Ga naar inhoud

Mickey84

Members
 • Items

  31
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

Berichten die geplaatst zijn door Mickey84

 1. Update:

   

  Ze eten meer & meer hooi!

   

  Ze zijn ook fan van witloof en selder, dit krijgen ze dus soms als tussendoortje.

  Ik lees dat velen andijvie geven maar dit is niet te verkrijgen in onze supermarkt.

 2. Ja, het kan bij een stevige bui wel wat lawaai maken maar eigenlijk is dit ook maar een monotoon geluid (naar mijn gevoel) en is dat vrij snel achtergrondruis.

  En zoals Evee zegt, zulke harde buien zijn er niet vaak en zijn dan ook vaak van vrij korte duur.
   

 3. De nachten zijn idd een stuk kouder geworden!

  Hier dus ook al stro in het hok bijgelegd ipv de hooi die ze lieten liggen de dag voordien.

  Prachtig om te zien hoe ze daar iedere keer hun eigen ding van maken in hun hok. Je hoort ze dan echt 'werken' om het naar hun zin te schikken.

   

  Eens het echt koud wordt leg ik gewoon een massa stro in hun hok zodat ze zelf een holletje kunnen knutselen. (Tip hier op Bunybunch gelezen 😃)

 4. Ik merk ondertussen al verbetering.

  Timothy is hun favoriet dus meng ik deze met gewone hooi en ik merk toch dat ze er duidelijk van eten.

  Biks geef ik nu enkel 's avonds (rond de 60gr)

  Overdag zoals gezegd dus zolang het kan een tak verse bladeren ( berk of els ).

  Wat groenten.

  Ondertussen ook nog rucola geprobeerd, totaal geen succes haha.

  Iedere keer als we naar de winkel gaan nemen we iets anders mee ( afgaande op de veilige lijst van Bunnybunch), om zo te leren wat ze graag hebben als extraatje.

  • Vind ik leuk 1
 5. Het gewicht staat niet in de boekjes. Dus heb ik geen idee wat ze wegen.

   

  Ik ga het vanaf morgen zo proberen

   

  's morgens verse hooi en water verversing

  's middag 2 takjes van een boom ( zolang er nog blaadjes aanhangen ) ( vandaag van de eik, vonden ze lekker )

  namiddag mogen de kindjes groentjes gaan brengen ( vandaag radijsjes, Mellow was fan, Noortje gaf er niks om haha)

  Dan 's avonds biks aanbieden. Hoeveelheid zal voor beide samen misschien een 30gr zijn?

   

  Wat denken jullie van dit schema?

 6. Ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk niet weet hoeveel ze wegen. Ik ga de boekjes eens bekijken.

  Denk wel dat ik teveel biks geef. Een kommetje vol, 1 kommetje heb ik al weggenomen.

   

  Al doende ga ik bijleren en de tips van jullie erbij nemen.

  Wat is jullie dagschema qua voeding?

 7. Hey!

   

  Eerst een update: Mellow & Noortje zijn nu bijna een weekje bij ons. Ze zorgen echt wel voor rustgevende momenten, ook bij mezelf wat ik op voorhand niet had verwacht.

  Mellow is helemaal gewend aan ons en huppelt gezellig rondom ons heen wanneer we in de ren zitten. Mellow laat zich ook goed aaien. Oppakken doen we ze nooit. Dat heb ik ook direct duidelijk gemaakt aan mijn kindjes. Ik wil wel nog proberen om ze op onze schoot te krijgen zonder dat wij ze er zelf opzetten.

  Noortje heeft zoals gezegd tijd nodig om aan ons te wennen, tijd die we haar ook volledig gunnen. Zo nu en dan komt ze toch al een stukje voeding uit mijn hand halen. Dat vind ik al een hele grote stap voor haar!

   

  Nu de reden waarvoor ik dit topic start:

   

  Ik heb de indruk dat ze bijna geen hooi eten.

  Ik had hooi gekocht uit een dierenwinkel ( plastieken zakken gemengd met kruiden )

  Locaties waar hun hooi nu wordt aangeboden: hooiruifje welke ophangt op de plaats waar ze hun behoefte doen (daar heb ik ze nog nooit iets zien eten) en een houten hooiruif in het midden van de ren. (hier meng ik soms we vers gras onder geplukt uit de weide hier, tot nu toe ook weinig resultaat)

  De biks wordt wel gesmaakt, de dagelijkse takken met blaadjes (vooral berk en es momenteel, we wonen omringd door bos dus voorraad genoeg!) gaan ook vlotjes binnen.

  Qua groenten krijgen ze na schooltijd een potje met komkommerschil, wortelschil, perenschil,... (afhankelijk van wat er is)
   

  De keuteltjes vertonen geen afwijkingen en ook qua hoeveelheid zie ik geen problemen.

   

  Ik heb nu een hooiassortiment besteld bij een online dierenwinkel. Ben benieuwd of ze daar beter van gaan eten.

   

   

   

  Tips?

   

 8. En hier zijn ze dan!

   

  Mellow & Noortje

   

  Mellow is de pluisbol links op de foto en degene langs Nora.

  Hij had al snel voldoende vertrouwen om langs ons heen te huppelen.

   

  Noortje gaat een beetje meer tijd nodig hebben, al kwam ze soms ook al eens snuffelen bij ons.

   

  Ja, we zijn al verliefd op ons koppeltje!

  IMG_2950.jpg

  IMG_2953.jpg

  • Vind ik leuk 7
 9. 3 hours ago zei Miekmoek:

  Logisch dat je even gaat aankijken met de toiletten, heb ik ook gedaan. En zo'n open kattenbak heb je in elke dierenwinkel zo gehaald als het toch nodig blijkt te zijn. 

  Science Selective is idd goed voer, veel mensen hier geven dat. 

   

  Heb je al wel een waterflesje? Enige vorm van water in het hok is sowieso wel erg belangrijk 😅 Mijn konijnen waren in de opvang gewend om uit een fles te drinken en het is mij nooit gelukt om ze over te laten stappen op een waterbak. Op zich drinken ze ook goed en genoeg uit de fles en het is voor mij minder onderhoud, dus wat dat betreft vind ik het ook prima zo. 

   

  Foto's zien er leuk uit! Iig ligt er al genoeg hooi overal 😄 De eerste week zullen ze waarschijnlijk minder hooi eten dan ze normaal doen omdat ze moeten wennen aan jullie en de nieuwe omgeving. 

  Waterfles is geïnstalleerd ja, die staat dicht bij het hok aan de andere kant.

   

  Ik ga nu onze dochter van school halen en dan gaan we haar het nieuws vertellen!

  • Vind ik leuk 2
 10. 1 uur geleden zei Evee:

   

  Te veel vragen stellen kan hier niet hoor! 🙂

   

  Ik heb ook 2 hoektoiletten gekocht, wat doen jullie daar in? Kan het voorkomen dat ze elk een eigen toilet kiezen? Daarom voor de zekerheid 2 aangekocht. Zullen zien wat er gaat gebeuren eens ze thuis zijn.

  Ik gebruik ook geen hoektoiletten, maar kattenbakken, ik heb deze op het moment in gebruik: https://www.bunnybunch.nl/konijnenhokken/moderna-toiletbak-metrand-blauw-42cm.html en deze, een maatje groter https://www.bunnybunch.nl/konijnenhokken/moderna-toiletbak-metrand-blauw-50cm.html

  Elk koppel heeft dus een kleine en een grote toiletbak in de ren staan. Per konijn een toilet, hoewel ze niet direct een voorkeur hebben voor een eigen toilet.  De hoekbakjes vind ik aan de kleine kant, hoewel ik weet dat er ook mensen zijn die het ideaal vinden. Maar zelf vind ik het dus niets 😄 Hier zitten ze graag samen in de toiletbakken, dat moet dus wel passen.  Boven de toiletbakken hangen hooiruiven, konijnen knabbelen graag op hooi als ze keutelen.

  Ik gebruik er back-2-nature, houtkorrels of hennepvezel in. Ik pak meestal een kapotte zak mee uit de webwinkel 😉 Of waar ik veel van op voorraad heb. Het wisselt dus soms wel wat er in zit. Als toplaagje doe ik op de toiletbakken meestal wat budget hooi. Ik merk dat wat iemand fijn vind, ook gewoon echt per baasje en konijn verschilt. Niet elke situatie is hetzelfde, als je toiletbak kan inregenen is back-2-nature of houtkorrel in zo een bak echt niet handig. Dan is hennepvezel fijner.

   

  De vloer van de ren is beton. Voorzien jullie daar ook nog iets?

  Ik heb schuilhokken met daarin traliekooi-onderbakken. Daar zit nu hennepvezel in met een dun laagje stro. In de winter stop ik daar een dikke laag stro in. Verder lopen ze gewoon op de stoeptegels, geen bodembedekking in de ren dus verder.

   

   

  Hooi & biks

  Biks zijn geperste brokken. Het ziet er eenzijdig uit. Geen mengelingen met allerlei ongezonde lekkernijen er tussen zoals mais en erwten, maar saaie staafjes. Supreme selective of Beaphar Care+ zijn voorbeelden van biks die makkelijk verkrijgbaar zijn in veel winkels en die goed in de smaak vallen bij zowel de konijnen, als de baasjes 😉

  Wat hooi betreft is een weidehooi of kruidenhooi prima, dat zijn gemengde hooisoorten. Ik zou nog niet enorm veel inslaan, maar even aankijken wat ze lekker eten. Snoepjes zijn inderdaad niet nodig. Je kan beter af en toe gewoon een brokje uit de hand geven als lekkernij, veel gezonder en net zo effectief voor het tam maken 😄

   

  Zetten jullie ook water in het hok?

  Ik heb waterbakken in de rennen staan. Konijnen drinken graag lekker gulzig uit een waterbak, een fles kost veel moeite en daardoor drinken ze minder (en dat kan op termijn verstopping & gebitsproblemen geven). Ik gebruik stenen honden voerbakken als waterbakken. Stevig, kan genoeg in, kunnen ze met z'n tweetjes tegelijk uit drinken.

   

  Speeltjes & accessoires

  Een extra huisje / knaagmateriaal is helemaal prima. Een losse hooiruif /hooiwagen is ook prima, hooi is heel belangrijk voor konijnen dus dat kun je het best op een aantal plekken aanbieden.

   

  Volgens mij zijn jullie aardig goed voorbereid hoor!

   

   

   

   

   

   

  Bedankt voor het uitgebreide antwoord

   

  Iedereen trouwens bedankt! Veel nuttige info al

   

  Ik heb de hennep ondertussen dus al uit het hok verwijderd.

   

  De hoektoiletten bevatten nu hennep en hooi om gezellig te eten tijdens hun behoefte

  Voorlopig ga ik uiteraard eventjes afwachten hoe ze het doen met de hoektoiletten.

   

  Een waterbak heb ik dus nog niet... Zal ik ook nog moeten voorzien.

   

   

   

   

 11. 15 hours ago zei happy211:

  Dat klinkt alsof je het goed voor elkaar hebt. En maak je geen zorgen dat je te veel vragen stelt, we vinden het leuk om je te helpen. 

   

  Op welk merk biks is de keuze uiteindelijk gevallen na de research?

   

  Ik heb zelf alleen hennepvezel in de toiletten, niet in het hok zelf. Afhankelijk van het hok, als de bodem niet te glad is, kun je dit in de zomer ook gewoon leeg laten. Dat helpt vaak wel om ze zindelijk te maken zodat ze alleen in de toiletten plassen en keutelen. In de winter is het belangrijk om er stro in te leggen voor de warmte, maar met de huidige temperaturen is dat nog niet nodig. Denk aan temperatuur 's nachts onder de 10 graden. 

  Ik heb zelf 1 groot toilet, dus ik heb geen ervaring dat ze ieder een toilet kiezen. Als je zorgt dat bij beide toiletten hooi hangt/ligt, dan denk ik dat ze allebei gebruikt zullen worden, dat ze gewoon keutelen in de bak waar ze op dat moment aan het eten zijn. 

   

  Ik heb zelf geen waterbakje in het hok, alleen in de ren. 

   

  Veel plezier met de verrassing morgen!

  Ik ga deze korrels kopen: Science Selective Rabbit Adult

 12. Ondertussen ook wat aankopen gedaan

   

  Voor in het hok zelf hebben we hennepvezels als bodembedekking aangekocht. (Zou het beste moeten zijn voor de konijntjes volgens mijn research)

   

  Ik heb ook 2 hoektoiletten gekocht, wat doen jullie daar in?

  Kan het voorkomen dat ze elk een eigen toilet kiezen? Daarom voor de zekerheid 2 aangekocht. Zullen zien wat er gaat gebeuren eens ze thuis zijn.

   

  De vloer van de ren is beton. Voorzien jullie daar ook nog iets?

   

  Hooi met kruiden (3 zakken met verschillende kruiden), afwachten hoe snel dit verorberd wordt.

   

  2 eetbakjes voor de bijvoeding, ik wist dat ik biks zou moeten kopen maar de benaming 'biks' kwam nergens terug in de 2 dierenwinkels waar ik ben geweest.  Ik ben ook achterdochtig als ik raad zou vragen aan de verkopers want ze kunnen je op die momenten alles 'aansmeren'. Dus wou ik eerst nog research doen.

  Ondertussen opgezocht welke merken 'biks' kunnen zijn. Die ga ik dus nog bijhalen.

   

  Drinkvoorzieningen zijn in orde. Zetten jullie ook water in het hok?

   

  Nog een apart 'huisje' waar ze ook aan kunnen knabbelen

   

  Wat speeltjes, vooral gekeken of het mogelijk was om er iets in te steken waardoor ze wat moeite moeten doen om het lekkers eruit te halen.

   

  Ik ben weggebleven van voorverpakte 'snoepjes'. Lijkt me niet nodig.

   

  Een mini-hooiwagentje staat in bestelling (Deze kon ik niet aan weerstaan haha!) en ook nog een graafbak met zand.

   

  Nu nog zeker twee tonnen om hooi en de bodembedekking in te stockeren zodat er geen ongedierte aan kan knabbelen.

   

  Morgen als Nora naar school is gaan we de ren volledig inrichten met deze spulletjes. Als ze thuiskomt wacht haar dus alvast een grote verrassing!

  En dan nog vertellen dat we dan nog een koppeltje gaan halen! Ze gaat 'ontploffen' van blijdschap 😀

   

  Tips zijn zeker nog welkom.

   

  Mocht ik hier te veel vragen stellen ofzo, laat maar weten.

  Ik had nu teveel vragen en wou niet voor iedere vraag een topic openen op verschillende locaties...

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .