Ga naar inhoud

Mickey84

Members
 • Aantal items

  16
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

Mickey84 won de laatste dag op 11 september

Mickey84 had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

32 Goed

Over Mickey84

 • Titel
  Groentje

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ik merk ondertussen al verbetering. Timothy is hun favoriet dus meng ik deze met gewone hooi en ik merk toch dat ze er duidelijk van eten. Biks geef ik nu enkel 's avonds (rond de 60gr) Overdag zoals gezegd dus zolang het kan een tak verse bladeren ( berk of els ). Wat groenten. Ondertussen ook nog rucola geprobeerd, totaal geen succes haha. Iedere keer als we naar de winkel gaan nemen we iets anders mee ( afgaande op de veilige lijst van Bunnybunch), om zo te leren wat ze graag hebben als extraatje.
 2. Het gewicht staat niet in de boekjes. Dus heb ik geen idee wat ze wegen. Ik ga het vanaf morgen zo proberen 's morgens verse hooi en water verversing 's middag 2 takjes van een boom ( zolang er nog blaadjes aanhangen ) ( vandaag van de eik, vonden ze lekker ) namiddag mogen de kindjes groentjes gaan brengen ( vandaag radijsjes, Mellow was fan, Noortje gaf er niks om haha) Dan 's avonds biks aanbieden. Hoeveelheid zal voor beide samen misschien een 30gr zijn? Wat denken jullie van dit schema?
 3. Ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk niet weet hoeveel ze wegen. Ik ga de boekjes eens bekijken. Denk wel dat ik teveel biks geef. Een kommetje vol, 1 kommetje heb ik al weggenomen. Al doende ga ik bijleren en de tips van jullie erbij nemen. Wat is jullie dagschema qua voeding?
 4. Mickey84

  Hooi en ander voer

  Hey! Eerst een update: Mellow & Noortje zijn nu bijna een weekje bij ons. Ze zorgen echt wel voor rustgevende momenten, ook bij mezelf wat ik op voorhand niet had verwacht. Mellow is helemaal gewend aan ons en huppelt gezellig rondom ons heen wanneer we in de ren zitten. Mellow laat zich ook goed aaien. Oppakken doen we ze nooit. Dat heb ik ook direct duidelijk gemaakt aan mijn kindjes. Ik wil wel nog proberen om ze op onze schoot te krijgen zonder dat wij ze er zelf opzetten. Noortje heeft zoals gezegd tijd nodig om aan ons te wennen, tijd die we haar ook volledig gu
 5. Mellow heeft de weg naar het nachthok deze morgen gevonden. Ik had een beetje hooi in de deuropening achtergelaten. 2 minuten later zat hij al gezellig in het nachthok!
 6. Hier ook nog een foto plaatsen. Mellow & Noortje!
 7. En hier zijn ze dan! Mellow & Noortje Mellow is de pluisbol links op de foto en degene langs Nora. Hij had al snel voldoende vertrouwen om langs ons heen te huppelen. Noortje gaat een beetje meer tijd nodig hebben, al kwam ze soms ook al eens snuffelen bij ons. Ja, we zijn al verliefd op ons koppeltje!
 8. Waterfles is geïnstalleerd ja, die staat dicht bij het hok aan de andere kant. Ik ga nu onze dochter van school halen en dan gaan we haar het nieuws vertellen!
 9. Zo nog even wat foto's Weten konijnen zelf de weg te vinden naar het nachthok of moet ik ze daar naartoe lokken met lekkertjes (stukjes groente ofzo)? De bak links tegenaan het huisje zit alvast vol hooi 😀
 10. Bedankt voor het uitgebreide antwoord Iedereen trouwens bedankt! Veel nuttige info al Ik heb de hennep ondertussen dus al uit het hok verwijderd. De hoektoiletten bevatten nu hennep en hooi om gezellig te eten tijdens hun behoefte Voorlopig ga ik uiteraard eventjes afwachten hoe ze het doen met de hoektoiletten. Een waterbak heb ik dus nog niet... Zal ik ook nog moeten voorzien.
 11. Ik ga deze korrels kopen: Science Selective Rabbit Adult
 12. Ik heb echt de moeite genomen om eerst te researchen vooraleer dingen te beslissen/aan te kopen. Het zijn tenslotte levende wezentjes die we in ons gezin gaan opnemen dus moet het ook zo correct mogelijk verlopen. 😀
 13. Ondertussen ook wat aankopen gedaan Voor in het hok zelf hebben we hennepvezels als bodembedekking aangekocht. (Zou het beste moeten zijn voor de konijntjes volgens mijn research) Ik heb ook 2 hoektoiletten gekocht, wat doen jullie daar in? Kan het voorkomen dat ze elk een eigen toilet kiezen? Daarom voor de zekerheid 2 aangekocht. Zullen zien wat er gaat gebeuren eens ze thuis zijn. De vloer van de ren is beton. Voorzien jullie daar ook nog iets? Hooi met kruiden (3 zakken met verschillende kruiden), afwachten hoe snel dit verorberd wordt.
 14. Ja, die zijn dichtgespoten met schuim. Ik heb alle mogelijke openingen meerdere keren gecontroleerd. 😀
 15. Dat was een hondenluik, zit nu martergaas voor. Via die opening gaat er later ook de uitbreiding komen. En idd konijnenopslag!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .