deze maand/begin volgende maand (28-33 dagen) om te zien of ze jonkies krijgt. (ik heb er nachtmerries van, hoop zo van niet.) 

    De avond dat ze gedekt is, heb ik het niet gezien, ik zag het pas in de morgen en heb ze gelijk apart gezet. 

    Vorige week is m'n mannetje gecastreerd, dus om deze twee redenen zitten ze apart (mogelijke zwangerschap, vruchtbaarheid tot 3 weken na castratie). 

    Nu zijn mijn konijnen enorm verwend. Elke week twee boodschaptassen vol met sla, bloemkool, broccoli, selderij, wortels, appels, komkommer, etc. Maar nu heeft het mannetje geen interesse meer in de sla, etc. 

    Heb deze week fruit gekocht en ze zijn dol op druiven, banaan, etc. 

    Nu heb ik geleerd om ze maar max 2 druifjes (pitloos) per dag te geven. 

    Ik denk dat ik ze te veel en vaak (elke avond) Sla, Wortels, broccoli, bloemkool, etc heb gegeven en ze verwend zijn geraakt en het nu niet meer graag eten. 

    Wat moet ik doen? Ze een tijd dit allemaal niet meer geven? (mijn koelkast ligt er vol mee.) Ze minder brokken geven? Geen idee. 

    Hebben jullie tips? Ze hebben een grote bak fris water en kruidenhooi 24/7. Ze zijn zindelijk, dus heb schone hokken en maak hun toiletten drie keer per dag schoon. 

     

    Dus tja, nu met die mogelijke zwangerschap worden het maar binnen konijnen. Ze hebben allebei een grote plastic hondenbench met houtkorrels en een ren van +/- 2,5 m2. 

    Dit zijn mijn eerste konijnen ooit en nooit de bedoeling geweest om ze binnen te houden. Maar goed, helaas is het wel zo gelopen. 

     

     

    Iemand tips? 

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .